به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین - خوزستان، قباد ناصری روز یکشنبه در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان در نشست خبری بیان کرد: شرکت نفت و گاز مارون یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده نفت و گاز کشور است که استعداد تولید بیش از ۶۰۰ هزار بشکه نفت و ۵۸۰ میلیون فوت مکعب گااز در روز را دارد.
مدیرعامل نفت و گاز مارون با بیان اینکه این شرکت در پهنه جغرافیایی سه هزار کیلومتر مربعی واقع شده است، تصریح کرد:این شرکت از حیث تولید در کشور و انتقال نفت غرب کارون، کارون و شمال غرب خوزستان قابل اهمیت است.
وی اضافه کرد: در سال گذشته و ۱۰ ماه نخست امسال پروژههای خوبی در جهت تثبیت، نگهداشت و افزایش تولید در شرکت مارون به سرانجام برسانیم.
مدیرعامل نفت و گاز مارون گفت: در جهت تثبیت و نگهداشت تولید، ۲۶ کیلومتر خط لوله هشت اینچ انتقال نفت کلاسه شادگان به مارون ۳ را انجام داده ایم که حدود ۱۵ میلیون فوت مکعب گاز جمع آوری شده و به مارون ۳ منتقل شده است.
ناصری ادامه داد: همچنین قریب به ۱۷ کیلومتر خط لوله ۱۰ اینچ انتقال نفت کوپال به مارون یک را داشته ایم که منجر به افزایش ۶ هزار بشکه در روز شده و قابلیت افزایش تا ۱۵ هزار بشکه را دارد. خط انتقال هجده کیلومتری ۱۰ اینچ بین مارون ۵ به ۳ نیز اقدام دیگری بوده که برای انتقال نفت بین واحدی انجام شده و با احداث این خط از کاهش ۴۰ هزار بشکهای واحد مارون ۵ جلوگیری کنیم.
وی با بیان اینکه در مارون کار فوق العادهای انجام داده ایم که شاید برای اولین بار در صنعت نفت بوده است، اظهار کرد: اقدام به طراحی و ساخت یک دستگاه نمک گیر ۱۰ هزار بشکهای داشته ایم که بیش از دو ماه است به دست توانمند متخصصین مارون انجام شده و اکنون در مدار تولید قرار گرفته است. به گواه کارشناسان مناطق نفتخیز جنوب، کیفیت این نمک گیر به مراتب از نمک گیر خارجی مشابه به مراتب بالاتر است.
مدیرعامل نفت و گاز مارون بیان کرد: ساخت این نمک گیر علاوه بر صرفه جویی در زمان، به خروج ارز از کشور نیز کمک کرده است. ساخت این نمک گیر با کمتر از یک چهارم قیمت خارجی طراحی و ساخته شده که نتایج قابل قبول و حتی بیش از انتظار را داشته است.
ناصری افزود: همچنین بلافاصله پس از تستهای اولیه این نمک گیر، نسبت به ساخت یک دستگاه نمک گیر ۵۵ هزار بشکهای اقدام کرده ایم که مراحل اولیه نصب در مجتمع مارون ۵ انجام شده و کمتر از یک ماه آینده در مدار تولید قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه شرکت مارون سال گذشته تندیس نقرهای بهره وری به لحاظ صرفه جویی در میزان هدر نفت و جمع آوری گاز دریافت کرده است، تصریح کرد: یکی دیگر از موفقیتهای شرکت مارون اقدامات جهادی توسط کارکنان در راستای تثبیت و نگهداشت تولید بوده است. خصوصا تولیدی که همراه با صیانت از محیط زیست بوده است.
مدیرعامل نفت و گاز مارون با اعلام اینکه با شرکتهای دانش بنیان و سرمایه گذاران خارجی قراردادهایی منجر به جمع آوری گازهای مشعل منعقد کرده ایم، گفت: در مارون ۵ توسط شرکت تامکار و هیربدنیرو و در مارون ۶ و مارون ۳ موفق شده ایم بخش زیادی از گازهای همراه را جمع آوری و از مشعل کردن آنها پیشگیری کنیم.
ناصری به اقدامات زیست محیطی انجام شده اشاره و عنوان کرد: تعمیر و اورهال پمپهای تزریق پساب از جمله این موارد بوده است و اکنون بیش از ۹۸ درصد پساب تولیدی شرکت را به چاههای دفعی تزریق میکنیم و از آلودگی زیست محیطی پیشگیری میکنیم.
وی با بیان اینکه در کنار تولید، در بخش مسئولیتهای اجتماعی نیز اقدامات خوبی انجام داده ایم، اظهار کرد: احداث و تعمیر و بازسازی بیش از پنج مدرسه، مهیا کردن ۲۱ سرویس برای دانش آموزان روستاهای همجوارتاسیسات مارون، بازسازی و نوسازی دو مجتمع بهداشت و درمان در بخش غیزانیه، دایر کردن سرویس آبرسانی در بخش غیزانیه و رامشیر و آسفالت جادههای دسترسی روستایی از جمله اقدامات صورت گرفته در این زمینه بوده است.
مدیرعامل نفت و گاز مارون با بیان اینکه سال گذشته یک دستگاه تفکیک گر سیار نفت (MOS) داشته ایم که میتواند روزانه بیش از پنج هزار بشکه نفت را جمع آوری کند، تصریح کرد: همه اقدامات صورت گرفته در راستای انجام تعهدات تولید شرکت مارون به شرکت ملی نفت ایران بوده است که تا کنون به نحو احسن انجام شده و تا پایان سال به میزان ۱۰۰ درصد تحقق پیدا خواهد کرد.
ناصری افزود: اکنون در شرکت نفت مارون بیش از پنج دستگاه MOS و MOT داریم که کار بازیافت بیش از ۱۰۰ هزار بشکه نفت را در سطح شرکت انجام داده ایم و این خود اقدامی در راستای صیانت از حفظ محیط زیست بوده است.
وی با اعلام اینکه در حال بیشتر کردن چاههای تزریقی پساب هستیم، عنوان کرد: به دنبال این هستیم که پسابی به محیط اطراف نشت پیدا نکند.
مدیرعامل نفت و گاز مارون گفت: آنچه در تعهد تولید داشته ایم در حال انجام است و دو میادین مهم مارون یعنی میدان شادگان و آسماری کوپال رابه شرکت سرمایه گذار روس داده ایم که مقدمات کار در حال انجام است و با استقرار شرکتها میتوانیم اقدامات خوبی در تحت الارض و سطح الارض و در راستای بهسازی و نوسازی مجتمعهای عملیاتی، نمک زدایی و بهره برداری داشته باشیم.
ناصری با بیان اینکه اقدامات خوبی نیز در راستای صیانت از آب، خاک و هوا انجام داده ایم، گفت: بیش از ۹۰ درصد گازهای همراه را جمع آوری کرده و با روند پیش رو ۱۰ درصد باقی مانده را نیز تا پایان ۱۴۰۴ و یا اوایل ۱۴۰۵ جمع آوری خواهیم کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد