شبکه‌های تلویزیونی و پوشش همه‌جانبه جشنواره فیلم فجر

سایه سیمرغ بر سربرنامه‌های سینمایی

سیما بر بال سیمرغ‌ها

قاب جادوی تلویزیون در چند سال اخیر برای اتصال به پرده نقره‌ای سینما، مسیرهای بسیاری را در پیش گرفته تا ارتباط دو‌سویه میان این دو رسانه، بیشتر از قبل شکل بگیرد؛ از فرصت رایگان تبلیغات تلویزیونی تا پخش فیلم‌های جشنواره برای مخاطبان تلویزیون که هرکدام، نقطه اتصالی را از تلویزیون به سمت سینما و بالعکس شکل داده است.
قاب جادوی تلویزیون در چند سال اخیر برای اتصال به پرده نقره‌ای سینما، مسیرهای بسیاری را در پیش گرفته تا ارتباط دو‌سویه میان این دو رسانه، بیشتر از قبل شکل بگیرد؛ از فرصت رایگان تبلیغات تلویزیونی تا پخش فیلم‌های جشنواره برای مخاطبان تلویزیون که هرکدام، نقطه اتصالی را از تلویزیون به سمت سینما و بالعکس شکل داده است.
کد خبر: ۱۴۹۸۴۱۷
 
برهمین اساس در۱۵روز تعطیلات نوروزی و همزمان با پخش برنامه‌های مختلف از تلویزیون، شاهد پخش برخی فیلم‌هایی بودیم که در ادامه همین مسیر بود؛ فیلم‌های مربوط به جشنواره‌های چند سال اخیر که خیلی‌هایشان برای اولین‌بار روی آنتن تلویزیون می‌رفت. 
   
روایت مادرانگی، بیخ گوش اشرف
از برجسته‌ترین فیلم‌های جشنواره‌ای پخش‌شده در این ایام می‌توان به فیلم «سرهنگ ثریا» به کارگردانی لیلی عاج اشاره کرد که ۷ فروردین روی آنتن شبکه سه رفت.این فیلم داستان مادری است که فرزندش توسط گروه منافقین به پادگان اشرف رفته است و مادرتلاش خود رابرای آزادی فرزندش از دست این گروه تروریستی انجام می‌دهد اما‌... . ژاله صامتی، وحید آقاپور، حمیدرضا محمدی، دیبا زاهدی، شهروز آقاپور، سلیمه رنگزن، منیره حسین‌زاده و مجید پتکی در فیلم سینمایی سرهنگ ثریا هنرنمایی کرده‌اند.
   
ورزشی مثل «بیرو»
فیلم دیگر «بیرو» به کارگردانی مرتضی علی‌عباس‌میرزایی بود که ۵ فروردین از شبکه دو سیما پخش شد. بیرو روایتی از زندگی علیرضا بیرانوند، دروازه‌بان تیم ملی فونبال ایران از دوران کودکی تا ورود به فوتبال حرفه‌ای و عضویت در تیم ملی ایران است و‌... .حسین بیرانوند، رضا داوودنژاد، سیاوش چراغی‌پور، سعید داخ، صحرا اسداللهی، محمد‌علی محمدی، سهیل قنادان، مهدی زمین‌پرداز، ستایش تارانی، سارا والیانی، ابوذر فرهادی، مبین بهاروند، محمد نیکبخت، مجید پتکی، مهران نائل، محمد عسگری، امین میری، مرتضی تقی‌زاده، وحید نفر، حامد نساج، علیرضا جلیلی و سیدامیرعلی حسینی در فیلم سینمایی بیرو به هنرمندی پرداخته‌اند. 
   
روایت جلیل در «آپاراتچی»
آنهایی که پیگیر فیلم‌های جشنواره هستند، بارها در تمجید فیلم «آپاراتچی» گفته‌اند. این فیلم به کارگردانی قربانعلی طاهرفر روز ۱۲ فروردین از شبکه یک سیما پخش شد. آپاراتچی داستان زندگی جلیل رشیدی، نقاش ساختمانی عاشق سینما را روایت می‌کند که در اوایل دهه ۶۰ در تبریز زندگی می‌کند. او پس از ساخت چند فیلم کوتاه موفق، آرزوی ساخت نخستین فیلم سینمایی خود را درسر دارد.در این زمان،قاضی نوری، یکی ازشخصیت‌های مخوف شهر، ترورمی‌شود وجلیل تصمیم می‌گیرد با ساخت فیلمی درباره زندگی نوری، شانس خود را برای حضور در جشنواره فیلم فجر و دریافت سیمرغ امتحان کند و‌... . تورج الوند، فاطمه مسعودی‌فر، رضا ناجی، هومن برق‌نورد، بهنام تشکر، امید روحانی، وحید مبصری، امین گلستانه، حسین عابدینی، ولی فروتن و علیرضا استادی در فیلم سینمایی آپاراتچی هنرنمایی کرده‌اند. 
   
«پرویزخان» در قاب جادو
در ادامه این فیلم‌‌ها باید به «پرویزخان» اشاره کرد که با کارگردانی علی ثقفی، در ۴ فروردین مهمان مخاطبان شبکه سه بود.این فیلم مربوط به زمانی است که پرویز دهداری، به‌عنوان مربی تیم ملی فوتبال انتخاب می‌شود و از بازیکنانش می‌خواهد که فقط با روش او بازی کنند اما بازیکنان سرشناس تیم ملی که با روش‌های او مخالف بودند تصمیم می‌گیرند به‌طور گروهی استعفا بدهند. با برگزاری کمیته انضباطی، پرویز دهداری ابقا و بازیکنان خاطی تنبیه می‌شوند.  سعید پورصمیمی، مریم سعادت، خسرو احمدی، حمیدرضا پگاه و بهنام تشکر در فیلم سینمایی پرویز خان هنرنمایی کرده‌اند. 
   
عطری که در شبکه ۴ پیچید
مخاطبان قاب جادو، ۹ فروردین شاهد پخش فیلم «عطرآلود» به کارگردانی هادی مقدم‌دوست بودند که از شبکه ۴ روی آنتن رفت. این فیلم درباره علی رزاقی جوان عطرسازی است که در مسابقه عطرسازی با دختری به نام هدی آشنا و با او ازدواج می‌کند. علی در آستانه ساخت اولین عطر خود متوجه می‌شود سرطان ریه دارد و ازطرفی متوجه می‌شود همسرش حامله است. در ابتدا درصدد سقط برمی‌آید اما منصرف می‌شود و اتفاق‌های دیگری برایشان رخ می‌دهد. مصطفی زمانی، هدی زین‌العابدین و کوروش تهامی در فیلم سینمایی عطرآلود هنرنمایی کرده‌اند.
   
در مسیر «آبی روشن» 
فیلم «آبی روشن» به کارگردانی بابک خواجه‌پاشا را باید دیگر فیلم جشنواره‌ای دانست که ۶ فروردین از شبکه افق پخش شد. روایت از جایی آغاز می‌شود که یونس، بزرگ و معتمد روستا صاحب معدن فیروزه است. زمانی که او قصد دارد یک قطعه فیروزه ارزشمند را به حرم امام رضا‌(ع)هدیه داده و خادم شود،خبر می‌رسد که فیروزه به سرقت رفته و نگهبان معدن نیز کشته شده است. حاج‌یونس تصمیم می‌گیرد با سرنخی که از موتور سارق پیدا کرده به جست‌وجوی او برود. مهران احمدی، مهران غفوریان، سارا حاتمی، مرتضی امینی‌تبار، روح‌الله زمانی، علی‌اکبر اصانلو و کاظم هژیرآزاد در فیلم سینمایی آبی روشن بازی کرده‌اند.
   
روایت یک ماهی در «پرواز ۱۷۵‌»
فیلم دیگر در این راستا، «پرواز۱۷۵‌» به کارگردانی محمدحسین حقیقت است که ۸فروردین از شبکه یک روی آنتن رفت. قصه فیلم پرواز۱۷۵ ازآنجا آغاز می‌شودکه کودکی جنوبی یک ماهی صید می‌کند. در داخل شکم این ماهی، انگشتری است که مشخص می‌شود به شهیدی مفقودالاثر تعلق دارد. در ادامه حوادثی رخ می‌دهد تا‌... .جمشید هاشم‌پور،ثریا قاسمی، جعفر دهقان، رضا توکلی، مجید پتکی، اسماعیل خلج،اتابک نادری وافشین صالحی درفیلم سینمایی پرواز۱۷۵هنرنمایی کرده‌اند. 
   
نگهبانی به شیوه رسول 
فیلم «نگهبان شب» به کارگردانی رضا میرکریمی را باید دیگر فیلمی دانست که در زمره جشنواره‌ای‌های سال‌های قبل بود و روز ۴ فروردین روی آنتن شبکه چهار رفت. در خلاصه داستان فیلم آمده است: رسول ابراهیم‌زاده از شهرستان آمده و در تهران نگهبانی مجتمعی در حال ساخت را می‌دهد. او باحبیب آقاوسپس دخترش، نصیبه، آشنامی‌شود. او بانصیبه ازدواج می‌کند. پروژه‌ای که او نگهبانی در آنجا می‌دهد، به‌دلیل کلاهبرداری مهندس بهنام متوقف می‌شود اما‌... .محسن کیایی، تورج الوند و لاله مرزبان در فیلم سینمایی نگهبان شب هنرنمایی کرده‌اند.
   
قهرمانی ایلیا در تلویزیون 
اما بخشی از فیلم‌های روی آنتن رفته، مربوط به فیلم‌های راه یافته به جشنواره فیلم کودک بود. در همین رابطه انیمیشن سینمایی «ایلیا جست‌وجوی قهرمان» به کارگردانی سید‌علی موسوی‌نژاد، ۸ فروردین از شبکه کودک پخش شد.این انیمیشن درباره آرش، پسری نوجوان و گیمر معروف شهر است که در بازی‌های استریم بین‌المللی شکست نمی‌خورد. یک روز او به یک بازی معروف جهانی دعوت می‌شود تا به همراه دوستانش از کشورهای مختلف، برای بردن جایزه‌ بازی تلاش کند. آرش پس از شروع بازی متوجه می‌شود این یک بازی معمولی نیست و در واقع در آن تحریف تاریخ رخ داده است. 
   
دوستانه به سوی گانورا 
انیمیشن دیگر، مسافری از «گانورا» به کارگردانی سید احمد علمدار بود که در ۶ فروردین، روی آنتن شبکه کودک رفت. در این انیمیشن قصه سه دوست به نام‌های سهیل، ستار و امید روایت می‌شد.سهیل معلولیت جسمی دارد. ماجرا از آنجایی شروع می‌شود که پدر ستار هنگام کار به یک شیء عجیب برمی‌خورد. ستار آن را به سهیل و امید نشان می‌دهد اما از چیستی آن باخبر نمی‌شوند، تا این که یک فضایی به اسم ساماندر وارد زمین می‌شود و درست در اتاق سهیل فرود می‌آید. او به سهیل می‌گوید که ملکه‌شان، بانو راسپینا، در زمین مفقود شده است و آن شیء عجیب می‌تواند جای بانو را نشان بدهد. ساماندر به سهیل قول می‌دهد در ازای کمک او معلولیت او را درمان کند. 

روایت دردهای یک مادر 
شاید بسیاری از مخاطبانی که موفق نشده بودند سرهنگ ثریا را در پرده سینما ببینند، منتظر بودند که بعد از نقد و نظرهای بسیاری که پیرامون این فیلم مطرح شده بود، آن را در قاب تلویزیون تماشا کنند. ژاله صامتی که دست توانمندی در خلق کاراکترهای سینمایی و تلویزیونی دارد، این فیلم نمایشگر رنج‌های زندگی ثریا عبداللهی بود که فرزندش را به‌واسطه دام سازمان مجاهدین برای همیشه از دست داد. این فیلم روایتگر مواجهه این مادر با فرزندش بعد از سال‌ها بود که صامتی به خوبی توانسته از پس آن برآید. سرهنگ ثریا در واقع روایتگر زندگی و تلاش واقعی ثریا عبداللهی معروف به سرهنگ ثریاست که ۲۰ سال قبل پسرش برای شرکت در مسابقات آزاد بدنسازی از کشور خارج و گرفتار فرقه رجوی شده بود. او به مدت ۷ سال پشت درهای پادگان اشرف می‌نشست تا به همراه خانواده‌ جوانان اسیر این فرقه، تحصن کند و بتواند صدا و رخ فرزندش را به تماشا بنشیند. صدای تحصن و اعتراض این خانواده‌ها به گوش دنیا رسید اما در نهایت این خانواده‌ها از مقابل پادگان اشرف رانده شدند.عبداللهی در سال ۱۳۹۵ همراه با هیات ایرانی به ژنو سفری داشت تا صدای خود را به گوش احمد شهید، گزارشگر وقت ویژه حقوق بشر سازمان ملل در ایران و سازمان‌های مدعی حقوق بشر برساند. او در این سفر پرده از جنایت‌ها و بدرفتاری‌های فرقه رجوی برداشت و برای تمام سخنان خود مدرک و سند ارائه داد. وی تنها علت حضورش در ژنو و دیدار با گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل را رساندن صدای درد و رنج خود و ستم‌های روا شده به او از سوی رجوی‌ها، به گوش نهادهای حقوق بشر دانست. این مادر در اسفند‌ماه سال ۱۳۹۷، پس از انتقال اعضای مجاهدین خلق از عراق به آلبانی، تشکلی به نام مادران، قربانیان فراموش شده را تاسیس کرد. لیلی عاج در فیلم سرهنگ ثریا، دردهای این مادر دورافتاده از فرزندش را به بهترین شکل روایت کرده بود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها