به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا، روستای بهشت آباد در مجاورت رودخانه مارون خروشان قرار دارد که بالا دست آن پل ایدنک و سه کارخانه سنگ شکن نیز خودنمایی میکند.
روستایی که تا چشم کار میکند روشن به آب و زمینهای حاصلخیز ویژه شالیزاریست، اما به دلیل کمبود زیرساختها امکان بهره وری مناسب از این همه ظرفیتهای کم نظیر در یان روستا فراهم نشده است.
بهشتآباد، روستای کوچک و ایثارگر با چهار شهید در دل طبیعتی زیبا، اما محروم از امکانات اولیه زندگی، همچنان در انتظار توجه مسئولان است.
نبود سیل بند، آب آشامیدنی نامناسب، مشکلات زیرساختی و وضعیت آموزشی نگرانکننده، تنها بخشی از چالشهایی است که ساکنان این روستا با آن مواجهند.
در سایه این محرومیتها، ایثارگریهای مردم بهشت آباد به فراموشی سپرده شده و نیازمند توجه و اقدام فوری مسئولان است.
احداث سیل بند مهمترین خواسته مردم
اما یکی از بزرگترین مشکلاتی که مردم بهشت آباد با آن دست و پنجه نرم میکنند، نبود سیل بند در این منطقه است که بارش باران در سالهای اخیر و برداشت بی رویه از بستر رودخانه منجر به طغیانی شدن رودخانه و آسیب به روستا، منازل و مزارع اهالی شده است.
این در حالی است که با توجه به شرایط جغرافیایی، نبود سیل بند نه تنها به لحاظ مالی برای ساکنان مشکل ساز شده، بلکه امنیت و آرامش روانی آنها را تحت تاثیر قرار داده و احداث آن میتواند به طور قابل توجهی از خسارات جانی و مالی جلوگیری کند.
نبود آب آشامیدنی
نداشتن آب آشامیدنی مناسب یکی دیگر از چالشهای اساسی این روستا است. اهالی به ناچار برای تأمین آب شرب و شست شوی خود از آب رودخانه کناردست استفاده میکنند که به دلیل وجود سه کارخانه سنگ شکن در بالا دست آب موجود تا حدودی غیر بهداشتی است که این موضوع سلامت مردم را به خطر انداخته است.
به گفته ساکنان، در بسیاری از مواقع، آب موجود در این رودخانه به قدری گل آلود و کدر است که استفاده از آن حتی برای دامها و بهداشت نیز با خطراتی همراه است.
مشکلات زیر ساختی
مشکلات زیرساختی نیز در این روستا به وضوح مشهود است. نبود گاز طبیعی و جادهی مناسب، زندگی روزمره را برای ساکنان بهشت آباد دشوار کرده است.
اهالی مجبورند برای تأمین سوخت مورد نیاز خود از منابع سنتی از جمله هیزم و نفت استفاده کنند که نه تنها هزینهبر است، بلکه به محیط زیست نیز آسیب میزند.
وضعیت آموزشی نامناسب در کنار این مسائل، وضعیت آموزشی در این روستا نیز نگرانکننده است.
مدرسهای که در کانکس برپا شده، فاقد امکانات اولیه گرمایشی و سرمایشی است و دانشآموزان در شرایط نامناسبی به تحصیل میپردازند و این امر میتواند بر کیفیت آموزش و سلامت جسمی و روحی آنها تأثیر منفی بگذارد.
خدایار زینی پور بخشدار سوق در این زمینه میگوید: این روستا که پس از سیل ویرانگر سال ۱۳۶۵ دچار تخریب گستردهای شد، همچنان با چالشهای متعددی مواجه است.
وی اظهار داشت: با وجود تسهیلات اعطایی دولت در آن زمان، تعدادی از خانوادهها به دلیل داشتن املاک زراعی در همجواری رودخانه، همچنان در این روستا ماندهاند.
زینی پور افزود: مشکل عمده این روستا، رانش زمین و تخریب منازل مسکونی به علت برداشتهای بیرویه و نفوذ آب به ویژه در فصول پاییز و زمستان است.
بخشدار سوق تأکید کرد: برای مهار خطر سیلاب و رانش زمین، ایجاد سیلبند و دیوار حائل ضروری است که نیاز به اعتباری در سطح کلان دارد.
زینی پور با اشاره به مشکلات آب شرب پایدار در این روستا گفت: با توجه به اینکه این روستا زیر بیست خانوار دارد، قصد داریم با مشارکت آبفای بخش سوق و شهرستان لنده، از طریق اعتبارات روستاهای اقماری و از مسیر روستای ایدنک به این روستا آبرسانی کنیم.
زینی پور به مشکل مسیر تردد ماشینآلات کارخانههای شن و ماسه اشاره کرد و گفت: تنها راه دسترسی این کارخانهها از داخل روستا به بستر رودخانه است و قصد داریم مدیران این کارخانهها را برای بهسازی این مسیر به مشارکت دعوت کنیم.
وی افزود: تاکنون با مشارکت آبفای شهرستان لنده، آبفای بخش سوق و موسسه فجر مستقر در پروژه حومه غربی، نسبت به تأمین آب شرب این خانوارها اقداماتی انجام شده است.
بخش سوق با جمعیتی افزون بر هفت هزار و ۱۸۰ نفر جمعیت، ۴۸ روستا، ۹ دهیاری و ۸۶ شهید والامقام در ۱۲کیلومتری دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه قرار دارد.
با توجه به ایثارگریهای مردم بهشت آباد و تقدیم چهار شهید در راه وطن، انتظار میرود که مسئولان و نهادهای مربوطه به مشکلات این روستا توجه بیشتری داشته باشند و با اتخاذ تدابیر لازم، به بهبود شرایط زندگی و تأمین نیازهای اساسی مردم اقدام کنند.
به این مسائل نهتنها به کاهش کیفیت زندگی ساکنان این روستا منجر میشود، بلکه میتواند به بیاعتمادی و ناامیدی آنها از نظام و مسئولان نیز دامن بزند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد