ابهامات اجرایی یک قانون
دو روز مانده به زمان ابلاغ قانون حجاب و عفاف، موضع‌گیری‌های مختلف درباره آن همچنان ادامه دارد

ابهامات اجرایی یک قانون

با قوانین گزینشی برخورد نکنید

طی روزهای اخیر بحث مربوط به اجرایی شدن قانون عفاف و حجاب داغ بود اصحاب رسانه و گروه های سیاسی و اجتماعی درباره آن به اظهار نظر پرداخته بودند.
طی روزهای اخیر بحث مربوط به اجرایی شدن قانون عفاف و حجاب داغ بود اصحاب رسانه و گروه های سیاسی و اجتماعی درباره آن به اظهار نظر پرداخته بودند.
کد خبر: ۱۴۸۴۹۳۴
نویسنده مجتبی یوسفی عضو هیات رئیسه مجلس
واقعیت آن است که اگر قرار است کشور به اهداف که ترسیم شده دست پیدا کند و از آن سو کسی در این نوع تعاملات اجتماعی و تاثیرات آن بر زندگی روزمزه دچار چالش نشود و نگران آثار اجرایی شدن یک طرح و برنامه نباشد لازمه اش این است که همه ملتزم به قانون باشند.
 
اگر کشوری در هر عرصه ای موفق بوده ناشی از آن است که همه دست اندرکاران و همین طور عموم جامعه متناسب با اسناد بالادستی و سند چشم اندازی که در دستور کار قرار گرفته و همچنین به قوانین مصوب احترام بگذارند و به آن عمل کنند.
 
طبعا ممکن است قوانینی که جنبه اجرایی پیدا می کند ضعف هایی هم داشته باشد که در مرحله اجرا نمود پیدا می کند اما راهکار مناسب برای رفع این گونه چالش ها این است که همه دست اندرکاران اعم از نمایندگان مجلس به عنوان قانونگذاران و دولت به عنوان مجری قوانین و همچنین قوه قضاییه برای اینکه نحوه اجرای قوانین باعث تضییع حقوق نشود به این نکته باید توجه کنند که همه در برابر قانون برابرند و کسی نمی تواند نسبت به مواجه با قوانین به صورت گزینشی برخورد کند. چون اگر این موضوع به صورت یک قاعده درآید همه قوانین، اعتباری می شوند و هیچ حدی و شاخصی برای آن نمی توان در نظر گرفت.
 
این مساله در مورد همه قوانین صدق می کند و صرفا به موضوع قانون حجاب و عفاف محدود نمی شود. ممکن است در عرصه اجرا کسانی بگویند نسبت به ضرورت اعمال برخی از قانون ها ملاحظاتی داشته باشند و به عنوان نمونه وام ازدواج، اشتغال یا ودیعه مسکن را که جزو نیازهای جامعه محسوب می شود به مصلحت ندانند.
 
اگر راهکارحل مشکلات مردم را اجرایی شدن برخی از قوانین و نادیده گرفتن بعضی دیگر از قانون ها بدانیم طبیعی است که دیگر قوانین از استحکام برخوردار نیستند و این رویکرد جامعه به سمت هرج و مرج و بی قانونی حرکت خواهد کرد.
 
از این رو اگر دولت چه در مورد لایحه حجاب و چه در مورد پرداخت تسهیلات خرد به مردم، توجه به نخبگان کشور و ... ابهاماتی دارد چاره کار آن است که نقطه نظرات و اصلاحات پیشنهادی خود را در قالب لایحه  دوفوریتی به مجلس ارائه کند.
 
از ویژگی های یک نظام مردمسالار و همچنین مطابق با معیارهای دموکراسی باید به همه نظرات متفاوت توجه داشت و در صورت اختلاف نگاه هایی که درباره قوانین و نحوه اجرای آن وجود دارد راهکار قانونی وجود دارد و باید از مسیر درست نسبت اصلاح کوشید تا این تفاوت نظرات باعث نگرانی مردم نشود و شایسته نیست که با دوقطبی سازی مردم را دچار خطای شناختی کرد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها