گفت‌وگو با زهرا نعمتی، قهرمان پرافتخار پارالمپیک و جهان و سرمربی جدید تیم ملی

«نمی‌توانم» را از ذهن ورزشکاران پاک کنید

چهار گوشه‌ صحنه را ببوسی. کفش‌ها و دستکش‌ها، یک عمر زندگی را، آویزان کنی و بروی؟ زِه کمان را بکشی، با پرتاب آخرین تیر و ادای احترام، کمانت را ببوسی و خداحافظی کنی؟!«من یک قلب قهرمان و سری پر از رویا داشتم.» این را زهرا نعمتی گفته بود.
چهار گوشه‌ صحنه را ببوسی. کفش‌ها و دستکش‌ها، یک عمر زندگی را، آویزان کنی و بروی؟ زِه کمان را بکشی، با پرتاب آخرین تیر و ادای احترام، کمانت را ببوسی و خداحافظی کنی؟!«من یک قلب قهرمان و سری پر از رویا داشتم.» این را زهرا نعمتی گفته بود.
کد خبر: ۱۴۹۲۹۸۸
 
دختری از کرمان با کمربند سیاه تکواندو و آن ماجرای تلخ تصادف حوالی ۱۸سالگی، که در نقطه‌ صفر زندگی، باز هم به آغوش ورزش پناه برد و مسیری ساخت برای تغییر سرنوشت...و حالا در ۳۹ سالگی کمانش را بوسیده، با آغاز فصلی نو، یک بار دیگر به ورزش بازگشته و می‌گوید: «باید می‌ماندم و هر چیزی را که آموخته‌ بودم به نسل بعدی می‌دادم.» زهرا نعمتی، دارنده سه طلای پارالمپیک با پذیرش سرمربیگری تیم‌ملی پاراتیراندازی با کمان ایران، فصل جدیدی از فعالیت‌ حرفه‌ای خود را آغاز کرده است. در این گفت‌وگو که پس از اولین مرحله‌ اردوی آمادگی تیم‌ملی انجام شده، نعمتی برنامه‌ها و دغدغه‌های خود را برای جام‌جم روایت کرده است.
 
از اولین تجربه رسمی سرمربی‌گری و اردوی تیم‌ملی بگویید.
این اردو  که شرایط نسبتا خوبی داشت با هماهنگی استانداری خوزستان درمجموعه بوستان اهواز برگزارشد و محل اسکان در هتل بوستان بود. سالن بدنسازی وتمرین هم دراین مجموعه قرارداشت.۱۶ورزشکاربه اردو دعوت کرده بودیم.یک روزدرمیان بدنسازی داشتیم. تمرینات تیروکمان هم به همان نسبت انجام می‌شد. در این اردو ارزیابی رکوردی و جسمی ورزشکاران هم صورت گرفت. اردوی بعد هم ظرف ۱۰روز آینده آغاز می‌شود. در اردوهای آینده هم ممکن است نفراتی به تیم اضافه شوند تا در نهایت، انتخاب ترکیب نهایی از میان بهترین‌ها انجام شود.
 
تعامل ورزشکاران با سرمربی جدید چطور بود. وضعیت روانی و تکنیکی ملی‌پوشان را در آغاز کار، چگونه ارزیابی کردید؟
نکته‌ای که ورزشکاران به آن اشاره می‌کردند اهمیت درک شرایط آنها ازسوی کادر فنی و سرمربی بود. تعدادی ازملی‌پوشان هم که در پارالمپیک پاریس شرکت کرده‌اند، از نظر جسمی و روانی آسیب‌‌هایی دیده‌اند. ماسعی کردیم با برنامه به تدریج در روند بهبودی قرار بگیرند، در مجموع تعامل مثبتی شکل گرفت و همه حال خوبی داشتیم.
 
شما استعدادیابی را از سال گذشته در کیش آغاز کردید. امسال هم با برگزاری جشنواره، این روند ادامه داشت. آیا ورزشکاران جوان هم در ترکیب فعلی تیم ملی حضور دارند؟
در اردوی اول دو ورزشکار جوان را که شرایط نسبی حضور و تمرین درتیم ملی داشتند، دعوت کردیم. سایر استعدادهایی هم که شناسایی شده‌اند در حال حاضر می‌بایست در استان‌ها آموزش ببینند و تمرین کنند تا به سطح ملی برسند. شرایط این ورزشکاران را پیگیری می‌کنیم تا در زمان لازم به اردوهای جوانان دعوت شوند.سال آینده اولین دوره‌ رقابت‌های قهرمانی جهان جوانان برگزار خواهد شد و ما امیدواریم که شرایط حضور در آن رویداد را پیدا کنیم.
 
چه تعداد اردو برای تیم ملی و رویدادهای پیش‌رو در نظر گرفته‌اید؟
علاوه بر بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶، رقابت‌های قهرمانی آسیای چین اواخر خرداد۱۴۰۴ومسابقات قهرمانی جهان هم در دهه اول مهر برگزار می‌شوند. امیدوارم با حمایت فدراسیون ورزش‌های جانبازان و توان‌یابان و کمیته ملی پارالمپیک، هر۱۰ روز یک بار اردوهای تیم ملی را تا آن رقابت‌ها و پس از آن برگزار کنیم.
 
به پاریس اشاره کردید. با دو مدال تاریخی کامپوند درپارالمپیک، برای تیراندازی با کمان اتفاق خوبی رقم خورد.با توجه به این‌که شما قهرمان سه دوره‌ ریکرو پارالمپیک هستید، برای حفظ نتیجه‌ کامپوند و تقویت تیم‌های ریکرو و W۱ چه برنامه‌ای دارید؟
با توجه به برنامه‌ها، تمرینات و مسابقاتی که می‌خواهیم در آنها شرکت کنیم، مربیان با تجربه‌ای که در ترکیب کادر فنی داریم، حتما تیم ملی درهر سه رشته تقویت می‌شود. در حال حاضر، آقای محمدصالح پالیزبان که سال‌ها قهرمان ملی کامپوند بوده‌اند، مربی کامپوند ما هستند. در این دوره تیم‌های W۱ بانوان و آقایان با ترکیب کامل یعنی مجموعا شش ورزشکار به اردوی ملی دعوت شدند. امیدواریم با اصلاح تکنیک، تنظیم تجهیزات‌شان و تمرینات مداوم خارج از اردو درنهایت به نتیجه قابل قبولی دست پیدا کنیم.  در ریکرو بانوان نفرات کمتری داریم که می‌خواهیم با استعدادیابی و حمایت این خلا را پر کنیم.
 
این اولین بار است که تیم‌های کامل W۱ تشکیل شده‌اند. در‌باره‌ این رشته و ورزشکاران آن توضیح دهید.
ورزشکاران کلاس ورشته W۱باهمان کمان کامپوند تیراندازی می‌کنند. ازنظر جسمی،محدودیت حرکتی بیشتری نسبتا به رشته‌های ریکرو و کامپوند دارند و به دلیل شرایط خاصی که دارند، کمتر امکان حضور درتیم ملی راپیدا کرده‌اند. ما با کمال میل، اشتیاق و افتخار فضای بیشتری را به این رشته دادیم. من یقین دارم با حمایت و برنامه‌ریزی در W۱ هم مانند ریکرو و کامپوند می‌توانیم مدال‌آور شویم.  این موضوع در سطح باشگاهی هم تأثیرگذار بوده. من خبر دارم که افراد بیشتری با امیدواری به تمرین می‌روند تا به سطح تیم ملی برسند.
 
دغدغه زهرا نعمتی به عنوان سرمربی تیم ملی پاراتیراندازی با کمان ایران چیست؟
این‌که هیچ ورزشکاری به دلیل محدودیت جسمی شدید از ورزش همگانی و قهرمانی بازنماند. می‌خواهم، نمی‌توانم را از ذهن ورزشکاران دارای معلولیت پاک کنیم.  من قول می‌دهم بدون دست، بدون پا با هر شرایطی می‌توانیم قهرمان پارالمپیک و زندگی بشویم. کار آسانی نیست اما باید اراده کنیم. 

ویترین: 
ویترین افتخارات ماندگار نعمتی با مدال‌های جهانی و آسیایی، جوایز و عناوین بین‌المللی و فعالیت‌های او در عرصه اجتماعی به قدری ارزشمند است که نگاهی گذرا به آن، خاطرات شیرینی را تداعی می‌کند. 

۱- نعمتی با مجموع پنج مدال پارالمپیک، در بازی‌های لندن ۲۰۱۲، به عنوان اولین زن ایران به طلای پارالمپیک رسید. 

۲- یک‌سال بعد(۲۰۱۳)، ازسوی بنیاد بین‌المللی اسپورت آکورد مفتخر به دریافت جایزه معتبر ورزشکار برتر پارالمپیک۲۰۱۲ لندن شد. 

۳- از لندن۲۰۱۲ تا توکیو۲۰۲۰سه دوره متوالی، عنوان قهرمانی پاراتیراندازی باکمان را درریکرو انفرادی به نام خود ثبت کرد. 

۴- او تنها ورزشکار پارالمپیکی کشورمان بود که در مراسم رژه‌ی افتتاحیه بازی‌های المپیک ریو ۲۰۱۶ با صندلی چرخ‌دار، پرچم مقدس ایران را حمل کرد. 

۵- نعمتی، با حضور موفق در رویدادهای مختلف ازجمله مسابقات آسیایی و کسب سهمیه، در دوره‌ی متوالی بازی‌های ریو و توکیو (پیش از آغاز پارالمپیک) به ورزشکاران المپیکی نیز به رقابت پرداخت.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها