به گزارش جام جم آنلاین از استان مرکزی، استان مرکزی که در هفته های گذشته در نشست های مختلف مشترک بین چند استان قم، اصفهان، سمنان و مرکزی حضور داشت، این بار و در شهرستان دلیجان میزبان رویداد توسعه گردشگری استانهای اصفهان، قم، سمنان و مرکزی بود.
"محمود مرادی نراقی" مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی در رویداد بزرگ توسعه گردشگری استانهای اصفهان، قم و مرکزی، اظهار داشت: برگزاری نشستهای مشترک منجر میشود بخش دولتی کمی کنار بکشد تا بخش خصوصی در صنعت گردشگری پیشگام باشد.
وی افزود: گردشگری یکی از صنایعی است که بخش خصوصی بیشتر در آن موثر است و بیش از 90 درصد فعالان صنعت گردشگری بخش خصوصی هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی، بیان کرد: ما در جنگ اقتصادی قرار داریم و دشمن در همه زمینهها با حمله همه جانبه و تحریمها سبب شده شرایط سخت اقتصادی و ناترازی ایجاد شود که ما میتوانیم با فعال کردن صنعت گردشگری گام موثری در جهت رفع مشکلات اقتصادی برداریم.
مرادی تولیدکنندگان و بخش خصوصی را افسران و ژنرالهای جنگ اقتصادی دانست و گفت: شاخه صنعت گردشگری شاخه جدیدی نیست و ما هنوز وارد آن نشدیم این مهم در کشورهای دیگر سالهای گذشته شروع شده و دیر به این عرصه وارد شدیم و نتوانستیم از ظرفیت گردشگری استفاده کنیم.
وی به ظرفیتهای استان از جمله تولید گل محمدی، شرکت باریج اسانس و غیره اشاره کرد و افزود: چیزی که در استان مرکزی برای ما مهم است احیای مجدد کارخانه قند شازند است، این در حالی است که در گذشته 5 هزار اشتغال مستقیم از طریق این کارخانه ایجاد میشد و به عنوان صادرکننده قند بودیم، کارخانه قند شازند ثبت ملی شده است، این کارخانه اکنون متروکه باقی مانده و امیدواریم با احیای آن موزه صنعت را در کارخانه شازند ایجاد کنیم.
بهزودی گردشگری ادیان و مذاهب در قم پایهگذاری میشود
ضیائی، دبیرکل دبیرخانه رویداد بزرگ توسعه گردشگری چهار استان مرکزی، قم، اصفهان و سمنان، در رویداد بزرگ توسعه گردشگری استانهای اصفهان، قم، سمنان و مرکزی اظهار داشت: پتانسیلهای بالقوهای در کشور وجود دارد و صنعت گردشگری در بخش خصوصی باید توسعه یابد، این نوید را میدهیم ظرف یک سال آینده شاهد درخشش این چهار استان در حوزه موزه گردشگری خواهیم بود.
وی افزود: در پرچم دین اسلام اعتدال برقرار بوده است و به همین جهت بهزودی گردشگری ادیان و مذاهب را در قم با حضور چهار دین پیامبر اولوالعزم پایهگذاری خواهیم کرد.
دبیرکل دبیرخانه رویداد بزرگ توسعه گردشگری چهار استان مرکزی، قم، اصفهان و سمنان بیان کرد: با توجه به اینکه استان قم گردشگر زیادی دارد و 10 درصد گردشگران قم توریسمها هستند نیز دبیرخانه اصلی در قم برقرار است.
با تشکیل کنسرسیومهای اقتصادی به شکلگیری گردشگری در حوزههای مختلف کمک کنیم
"نوربخش عسکری" رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی نیز در رویداد بزرگ توسعه گردشگری استانهای اصفهان، قم و مرکزی، اظهار داشت: موضوع گردشگری صنعتی کاملا در ایران مغفول باقی مانده در حالی که کشورهای پیشرفته سالها از این ظرفیت بهرهمند شدهاند اما اکنون این موضوع در استان مرکزی فعال شده است. گردشگری علاوه بر ایجاد شناخت و کسب تجربه، حس تعلق به کشور و افتخار به توانمندیهای ملی را تقویت میکند.
وی افزود: گردشگری صنعتی تنها به حوزه صنعت محدود نمیشود و میتواند بخشهای کشاورزی و تاریخی را نیز شامل شود. ما میتوانیم با تشکیل کنسرسیومهای اقتصادی به شکلگیری گردشگری در حوزههای مختلف کمک کنیم و ظرفیتهای گوناگون بهره گرفت و با استفاده از امکانات سایر استانها، در مسیر توسعه کشور گام برداشت.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی بیان کرد: استان مرکزی جایگاه ویژهای در حوزه صنعت دارد به طوری که رتبه نخست تنوع صنعتی را به خود اختصاص داده است و میتواند با برگزاری جلسات مشترک در حوزههای اقتصادی، ارتباطات، و بازرگانی با سایر استانها، به بهرهوری بیشتر دست یابد.
عسکری عنوان کرد: سال گذشته کنسرسیوم اقتصادی با بیش از 35 شرکت بزرگ تشکیل شد و بیش از 400 هکتار زمین برای ایجاد دهکدههای لجستیک در این استان پیشبینی شده است، این استان به دلیل زاویه تابش مناسب، ظرفیت بالایی برای تولید انرژی پاک دارد. با توجه به ناترازیهای موجود در انرژی، میتوان با جایگزینی انرژیهای پاک، مشکلات برق صنایع را حل کرد.
گردشگری صنعتی بررسی سیر تکامل صنعت از گذشته تا امروز است
"قدرتاله ابک" سرپرست معاونت عمرانی استانداری مرکزی نیز در رویداد بزرگ توسعه گردشگری استانهای اصفهان، قم، سمنان و مرکزی، اظهار داشت: استان مرکزی یک استان صنعتی است و شرایط صنعت این استان برای همه محرز شده است و اکنون ایده گردشگری صنعتی در آن شکل گرفته است و باید پیگیری شود تا دبیرخانه آن شکل گیرد.
وی افزود: صنایع استان برای ما بسیار اهمیت دارند و یکی از مباحثی که پیگیر آن هستیم این است که کارخانه قند شازند با سابقه تاریخی خود که به تعطیلی کشیده شده مجدد به دوران رونق خود بازگردد و ارتباطی بین این صنعت و گردشگری این شهر برقرار شود.
سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری مرکزی، بیان کرد: صنعت یک مکان علمی و تاریخی است و مراحل رشد صنعت در گذشته از اهمیت تاریخی برخوردار بوده است و نباید زحمات گذشته برای ایجاد آن فراموش شود، بلکه این تاریخچه باید برای آیندگان بازگو و به آنها منتقل شود.
ابک ادامه داد: ایدههایی که امروز شکل گرفته است، نباید پشت دربهای بسته قرار گیرد و آیندگان اطلاع پیدا نکنند، گردشگری صنعتی به معنای بررسی سیر تکامل صنعت از گذشته تا امروز است و این مفهوم باید به نسلهای آینده انتقال یابد و برای آیندگان تبیین شود، دستیابی به توسعه پایدار نیازمند مطالبهگری جدی است و با آن میتوان به اهداف بلندمدت دست یافت.
وی با ارتباط محیط زیست و گردشگری تصریح کرد: گردشگری راه نجات محیط زیست کشور است، سه مفهوم محیط زیست، گردشگری و صنعت بههیچوجه از یکدیگر جدا نیستند و باید تلاش کنیم تا صنعت و گردشگری به حفاظت از محیط زیست کمک کنند، استفاده از تجربه جهانی صنعت گردشگری در دستور کار قرار گیرد و باید یک برنامه عملیاتی برای تحقق این ایده و برنامه دیده شود تا این اقدامات ابتر باقی نماند.
حرکتهای اقتصادی سودآور نیازمند توسعه زیرساختها است
"ایوب درویشی" معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اصفهان نیز در رویداد بزرگ توسعه گردشگری استانهای اصفهان، قم، سمنان و مرکزی، اظهار داشت: یکی از بحرانهای استان اصفهان و برخی دیگر استانها کمبود آب است، امیدواریم با تلاشها و اقداماتی که در سطح ملی و منطقهای صورت میگیرد شاهد حرکت همیشگی آب در شاهرگ حیات فلات مرکزی ایران باشیم و امیدواریم آب مجدد در این منطقه جاری شود و موسیقی آب با آواز آوازخوانان جاری شود.
وی افزود: زایندهرود رگ حیاتی کشور و میراث ملی و گردشگری است و اگر آسیبی به آن وارد شود به کل کشور خسارت وارد میشود، بنابراین باید این میراث را حفظ و حراست کنیم و به آیندگان انتقال دهیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اصفهان بیان کرد: رویداد بزرگ چهار استان اصفهان، مرکزی، قم و سمنان در حوزه گردشگری بسیار با اهمیت است، همه ما ایرانی هستیم، اما ایران خود را به خوبی نمیشناسیم در حالی که ابتدا باید ایران را بشناسیم و به دیگران بشناسانیم که این وظیفه مهم بر عهده بخش گردشگری و فعالان حوزه گردشگری است.
درویشی ادامه داد: توسعه صنعت گردشگری نیازمند همافزایی بیشتر است و باید بر نقاط مشترک تمرکز بیشتری شود و سرمایه اجتماعی را از طریق گردشگری افزایش دهیم، همانطور که در بخش صنعتی سرمایه گذاری نیاز است در بخش اجتماعی نیز نیازمند سرمایه گذاری هستیم و باید با افزایش اعتماد اجتماعی از گردشگران خارجی میزبانی کنیم.
وی با بیان اینکه امروز بخش گردشگری به عنوان بخش پیشران است، گفت: امروز در همه موضوعات فرهنگی و گردشگری باید عناصری پیدا کنیم که به جذب گردشگر کمک کند، استان اصفهان در بخش گردشگری طبیعی مانند کویر، کشاورزی، هنری و صنایع دستی پیشتاز است و از 600 رشته صنایع دستی که در دنیا وجود دارد نیز 300 رشته در ایران و 196 رشته در اصفهان موجود است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اصفهان بیان کرد: ما باید تاریخ هنری خود را به دنیا انتقال کنیم و آن را به سرمایه و شغل تبدیل کنیم و با انتقال تاریخ خود را به دنیا بشناسانیم که در این راستا باید از عناصر طبیعی بهترین بهره را ببریم.
درویشی تصریح کرد: اکنون دوره اینکه به کسی وابستگی نداشته باشیم و تمام نیازهای خود را تامین کنیم گذشته است و امروز باید به سمت وابستگی متقابل پیش برویم و باید داشتههای خود را در کنار هم قرار دهیم تا جاذبهها چند برابر شود، برای اینکه حرکتهای اقتصادی سود آور بیشتری به همراه داشته باشد باید زیرساختها فراهم شود و نیاز دارد تصمیمات مشترک بگیریم و نقشه راه مشترک داشته باشیم و کار را کوچک نبینیم و به سمتی و سویی پیش برویم که این اتفاق به یک برند تبدیل شود، تا زمانی که منطقه گردشگری را خوب نشناسیم نمیتوانیم جاذب ثروت باشیم.
وی با اشاره به اولویتهای مهم اصفهان در دولت وفاق ملی گفت: خوشبختانه در دوره جدید سه اولویت اصلی در استان اصفهان طراحی شده و به آن پرداخته میشود که یکی از آن حوزه گردشگری است چراکه پیشران توسعه است و این نوید را میدهم که در این دوره به بحث گردشگری به صورت ویژه میپردازیم، همچنین توسعه انرژیهای تجدید پذیر و خورشیدی و توجه به بخش علم و فناوری و هوش و نوآوری از دیگر برنامههای این استان است و آینده اصفهان باید به سمت علم و تکنولوژی پیش برود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اصفهان عنوان کرد: زمینههای ناشناخته فراوانی در کشور وجود دارد که ما باید توجه خود را به مناطق کمتر شناخته شده از جمله سواحل مکران معطوف کنیم و نقاط مرکزی کشور مانند اصفهان، قم، مرکزی و سمنان باید بالهای خود را به سمت این مناطق دراز کند تا ایجاد ثروت کنیم و همبستگی ملی ایجاد شود.
گردشگری نخستین اولویت استان اصفهان است
"امیر کرمزاده" مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان نیز در رویداد بزرگ توسعه گردشگری استانهای اصفهان، قم، سمنان و مرکزی، اظهار داشت: گردشگری نخستین اولویت استان اصفهان است، بدون تعارف پشت گردشگری ایستادهایم و ثابت خواهیم کرد همان طور که خوزستان چاه نفت دارد اصفهان نیز از ظرفیت گردشگری برخوردار است و باید به قدری رشد کند تا تمام کشور از آن سیراب شود.
وی افزود: امروز چهار استان قم، اصفهان، مرکزی و سمنان برای توسعه گردشگری در کنار یکدیگر قرار گرفته است و این مهم باید بین دیگر استانها گسترش یابد و شاهد توسعه گردشگری در سطح ایران عزیز باشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان بیان کرد: ما نیازمند احکامی در قانون هستیم، چرا که حق گردشگری در کشور ادا نشده است و سیستم کشور نمیداند گردشگری یعنی چی و نمیدانند گردشگری میتواند امنیت ایجاد کند و در آموزش و پرورش تاثیرگذار باشد.
کرمزاده عنوان کرد: حوزه گردشگری باید تقویت شود، ما امروز اینجا هستیم که بگوییم این انگیزه را داریم هر کاری برای گردشگری انجام دهیم ما در اصفهان اعتقاد داریم در گردشگری عقب ماندهایم و باید این مهم جبران شود.
وی ادامه داد: امروز گردشگری بسیار تخصصی شده است، ما باید کارگروههای زیادی در ادارت خود تشکیل دهیم تا به صورت تخصصی در موضوعات مختلف گردشگری کار کنیم و باید فضا در حوزه گردشگری ارتقا یابد، امیدواریم گردشگری بتواند روزهای خوبی را تجربه کند.
استان قم سالانه پذیرای بیش از 25 میلیون زائر است
"عباسعلی باباگلزاده" مدیرکل میراث فرهنگی استان قم در رویداد بزرگ توسعه گردشگری استانهای اصفهان، قم و مرکزی و سمنان اظهار داشت: آنچه سبب به مقصد رسیدن و توسعه کشور میشود مسیر اعتدال است و آنچه تاکنون سبب عقب افتادگی شده افراط و تفریط بوده است، امیدواریم با وفاقی که رئیس جمهور بر آن تاکید دارند بتوانیم در حوزه گردشگری وفاق را گسترش دهیم این در حالی است که چهار استان اصفهان، قم، مرکزی و سمنان میتوانند برای توسعه گردشگری با همدلی و هماندیشی گامهای موثری بردارند.
وی افزود: استان قم سالانه پذیرای بیش از 25 میلیون زائر است و چهارراه مواصلاتی 17 استان است و این امر یک ظرفیت عظیمی برای توسعه گردشگری به ویژه گردشگری دینی و مذهبی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم بیان کرد: وقتی نام استان قم میآید نیز گردشگری مذهبی در ذهن پدیدار میشود، اما این استان علاوه بر ظرفیتهای مذهبی دارای ظرفیتهای عظیمی است که ناشناخته باقی مانده است.
باباگلزاده ادامه داد: استان قم موزه میراث فرهنگی و تاریخی ندارد که امیدواریم برای این مهم تدابیری اندیشیده شود، چرا که به ماندگاری گردشگر کمک شایانی دارد.
وی خاطرنشان کرد: گردشگری از اقتصاد جدا نیست، بلکه گردشگری یک صنعت است و هر توسعهای در حوزه گردشگری ایجاد میشود به حوزه اقتصاد مرتبط است.
1000 میراث فرهنگی ناملموس در استان سمنان
اخلاقی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان در رویداد بزرگ توسعه گردشگری استانهای اصفهان، قم و مرکزی و سمنان اظهار داشت: استان سمنان با داشتن جاذبههای بسیار زیاد و حدود 1000 میراث فرهنگی ناملموس و ناملموس 25 درصد جاذبه ها را به خود اختصاص داده است.
صنعت ثروت و زیرساخت ایجاد میکند
بهروز محمدی، رئیس هیئت مدیره مجتمع کارخانجات ساینا دلیجان در این نشست اظهار داشت: مجتمع ساینا بر هفت مجموعه صنعتی در دو بخش متفاوت تولید الیاف پلی استر و تولید مصنوعات الیاف شیشه فعالیت میکند و تاکنون چهار بار به عنوان صادر کننده نمونه و دو بار به عنوان کار آفرین برتر شناخته شده است و امروز کارخانه ساینا دلیجان به 28 کشور صادرات دارد.
وی افزود: صنعت به عنوان موتور پیشران هر جامعه است و میتواند ثروت و زیرساخت ایجاد کند، گردشگری نیازمند ابزار است و همه ابزارها مستلزم سرمایهگذاری است و تا توسعه سرمایه گذاری وجود نداشته باشد این مهم محقق نخواهد شد.
رئیس هیئت مدیره مجتمع کارخانجات ساینا دلیجان بیان کرد: منطقه اردهال یکی از گنجینههای گردشگری است که برای سرمایهگذاری گردشگری مناسب است، این همایش فرصتی برای معرفی ظرفیتهای صنعتی و تاریخی استان و تقویت جایگاه آن بهعنوان قطب گردشگری صنعتی کشور است.
انتهای خبر/
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد