مواضع اخیر اتحادیه اروپا درخصوص بحران جاری در سوریه نشانه چیست؟

دلالی اروپاییان در آشفته‌بازار سوریه

کشورهای عضو اتحادیه اروپا ترجیح می‌دهند کمتر درخصوص شرایط جاری در سوریه اظهار‌نظر کنند اما در حوزه دیپلماسی پنهان و روابط غیراعلامی، روی کلید‌واژه‌ای تحت عنوان «سوریه پسااسد» متمرکز شده و درصدد بهره‌برداری از شرایط خاص کنونی در این کشور بحران‌زده هستند.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا ترجیح می‌دهند کمتر درخصوص شرایط جاری در سوریه اظهار‌نظر کنند اما در حوزه دیپلماسی پنهان و روابط غیراعلامی، روی کلید‌واژه‌ای تحت عنوان «سوریه پسااسد» متمرکز شده و درصدد بهره‌برداری از شرایط خاص کنونی در این کشور بحران‌زده هستند.
کد خبر: ۱۴۸۶۲۰۸
نویسنده محمد علیزاده - گروه بین‌الملل
 
اروپاییان که از اصلی‌ترین حامیان داعش، هیأت تحریرالشام و دیگر گروه‌های تروریستی و مخالف سوری در طول سال‌های گذشته و اخیر بوده‌اند، قصد دارند علاوه بر پیشبرد پروژه ناآرام‌سازی سوریه و خلق بحران‌های مزمن در این کشور (‌و متعاقبا منطقه)، بر منابع طبیعی و اقتصادی سوریه نیز تسلط پیدا کنند. 
   
رمزگشایی از یک سفر 
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که رئیس هیأت نمایندگی اتحادیه اروپا در سوریه به دمشق رفت و با مقامات جدید سوریه دیدار کرد. به گزارش الجزیره، وی افزود‌: روسیه و ایران در آینده سوریه جایی ندارند.
کالاس تصریح کرد که حفظ حاکمیت سوریه و نمایندگی همه طیف‌ها در دولت از امور اساسی است. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که مقامات جدید سوریه باید از نفوذ روسیه به‌عنوان شرطی برای عادی‌سازی روابط سوریه با اتحادیه اروپا رها شوند. وی اظهار کرد: مسأله تحریم‌ها را بررسی خواهیم کرد و در صورتی‌که شاهد عمل باشیم، گام‌های مثبتی اتخاذ می‌کنیم.
سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به دمشق و وعده خاص وی به هیأت تحریرالشام درخصوص رفع‌تحریم‌های ضد‌سوری از سوی اروپا، نقطه آشکارساز مداخله هدفمند اروپاییان در بحران سوریه محسوب می‌شود. در این معادله آنچه اصالت و موضوعیتی برای اروپاییان ندارد، اراده شهروندان سوری در اداره کشورشان است. حتی مقامات اروپایی وقاحت را به‌جایی رسانده‌اند که برای هیأت تحریرالشام درخصوص آینده سوریه و این‌که چه بازیگرانی باید یا نباید در آن ایفای نقش کنند، تعیین تکلیف می‌‌کنند! کوتاهی ارتش و مردم سوریه باعث شد محور عبری ــ غربی ــ تروریستی بر این کشور مسلط شوند و آینده‌ای پر از ناامیدی را بر این کشور رقم بزنند. مردم سوریه که ابتدا با سقوط دولت این کشور ابراز خوشحالی می‌کردند، بعد از حدود یک هفته به‌شدت نگران آینده خودشا‌ن هستند. در شرایط کنونی آینده سوریه برای مردم مبهم است و از تحریر‌الشام، تحرکات رژیم‌صهیونیستی و آینده نامعلوم خود نگرانند. این کشور وارد دالان ابهام شده و گروه‌ها به جان هم افتادند و خیلی‌ها اینجا می‌گویند که ما هنوز در خواب هستیم!
   
کارگردانی آشکار فرانسوی‌ها
فرانسه، مهم‌ترین و برجسته‌ترین بازیگر اروپایی در تحولات سوریه و منطقه محسوب می‌شود. پاریس به صورت سنتی همواره تحولات جاری در بیروت و دمشق را مورد رصد قرار داده و در خلق اکثریت قریب به اتفاق بحران‌های سیاسی، امنیتی و نظامی در این دو کشور دست داشته است. در حال حاضر نیز نمی‌توان نقش فرانسه را در ترسیم سیاست‌های کلان، میان‌مدت و کوتاه‌مدت مداخله‌گرایانه و خطرناک غرب در سوریه نادیده انگاشت. رسانه‌های فرانسوی اعلام کردند که پاریس برای اولین‌بار پس از ۱۲ سال قطع روابط دیپلماتیک با سوریه، چهار دیپلمات خود را به دمشق می‌فرستد. به گفته ژان نوئل بارو، سرپرست وزارت امور خارجه فرانسه، هدف دیپلمات‌ها «بازگرداندن نفوذ فرانسه» در سوریه، «ایجاد تماس‌های اولیه با مقامات جدید» و «بررسی نیازهای بشردوستانه مردم» خواهد بود. همان‌گونه که از اهداف اعلام شده فرانسوی‌ها مشخص است، هدف این کشور از بازگشت به سوریه، ارائه کمک‌های ظاهرا بشردوستانه با هدف اصلی سلطه بر دمشق است. فرانسه روابط دیپلماتیک خود را با سوریه در سال ۲۰۱۲ قطع کرد. چند صد شهروند فرانسوی در سوریه هستند و پاریس از طریق سفارت رومانی و نمایندگی دیپلماتیک آن در بیروت با مقامات سوریه در تعامل است.
   
یک حلقه مفقوده در تحولات سوریه
در اینجا حلقه مفقوده‌ای در تحولات جاری در سوریه وجود دارد که نمی‌توان به‌سادگی از کنار آن گذشت: موضوع بازگشت داعش با کارگردانی سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا، انگلیس، رژیم اشغالگر قدس و فرانسه. این چهار بازیگر، نقش پررنگی در خلق اولیه داعش و استقرار اولیه آن در سوریه و حتی پروسه بازتولید و بازتعریف تروریسم تکفیری طی سال‌های اخیر ایفا کرده‌اند؛ از این‌رو بخشی از ماموریت ظاهرا دیپلماتیک و دوستانه! فرانسوی‌ها در سوریه، بازچینش پازل‌های بحران و تروریسم در این کشور است. چارلز لیستر، مدیر برنامه سوریه در مؤسسه خاورمیانه مستقردرواشنگتن، گفت:یکی اززمینه‌های نگرانی اوضاع سوریه این احتمال است داعش که زمانی اوضاع خونینی را بر مناطق وسیعی از سوریه و عراق رقم زده بود، احتمال دارد بکوشد از وضع نابسامان موجود سوءاستفاده کند. همچنین این سؤال وجود دارد، آیا هیأت تحریرالشام باید در مذاکرات آینده گنجانده شود؟
تحلیل این رسانه و بسیاری از رسانه‌های غربی دیگربه‌وضوح نشان می‌دهد که عزم غرب و مهره‌های داعشی آن جهت بحران‌سازی در سوریه تا چه اندازه‌ای جدیت دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها