شهردار کرمانشاه:

مجمع شهرداری‌های استان کرمانشاه تشکیل شود

دکتر نوروزی شهردار کرمانشاه در دیدار شهرداران استان با دکتر حبیبی که در محل سالن شهید سلیمانی استانداری برگزار گردید خواستار تشکیل مجمع شهرداری های استان شد
کد خبر: ۱۴۸۸۹۷۸

جام جم آنلاین؛ به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل شهرداری کرمانشاه دکتر نوروزی با ارائه پیشنهاد برای تشکیل مجمع شهرداری‌های استان کرمانشاه، گفت: تشکیل این مجمع به صورت مستمر با ریاست مدیریت ارشد استان بسیاری از خلاها و معضلات شهری موجود را مرتفع می‌کند.

دکتر نوروزی افزود : مشکلات شهرداری زمینه‌های گسترده‌ ای در گذشته دارد و آنچه که امروز می‌بینیم معلول این زمینه‌ها و مشکلات اساسی است.

شهردار کرمانشاه ادامه داد: مسئولیت عمده امورات زندگی مردم در شهر‌ها از جمله تردد، سکونت، اشتغال، استفاده از فضاهای محیط زیستی شهری و... بر عهده شهرداری‌ها است،این وظایف باعث می‌شود انتظارات و مسئولیت پذیری‌ها از شهرداری بیش از هر دستگاهی باشد و شهردار نیز در برابر بسیاری از مسائل شهری پاسخگو باشد.

دکتر نوروزی همچنین گفت: عدم تناسب بین مقدورات، ملزومات و اختیارات شهرداری و مسئولیت‌ها یک تناقض اساسی وجود دارد که این امر باعث می‌شود وضعیت شهرداری‌ها در کشور و به طبع آن در استان کرمانشاه به شکل امروز در بیاید، یک خلأ قانونی در خصوص مدیریت یکپارچه شهری بین شهرداری‌ها و دستگاه‌های خدمات رسان از جمله راه و شهرسازی وجود دارد که در این ارتباط لایحه قانونی آن در مجلس شورای اسلامی مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفته است،مدیریت یکپارچه شهری به عنوان یک مُدل اجرایی خلاء بین مسئولیت‌ها و اختیارات را پُر می‌کند.

شهردار کرمانشاه در ادامه با ارائه پیشنهادی گفت: تا زمانی که تکلیف این لایحه در مجلس شورای اسلامی مشخص شود و برای مرتفع کردن این خلأ مجمع شهرداری‌های استان کرمانشاه به صورت مستمر با ریاست مدیریت ارشد استان تشکیل شود، همچنین  یکی دیگر از مشکلات مدیریت شهری بخشی‌نگری به جای ماموریت‌نگری و ماموریت محوری است که نتیجه آن تناقض اختیارات و ایجاد گره‌های شهری است.

نوروزی با اشاره به ساختارهای اداری شهرداری‌ها و دستگاه‌ها، تاکید کرد: اگر هماهنگی در ماموریت‌ها و مسئولیت‌ها صورت بگیرد، پیشرفت و آبادانی شهر سرعت می‌گیرد و نیز موجبات رضایت مردم و عمران شهری را فراهم خواهد کرد.

وی با بیان اینکه شهرهای استان کرمانشاه به صورت اقتضایی شکل گرفته‌اند، خاطر نشان کرد: هیچ کدام از این شهرها با برنامه‌ریزی شهری ساخته نشده‌اند و در زیرساخت‌هایی از جمله مسئله جمع آوری آب‌های سطحی، تونل‌های تاسیساتی، تفکیک مناطق مسکونی و تجاری و... با چالش مواجه هستند؛ به ویژه شهر کرمانشاه که با مسئله مهاجرت و جنگ مواجه بوده و فاقد زیرساخت‌های اساسی شهری است، تغییر آنی امکان‌پذیر نیست، خصوصا که ۳۶ محله در شهر کرمانشاه با وسعت یک هزار و ۲۲۶ هکتاری در بافت فرسوده و ناکارآمد قرار دارند، خدمات رسانی شهری در بافت فرسوده به دلایل مختلف از جمله معابر تنگ و نبود زیرساخت‌ها به سختی صورت می‌گیرد و همه این معضلات در حوزه‌های مختلف شهری، معلول زیرساخت‌ها و زمینه‌های گذشته است.

شهردار کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه شهرداری‌ها به بودجه دولتی وابسته نیستند، افزود: درآمد شهرداری ناپایدار است که باید این درآمد ناپایدار را به درآمدی پایدار تبدیل کنیم و آن هم نیازمند یک پروسه گام به گام است،این پروسه جذب سرمایه است تا با این کار ثروت و گردش مالی شهر را افزایش دهیم که این کار هم موجب ایجاد درآمدی پایدار برای شهرداری می‌شود و در نهایت موجب عمران و آبادانی در شهر خواهد شد.

دکتر نوروزی با بیان اینکه شهرداری یک نهاد اجتماعی، فرهنگی، عمرانی و خدمات رسان است، گفت: مجموع این وظایف متنوع از وظایف همه دستگاه‌های دیگر بیشتر است، بنابراین برای حرکت به سمت پیشرفت و توسعه در مرحله اول نیازمند دسته بندی معضلات شهری و طراحی یک برنامه مسئله محور و سپس ارائه راهکار با همراهی و هماهنگی سایر دستگاه‌ها هستیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها