سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار در گفت و گوی اختصاصی با روزنامه «جام‌جم» تشریح کرد

ورود هوش مصنوعی به حوزه دفاعی

رزمایش بزرگ ذوالفقار۱۴۰۳ به روز پایانی خود رسیده است.این رزمایش که درراستای افزایش اقتدارنیروهای مسلح و آزمایش جدیدترین تسلیحات و تاکتیک‌های نظامی است از حدود یک هفته قبل شروع شده است و امروز پایان می یابد.
رزمایش بزرگ ذوالفقار۱۴۰۳ به روز پایانی خود رسیده است.این رزمایش که درراستای افزایش اقتدارنیروهای مسلح و آزمایش جدیدترین تسلیحات و تاکتیک‌های نظامی است از حدود یک هفته قبل شروع شده است و امروز پایان می یابد.
کد خبر: ۱۴۹۴۸۰۲
 
ارتش جمهوری اسلامی ایران در این رزمایش با نگاهی به جنگ‌های آینده با تاکید بر به کارگیری تمام فناوری‌ها و تاکتیک‌های جدید و پای کار آوردن بخشی از نیروهای چهارگانه خود به صورت ترکیبی هم  به افسران جنگ میدان تمرین داد وهم به دشمنان ملت نشان داد که  آماده است واکنش قاطع به هرگونه خطای محاسباتی نشان دهد وبرای تحقق رویکرد «تهدید دربرابر تهدید و تعرض دربرابر تعرض»مد نظر مقام معظم رهبری ازاستعداد وتوان لازم برخوردار است. امیر سرتیپ علیرضا شیخ، سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش در گفت‌وگوی اختصاصی با جام جم از ابعاد این رزمایش می‌گوید:
ورود هوش مصنوعی به حوزه دفاعی
   
درباره ابعاد این رزمایش و مرحله‌هایی که تا امروز انجام شد، توضیح می‌دهید؟
رزمایش ذوالفقار ارتش جمهوری اسلامی ایران در سواحل جنوبی و مکران در امتداد خلیج تا ابد فارس تا انتهای ساحل مرزی ایران به میزبانی استان‌های هرمزگان وسیستان وبلوچستان آغاز شده است ودرمراحل پایانی است.این رزمایش تقریبا یک هفته به طول انجامیده و شامل مراحل مختلف وترکیبی از نیروهای هوایی، دریایی، زمینی و پدافند ارتش است و در فرآیند کار به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده است تا بتوانیم با بهره‌گیری از تجربیات گذشته، با فناوری‌های جدید، تاکتیک‌های جدیدی را برای مقابله با تهدید داشته باشیم.
 
رزمایش ذوالفقار چه ویژگی‌های بارزی داشت که آن را متفاوت می‌کرد؟
این رزمایش با نوآوری‌های جدیدی برنامه‌ریزی شد تا بتواند پاسخگوی حوزه‌های تهدید آینده باشد؛ چراکه دشمنان ما گاهی دچار خطای محاسباتی شده و توان جمهوری اسلامی ایران را کمتر از واقعیت برآورد کرده‌اند.ارتش جمهوری اسلامی ایران در راستای رزمایش‌های اقتدار انجام‌شده در سال۱۴۰۳، رزمایش پایان سال خود را با به‌کار بردن تمام فناوری‌ها و تاکتیک‌های جدید وپای کارآوردن بخشی ازنیروهای چهارگانه خودبه صورت ترکیبی، برگزارکرد.لذا با استفاده از جوانان، نخبگان و فرآیند به‌روز رسانی تجهیزات و رفع نواقصی که در گذشته داشتیم، امروز با تجهیز مناسب سامانه‌ها و تجهیزات و به‌کارگیری نیروی انسانی، قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران را در این رزمایش به نمایش گذاشتیم. در انتهای کارهم بعد از دنبال کردن اهداف راهبردی و مراحل مختلف تاکتیکی، عملیاتی و اهداف راهبردی با رژه اقتدار نیروهای چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران در سواحل مکران، این رزمایش را امروز به پایان خواهیم رساند.نکته اساسی که باید در این رزمایش به آن توجه شود، این است که ظرفیت رزمندگی و روحیه سلحشوری سربازان این ملت در ارتش جمهوری اسلامی ایران در این رزمایش سنجیده شد، به گونه‌ای که برترین نیروی انسانی و خلاق را در این رزمایش به‌وضوح می‌توان مشاهده کرد. چراکه روحیه سلحشوری و مقاومت می‌تواند نفر را در سنگر و در مقابله با تهدید، مانا کند.با توجه به برگزاری مراسم تشییع فرماندهان مقاومت، می‌توان روحیه مقاومت و پیروز شدن را در رزمندگان دید که سامانه‌ها و تجهیزات را به‌درستی به‌کار می‌گیرند و تا آخرین لحظه در سنگر برای دفاع باقی می‌مانند. این بالاترین روحیه‌ای است که در ارتش جمهوری اسلامی ایران در این رزمایش‌ها دیدیم و پاسخ مثبتی دریافت کردیم.

پیام این رزمایش به کشورهای دیگر چیست؟
مشخصا پیام رزمایش، مخابره توان بازدارندگی و توان قدرت جمهوری اسلامی ایران در مقابله با تهدیدات است. قطعا با دیدن روحیه سلحشوری و جانفشانی که رزمندگان دارند این امیدواری در ملت شریف ایران ایجاد خواهد شد که چنین سربازانی برای دفاع از وطن دارند، این بالاترین پیامی است که رزمایش می‌تواند منتقل کند.

درباره بحث فناوری‌های نوین در این رزمایش بیشتر توضیح می‌دهید؟
نکته مهمی که باید به آن توجه کرد، این است که فناوری‌ها تغییر کرده‌ و هر روز که جلوتر می‌رویم، فناوری‌ها موجب تغییر کاربری‌ها در حوزه‌های مختلف می‌شود، ازجمله ورود هوش مصنوعی و علوم جدید به حوزه دفاع، ‌بنابراین باید تجهیزات خود را با این علوم جدید همسو کنیم؛ چراکه فناوری‌های جدید قدرت جدید است و باید متناسب با آن توان ایجاد کنیم، باید دانش خود را برای مقابله با شرایط جدید به‌روز کنیم، لذا باید سامانه‌های ما به‌روز شود و نیازمند این هستیم که جوانان ما به کمک بیانیه تا و بتوانیم تجهیزات‌مان را به‌روزتر کنیم.امروز پاسخگوی تهدیدات شناخته‌شده هستیم اما جهان امروز جهان ناشناخته‌ها است و هر روز ممکن است شاهد فناوری‌های جدید باشیم؛ بنابراین باید بتوانیم تجهیزات خود را به‌روز کنیم.

ورود رسمی «یاک ۱۳۰» به سازمان رزم هوایی ایران
نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با عملیاتی‌کردن جنگنده «یاک۱۳۰» در جریان رزمایش مشترک ذوالفقار۱۴۰۳ ارتش در جنوب شرق کشور جلوه دیگری از توانمندی‌های روزافزون خود را در امن‌تر ساختن کشور به نمایش گذاشت. روز گذشته یاک۱۳۰درهمراهی با جنگنده‌های رهگیر میگ۲۹ نهاجا توانست یک پهپاد تهاجمی را با موفقیت منهدم کند تا بعد از یک‌سال از تحویل این جنگنده آموزشی ــ رزمی به ایران، یکی از تاکتیک‌های تمرین‌شده توسط خلبانان ارتش با این جنگنده در جریان رزمایش ذوالفقار۱۴۰۳ به اجرا درآید  و به دشمنان ایران درباره ارتکاب هرگونه خطای محاسباتی و طمع‌ورزی علیه منافع ملت ایران هشدار جدی داده شود. یاک۱۳۰ ازشهریورماه۱۴۰۲ به‌منظور آموزش خلبانان نیروی هوایی ارتش وارد ناوگان نهاجا شده و هم‌اکنون در پایگاه هشتم شکاری شهید بابایی در اصفهان نگهداری می‌شود. کشورهای خریدار این جنگنده نسخه‌ای را دریافت کرده‌اند که صرفا برای اهداف آموزشی مناسب است. ورود این هواپیما به ناوگان هوایی ارتش موجب آشنایی هرچه بیشتر خلبانان کشورمان با جنگنده‌های به‌روز دنیا به‌ویژه جنگنده‌های روسی می‌شود و می‌توان این موضوع را مقدمه‌ای برای تحویل‌گیری جنگنده‌هایی مانند سوخو۳۰ و سوخو۳۵ در نیروی هوایی ارتش دانست. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها