قاعده‌های شگفت‌آور

ما آدم‌ها موجودات عجیبی هستیم، خودمان برای خودمان قانون وضع می‌کنیم تا قابل کنترل باشیم و بتوانیم در کنار هم زندگی کنیم. اساسا از زمانی که جوامع هر چند کوچک شکل گرفت و تمدن‌هایی ظاهر شدند قوانینی برای هر منطقه و سرزمینی وجود داشت که مردم باید آنها را رعایت می‌کردند.
ما آدم‌ها موجودات عجیبی هستیم، خودمان برای خودمان قانون وضع می‌کنیم تا قابل کنترل باشیم و بتوانیم در کنار هم زندگی کنیم. اساسا از زمانی که جوامع هر چند کوچک شکل گرفت و تمدن‌هایی ظاهر شدند قوانینی برای هر منطقه و سرزمینی وجود داشت که مردم باید آنها را رعایت می‌کردند.
کد خبر: ۱۴۸۵۱۹۵
نویسنده ریحانه اوسطی - نوجوانه
 
مثلا قانون حمورابی که به دست شاه بابل نوشته شده، نخستین سند قوانین نوشته شده به دست بشر، که به خط میخی نگاشته شده است. این سند که اکنون در موزه لوور نگهداری می‌شود قوانین عجیبی بر آن حکاکی شده؛ به‌عنوان مثال در آن آمده اگر شخصی کسی را به قتل متهم کند و از اثباتش عاجز باشد، خود او باید اعدام شود!
با ظهور پیامبر اسلام و قوانینی که از سمت خداوند بر او وحی می‌شد و کتاب آسمانی که به دست‌های ما رسید، سلسله قوانینی برای اجتماع شکل گرفت که حکام اسلامی بعد از آن هر چند دست‌وپا شکسته اما سعی در اجرای آنها داشتند، همان‌طور که ما امروز قوانین سرزمین‌مان بر پایه فضیلتی به نام اسلام است نه خواست انسان! ولی در نقاط مختلف این کره خاکی قانون‌های عجیبی وضع‌شده که خواندن و دانستن آنها خالی از لطف نیست... .

آدامس یا محموله خطرناک؟
در خط استوایی کره زمین کشوری کوچک شاید اندازه یکی از شهرهای ما وجود دارد به نام سنگاپور. سنگاپور کشور آسیایی به حساب میآید و اتفاقا این مدت اخیر آوازه اقتصاد و تولید و صادرات قدرتمندش دنیا را گرفته. جالب است بدانید رئیس‌جمهور این کشور تا سال گذشته زنی مسلمان به نام حلیمه یعقوب بود که در زمان ریاست او این کشور صعود چشمگیری داشت. این کشورجزیره‌ای و گرم قوانین عجیب پذیرفته‌شده‌ای دارد که از معروف‌ترین آنها ممنوعیت واردات و استفاده از آدامس است. درسال۱۹۹۲بعد از این‌که آدامس‌های استفاده‌شده بر همه جا چسبانده می‌شد برای بهداشت کشور و کمتر‌شدن کار مسئولان بهداشت، این قانون وضع شد و هنوز که هنوزه اگر در خیابان، اتوبوس و مترو آدامس بجوی یا وارد کشور کنی مجازاتی سخت و سنگین در انتظارت خواهد بود!

نام‌گذاری یا دیکتاتوری؟
شاید یکی ازمعمول‌ترین و درعین حال شیرین‌ترین اتفاقات زندگی ما،نام‌گذاری برای فرزندی است که درانتظار تولدش هستیم. این روزها هم که اسم‌های عجیب و غریب درکشورما زیادشده ودیگر از شنیدن اسم‌های گیلاس و سماور هم تعجب نمی‌کنیم اما جالب است بدانید در کشوری آرام و کوچک درجنوب اسکاندیناوی، درکشوری که تعداد خوک‌ها و دوچرخه‌ها از آدم‌ها بیشتر هستند؛ در کشور دانمارک قانونی به‌منظور نام‌گذاری وجود دارد. مردم دانمارک فقط یکسری اسم‌های خاص را می‌توانند روی بچه‌های خود بگذارند. دولت دانمارک لیست اسامی حدود ۷۰۰۰ اسم منتشر کرده که خارج از این اسامی کسی حق نام‌گذاری ندارد، مگر آن‌که مستقیما با دولت مکاتبه کند و درخواستش پذیرفته شود. قصه نام‌گذاری در دانمارک مثل دیالوگ پدر حبیب لیسانسه‌ها می‌ماند: (‌خودت اونی رو که ما میگیم انتخاب کن.‌)

جریمه ۷۰۰یورویی
شاید برای خیلی از شما این خاطره دانه دادن به کبوترها در حرم امام رضا به قول امروزی‌ها نوستالژی باشد، اما در نقطه‌ای دیگر در زمین، این‌کار می‌تواند باعث جریمه ۷۰۰ یورویی شود. شهر ونیز در ایتالیا پر است از پرندگان به‌خصوص کبوترها که سنت دیرینه‌ای هم برای غذا دادن به آنها وجود داشت، اما از سال ۲۰۰۸ این قانون ممنوعیت غذا‌دادن تصویب شد، چرا که این حجم از پرنده به بافت تاریخی و بناهایی که در ونیز وجود دارد ممکن است آسیب بزند. پس این قانون وضع شد و بعد آن اکثر مغازه‌هایی که دانه می‌فروختند بسته شدند اما با گذشت سال‌ها هنوز عده‌ای از قدیمی‌ها معتقد هستند که ممنوعیت این کار اشتباه است و باید این سنت را ادامه داد اما چه می‌شود کرد که غذا‌دادن به آنها معادل شش شب اقامت در بهترین هتل شهر برایشان آب می‌خورد!

کفش‌های پاشنه تق‌تقی
کفش‌های پاشنه بلند برای ما دخترها یکی از مظاهر دخترانگی است که دوست داریم با آن زیباتر و شکیل‌تر دیده شویم اما جایی وجود دارد که پوشیدن کفش‌های پاشنه‌دار جرم محسوب می‌شود و جریمه سنگین خواهد داشت. کشور یونان بنا به تاریخ طویل و پر تمدنی که دارد، پر است از مکان‌های دیدنی تاریخی، از بناهایی که سال‌ها و قرن‌ها پیش‌ساخته شده و بسیار حساس است. بنابراین از سال ۲۰۰۹ دولت یونان پوشیدن کفش‌های پاشنه‌دار را ممنوع کرد، چون ممکن بود تیزی و فشاری که بر بناها وارد می‌کند باعث آسیب به آنها و حتی خدایی ناکرده نابودی آنها شود. چقدر خوب است که ما هم با همین چیزهای جزئی قدر میراث و تاریخ سرزمین‌مان را بدانیم.

خیابان یا جنگل؟
بعضی از مکان‌ها روی کره زمین آن‌قدر زیست‌بوم‌های غنی دارند که انگار ما آدم‌ها وارد منطقه حیوانات و گیاهان شدیم. انگار ما خواستیم کنار آنها زندگی کنیم؛ پس باید قوانین را جوری بچینیم که حقوق اکوسیستم گیاهی و جانوری هم در آن حفظ شود. به‌خصوص برای آدمیزادی که میل به تخریب محیط‌زیست را خواه‌ناخواه برای منافعش پیدا می‌کند باید نیرویی او را منع کند. در آفریقای جنوبی تردد حیوانات از خیابان‌ها کاملا طبیعی است و آنها می‌توانند به‌راحتی عبور کنند. شما به‌عنوان کسی که سوار هر وسیله حمل‌ونقلی است موظف به توقف و صبر هستید و حتی اگر برای ترافیک ایجاد شده و زمان رفته اعتراض کنید، جریمه خواهید شد. دیگر بوق و عبور و ترساندن حیوانات که جای خود... .

سروصدا ممنوع
اگر شماهم مثل من در شهری شلوغ و پر‌سر‌و‌صدا زندگی می‌کنید، می‌دانید که چقدر به آرامش و سکوت نیاز پیدا می‌کنید. نیاز به این‌که چند روزی صدای ماشین و فریاد آدم‌ها و بوق ممتد و ترافیک را نشنوید. در همین کشور خودمان کمی نقشه را پایین بروی و به جزیره کیش برسی، قانونی وجود دارد که آدم‌ها را از بوق زدن منع می‌کند. شما در کیش در کمال آرامش رانندگی می‌کنی و اصولا آلودگی صوتی گوشت را خراش نمی‌دهد و صدای دریا، لنج و قایق‌ها غالب هستند. اگر به آن طرف کره زمین در آمریکای شمالی (کانادا) هم برویم. در بسیاری از مناطق قانون ممنوعیت سوت‌زدن و ایجاد آلودگی صوتی وجود دارد که اگر رعایت نکنید، می‌توانند از شما شکایت کنند و شما موظف به پرداخت جریمه هستید. القصه که اگر صبح‌هایتان را بدون صدای اضافه آغاز می‌کنید شما انسان خوشبختی هستید!


newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها