دونالد ترامپ در یک سخنرانی پوپولیستی در کنگره آمریکا مدعی شد نجات یافتن وی از یک ترور تنها به عنوان یک معجزه در راستای نجات آمریکا و بازگرداندن مجد و عظمت این کشور، قابل درک است.
مراسم سوگند ریاست جمهوری دونالد ترامپ 78 ساله در بی سابقه ترین تدابیر امنیتی آمریکا و با حضور بیش از 12 هزار پلیس فدرال و گارد ملی در ساختمان کنگره «کاپیتول» برگزار شد.
چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا پس از ادای سوگند ریاست جمهوری به اتفاق معاون خود «جی .دی ونس» وارد کاخ سفید شد و چند سند دولتی را امضا کرد.
ترامپ در اولین اقدام خود بیش از 1600 نفر از کسانی که سال 2020 در حمله به ساختمان کنگره آمریکا شرکت داشتند مورد عفو قرار داد.
بیشتر سخنرانی مراسم سوگند ریاست جمهوری دونالد ترامپ به مسائل داخلی، شرایط ناپایدار اقتصادی و موضوع مهاجران اختصاص داشت.
دونالد ترامپ که از سال 2016 تا 2020 یک دوره ریاست جمهوری پر چالشی را تجربه کرده در حالی وارد به کاخ سفید شد که آمریکا به دلیل موضع گیری جانبدارانه از جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه در انزوای سیاسی شدیدی بهسر می برد.
آنچه از سخنرانی ملال آور و غیر سیاسی دونالد ترامپ در مراسم سوگند ریاست جمهوری بر داشت می شود این است که وی در این دوره از ریاست جمهوری خود سیاست متفاوتی را در مقایسه با دوره گذشته دنبال خواهد کرد.
چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا در این دوره قطعا بیشتر به مسائل اقتصادی، مهاجران غیر قانونی، تقویت جایگاه آمریکا و تمرکز بر اصل تنش زدایی در جهان، توجه خواهد داشت.
ترامپ در ترکیب کابینه جدید خود از چهره های جنجالی کابینه سابق مانند مایک پمپئو، وزیر خارجه سابق استفاده نکرد و این امر نشان میدهد که سیاست وی با گذشته تفاوت اساسی خواهد داشت.
حضورایلان ماسک، سرمایه دار بزرگ آمریکایی در ترکیب کابینه به عنوان مشاور ویژه ترامپ نشان میدهد جنبه های اقتصادی برای رئیس جمهور جدید آمریکا از اولویت بالایی برخوردار است.
ترامپ سال 2018 تحت تاثیر لابی صهیونیستی و مایک پمپئو، وزیر خارجه سابق از توافقنامه برجام خارج شد و همین موضوع انتقاد جامعه جهانی را علیه آمریکا برانگیخت.
گرچه جمهوری اسلامی هرگز سیاست خود را بر اساس رویکردهای سیاسی روسای جمهور آمریکا ترسیم نکرده اما بازگشت آمریکا به توافقنامه برجام می تواند فضای تعامل ایران و غرب را در چارچوب برجام تغییر دهد.
دونالد ترامپ هرچند به عنوان یک چهره منفور و جنایتکار در حافظه ملت ایران همچنان باقی خواهد ماند اما تغییر رفتار آمریکا نسبت به مردم ایران می تواند شرایط جدیدی را رقم بزند.
اما اگر رئیس جمهور آمریکا بر اساس توهم قدرت بخواهد از شیوه های تهاجمی علیه ایران استفاده کند طبیعی است دولت و ملت ایران این رفتارها را برنمیتابد.
تاریخ درخشان انقلاب اسلامی به خوبی ثابت کرده که ملت ایران تحت تاثیر متغیرات جهانی و منطقه ای قرار نخواهد گرفت اما تعامل احترام انگیز غرب با ایران میتواند نوعی تعامل دلپذیری دو جانبه را فراهم سازد.
تغییر رفتار آمریکا و غرب نسبت به جمهوری اسلامی، عدم دخالت غرب در مسائل داخلی ایران، احترام به اراده ملتهای مسلمان منطقه و پرهیز آمریکا از رفتارهای پرخاشگرانه، بخشی از پیششرطهای ایران برای تعامل با غرب در چارچوب برجام تلقی می شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد