رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل؛

اجرای طرح جهش تولید در ۴۳۲ هزار هکتار از اراضی زراعی استان

نوبخت اژدری ،رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام کرد، همزمان با آغاز فصل زراعی جاری در اول مهرماه، اجرای طرح جهش تولید در دیمزار‌ها در سطح ۴۳۲ هزار هکتار از اراضی دیم استان اردبیل آغاز شده است.
نوبخت اژدری ،رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام کرد، همزمان با آغاز فصل زراعی جاری در اول مهرماه، اجرای طرح جهش تولید در دیمزار‌ها در سطح ۴۳۲ هزار هکتار از اراضی دیم استان اردبیل آغاز شده است.
کد خبر: ۱۴۸۴۵۱۳

به گزارش جام‌جم‌آنلاین ازایرنا،نوبخت اژدری امروز گفت: در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، کشت دیم انواع محصولات زراعی از جمله غلات (گندم و جو)، دانه‌های روغنی (کلزا، کاملینا)، حبوبات (نخود و عدس)، علوفه (یونجه و شبدر) مورد حمایت دولت قرار می‌گیرد.

وی افزود: در اجرای این طرح، ۲۱۱ نفر کارشناس کشاورزی به عنوان ناظر فنی مشارکت دارند که از این تعداد ۴۹ نفر کارشناس بخش دولتی و ۱۶۲ نفر کارشناس بخش خصوصی هستند که در ۱۲ شهرستان، ۳۶ مرکز و یک هزار و ۲۷۱ روستای استان اردبیل فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: از آنجا که کشاورزان دیم‌کار استان توان مالی بالایی ندارند، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، برای کمک به تولید کنندگان بخش کشاورزی دیم‌کار استان با همکاری سازمان جهاد کشاورزی کار مشترکی را با استفاده از محققان، مروجان و کارشناسان سازمان نظام مهندسی آغاز کرده است.

وی اضافه کرد: اراده و برنامه‌ریزی قوی و مدونی در راستای افزایش تولید در دیمزار‌های استان اردبیل در چند سال اخیر به کار گرفته شده و این اقدامات موثر موجب شد که سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در سال زراعی گذشته رتبه برتر را در اجرای طرح جهش تولید در دیمزار‌های کشور کسب کرده و لوح ویژه را از دست رییس جمهوری دریافت کند.

اژدری خواستار به کارگیری شیوه‌های نوین کاشت، داشت و برداشت در اراضی دیم شد و اعلام کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان از گام‌های موثر افزایش تولید در همه بخش‌های کشاورزی حمایت می‌کند.

وی با تاکید بر ضرورت حفاظت از خاک به عنوان سرمایه ملی برای نسل‌های آینده و نقش آن در تولید و تامین امنیت غذایی افزود: با هرگونه تغییر غیر مجاز اراضی کشاورزی به شدت برخورد خواهیم کرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین جلوگیری از عوامل تهدید کننده تولید از جمله فرسایش خاک کشاورزی را ضروری خواند و ترویج خاکورزی حفاظتی، اجرای عملیات شخم‌زنی در جهت عمود بر شیب، جلوگیری از زهدار شدن اراضی، مجهز کردن اراضی کشاورزی به سامانه‌های نوین آبیاری و همچین احداث زهکش زیرزمینی در اراضی زهدار مغان را از جمله اقدامات انجام یافته توسط سازمان جهاد کشاورزی در راستای حفاظت از خاک ذکر کرد.

وی با اشاره به حمایت سازمان جهاد کشاورزی در استفاده از تمامی ظرفیت و توان تولیدی به خصوص سرمایه گذاری در بخش تولید محصولات گلخانه‌ای بیان کرد: هم اینک احداث گلخانه تولید محصولات کشاورزی در سطح ۴۰۰ هکتار از اراضی استان در دست اجراست که پیشرفت فیزیکی ۳۰ الی ۴۰ درصدی دارند.

استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است، ۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربری‌هاست.

استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد، ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان با تولید حدود ۵۷۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمده‌ای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.

۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت می‌شود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.

محصول گندم با حدود ۳۰۰ هزار هکتار و محصول جو با حدود ۱۲۷ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها