سیاست ایران در قبال سوریه

در حوزه سیاست خارجی با توجه به اهمیت امنیت منطقه، جمهوری اسلامی ایران علاقه‌مند به برقراری روابط سالم، متوازن و براساس حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد با سوریه است. آینده سوریه چه خواهد شد؟‌ درخصوص این پرسش، کارشناسان و صاحب‌نظران مسائل مختلفی را مطرح می‌کنند.
کد خبر: ۱۴۸۹۳۱۷
نویسنده  سیدرضا صدرالحسینی  -  تحلیلگر مسائل منطقه‌
 
این‌حال، آنچه که می‌توان درباره این کشور مطرح کرد، این نکته است که آینده سوریه کاملا مبهم به نظر می‌رسد. درواقع آنچه گردانندگان این کشور به‌عنوان افرادی که دارای پرونده‌های متعدد تروریستی هستند بیان می‌کنند، با آنچه که در صحنه واقعی سوریه رخ می‌دهد، کاملا متفاوت است. به عبارت دیگر، به نظر می‌رسد مردم سوریه از عدم حمایت‌شان از حاکمیت قانونی خود که در هفته‌های گذشته سرنگون شد، پشیمان شده‌اند و در این میان فشار قابل‌توجهی که این روزها به‌ویژه به اقلیت‌های مذهبی و قومی در سوریه وارد می‌شود، مردم این کشور را خسته کرده است. در این میان لازم به یادآوری است که شاید برخی از مردم سوریه تصور می‌کردند با سرنگونی حاکمیت قبلی کشورشان بلافاصله مشکلات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی‌شان برطرف می‌شود، اما اکنون با تاسف کامل شاهد هستند که نه‌تنها این مشکلات حل نشده، بلکه ناامنی نیز به مسائل آنها اضافه شده است. درواقع ضمن این‌که مردم سوریه همچنان تحت فشار مشکلات اقتصادی قرار دارند، موضوعی به‌نام نابودی همه زیرساخت‌های نظامی، امنیتی و سیاسی این کشور نیز آنها را به‌شدت نگران و مبهوت کرده است. افزون بر این، در کنار این مشکلات روزمره و آینده مبهم، مردم سوریه شاهد هستند که بخشی از خاک آنها در اختیار کشورهایی مانند ترکیه و آمریکا قرار گرفته است. به بیان دیگر بخش حاصلخیز و نفت‌خیز این کشور به‌طور رسمی در اختیار آمریکاست. بنابراین، وضعیت کنونی در سوریه نامشخص بوده و این ابهام برای همه کشورهای حوزه بین‌الملل کاملا مشهود است. به عبارت دیگر، اعزام تعدادی از مقامات امنیتی و سیاسی برخی کشورها به دمشق نیز از نامشخص‌بودن آینده سوریه حکایت دارد. در این شرایط، این پرسش نیز مطرح است که سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال سوریه چه خواهد بود؟ قطعا جمهوری اسلامی ایران با توجه به روابط گسترده و ویژه‌ای که در طول حدود نیم قرن گذشته با سوریه داشته است، نمی‌تواند نسبت به آینده این کشور بی‌تفاوت باشد. مقامات ارشد سیاست خارجی کشورمان نیز در این خصوص اظهار نظر کرده‌اند که ما برای تعاملات سیاسی و حفظ منافع خود در سوریه آمادگی داریم. این درحالی‌است که هنوز هیچ اقدام رسمی و قابل‌قبولی در این خصوص صورت نگرفته و متاسفانه صداهای ضدایرانی نیز در سوریه کاهش نیافته است و به‌طور مستمر جریان‌های ضدایرانی در سوریه شعارها و اطلاعیه‌های ضدایرانی خود را منتشر می‌کنند. به‌این‌ترتیب، می‌توان گفت در حوزه سیاست خارجی با توجه به اهمیت امنیت منطقه، جمهوری اسلامی ایران علاقه‌مند به برقراری روابط سالم، متوازن و براساس حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد با سوریه است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۱ انتشار یافته: ۰
دم زندگی با کرمانی‌ها جان گرفت

امین شجاعی، کارگردان و تهیه‌کننده مینی‌سریال «دم زندگی» در گفت‌وگو با «جام‌جم» از شیرینی‌های تولید اثر تلویزیونی در فضای کرمان گفت

دم زندگی با کرمانی‌ها جان گرفت

نیازمندی ها