دولتیها از جمله رئیسجمهور، موافق اجرای قانون نیستند، ساز مخالف میزنند و اصلاحطلبان و رسانههایشان هم موج سنگینی علیه این قانون ایجاد کردهاند. این در حالی است که اصلاحطلبان خودشان در زمان دولتهای نهم و دهم از منتقدان جدی چنین مواضعی از سوی رئیسجمهور وقت بودند.این در حالی است که موافقان قانون حجاب نیز احتمال دارد به این قانون ایراداتی داشته باشند اما تاکید دارند که هرگونه اصلاحات باید از مسیر قانون صورت بگیرد.روز گذشته فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درخصوص لایحه عفاف و حجاب، تصریح کرد که دولت برای اجرای این لایحه، ملاحظاتی دارد و در حال گفتوگو و مذاکره است تا بتواند به جمعبندی برسد. وی بدون اینکه روشن کند دولت درباره چه قسمتی از این قانون، چه ملاحظاتی دارد، افزود: با توجه به اینکه این قانون درباره اجرای سبکی از رفتار است، باید بتوانیم به نتیجه مطلوب و موردنظر برسیم.برخی معتقدند باتوجه به فرصت دستگاههای اجرایی برای تهیه آییننامههای لازم برای اجرای قانون، بخشی از مذاکرات درحال انجام، برای این است که زمان تنظیم و تهیه آییننامهها را بیشتر کنند تا به همین ترتیب، زمان اجرای آن کمی به عقب بیفتد. البته حرف اصلی دولت را پیشتر خود رئیسجمهور در گفتوگوی مردمی به زبان آورده وگفته بود من به عنوان مجری هرچه فکر میکنم میبینم، نمیدانم چطور این قانون را اجرا کنم. علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیسجمهور هم در حساب کاربریاش در شبکه ایکس با به صحبتهایی که این روزها با برخی افراد داشته، اشاره کرد که این افراد اعتقاد دارند قانون حجاب و عفاف عملی نیست و درنهایت به سرنوشتی همانند قانون ماهواره دچارمیشود.این سخنان درحالی است که کارشناسان معتقدند طرح اینگونه مطالب در حالی که قرار است قانون ابلاغ شود، باعث ایجاد دوقطبی در جامعه میشود.
موافقان اجرای قانون چه میگویند
اما در طرف مقابل بانکیپور، از طراحان و حامیان قانون عفاف و حجاب در آخرین اظهارات خود در پاسخ به انتقادات از جریمههای سنگین در این قانون، گفته بود: مبلغ جریمهها براساس قانون مجازات اسلامی تصویب شده بود؛ البته با نظر ریاست مجلس مبالغ برای استمزاج به قوهقضاییه ارسال شد تا در اجرا مشکلات به حداقل برسد؛ نظرات از سوی تیم قوه قضاییه هم جمعآوری شد و مبالغ نهایی جریمهها با هماهنگی دو قوه تعیین شد.
عباس امیریفر، فعال سیاسی اصولگرا، هم پیشتر گفته بود: دولت اول قانون عفاف و حجاب را اجرا میکند، سپس همانطور که سخنگوی محترم دولت گفته است، یک اصلاحیه خواهد داد؛ اما چون این قانون اجرا نشده، نمیدانیم چه اتفاقی خواهد افتاد. خوب است که دولت همزمان با اجرای قانون در وزارتخانهها، اصلاحیه بدهد و مواردی را که ممکن است مشکلساز شود، اصلاح کند. نمایندگان نیز از این اصلاحیه استقبال خواهند کرد.
تبعیت از قانون، راهحل مشکلات
درمجموع باید گفت تبعیت ازقانون در این زمینه، مثل تمام موارد میتواند راهگشا باشد و این مسألهای است که رئیس مجلس هم به آن اشاره کرده است.محمدباقر قالیباف با بیان اینکه هدف از قانون حجاب، جلوگیری از حرمتشکنی است، خاطر نشان کرد: باتوجه به وظیفه ریاست مجلس، باید مصوبات مجلس را ابلاغ کنم. قالیباف با تاکید بر اینکه باید به قانون احترام گذاشت، افزود: اما فرآیند اصلاح قانون نیز مشخص است. اگر دولت اصلاحی بر این قانون دارد، لایحه اصلاحی بدهد.