براساس گزارش سازمان ملل، از زمانی که رژیمصهیونیستی در ۲ مارس آتشبس دو ماهه با حماس را نقض کرد، ۲۸۰ هزار نفر مجبور به ترک خانهها و پناهگاههای خود شدهاند. این رژیم صهیونیستی با قطع کمکهای بشردوستانه و سوخت، دو هفته بعد حملات گسترده هوایی را از سر گرفت. اوج حملات صهیونیستها در بامداد روز دوشنبه به وقوع پیوست؛ حمله جنگندههای ارتش اشغالگر قدس با بمباران شهر خانیونس به شهادت حداقل ۹ فلسطینی اعم از چهار زن و دو کودک منجر شد. جدا ازحملات به مناطق مسکونی، آتش کینهتوزی تلآویو به چادر و تأسیسات خبرنگاران نیز افتاد.حملات نیروی هوایی اسرائیل چادرخبرنگاران درنزدیکی«مجتمع پزشکی ناصر»راهدف گرفتواین یورشبه شهادت دوخبرنگار فلسطینی منتهی شد. آتشسوزی چادر اصحاب رسانه حداقل هفت خبرنگار را نیز مجروح کرد.رسانههای معتبر جهانی بهصورت زنده در حال پوشش حمله اسرائیل به خبرنگاران بودند که در آتش، تبدیل به خاکستر شدند؛ این حمله به شهادت حلمی فقعاوی، خبرنگار فلسطینی و جوانی به نام یوسفالخزندار براثرسوختگی شدیدمنجر شد.یکی ازخبرنگاران درون زبانههای آتش احمد منصور، خبرنگار رسانه فلسطین الیوم بود. همزمان، شدت آتش و دود مانع کمکرسانی به یکی دیگر از خبرنگاران درون چادر شد.درطول این یورش هوایی،سه نقطه از«دیرالبلح»و«الزوایده» توسط جنگندههای صهیونیست بمباران شد. این حملات به بهانه شلیک موشک گروههای مقاومت فلسطینی به شهرهای صهیونیستی عسقلان و اشدود صورت گرفته است. حملات نیروهای مقاومت نیز در پاسخ به کشتارهای نیروهای اشغالگر قدس علیه غیرنظامیان در غزه بود که موشک وراکتهای رزمندگان محور مقاومت به سوی شهرهای جنوبی سرزمینهای اشغالی شلیک شد. از ۱۸مارس (۸اسفند) تاکنون، بیش از۱۲۵۰فلسطینی در بمبارانهای رژیمصهیونیستی در خانیونس محاصره شده به شهادت رسیدهاند. تنها در پنجشنبه گذشته، حداقل صد نفر درحملاتهوایی به سه مدرسه که به پناهگاه تبدیل شده بودند، شهید شدند.
یورش مجدد صهیونیستها
در روزهای اخیر، ارتش اسرائیل برنامه جدیدی را جهت تسخیر نوارغزه پیگیری میکند؛ سربازان صهیونیست بار دیگر به گذرگاه رفح در مرز میان غزه و صحرای سینای مصر وارد شدند تا ارتباط فلسطینیها را با دنیای خارج مسدود کنند.
همزمان نخستوزیر رژیمصهیونیستی با معرفی کریدور نظامی جدید مُراج با لقب «فیلادلفیای دوم» پرده برداشت؛ نتانیاهو خاطر نشان کرد: «ازآنجاکه در حال تقسیم نوار غزه هستیم، فشار را مرحلهبهمرحله افزایش میدهیم تا گروگانهایمان را آزاد کنند.» درهمین راستا، روز جمعه نظامیان صهیونیست طی کارزاری جدید پیشروی ستونهای رزمی خود را در محله «الشجاعیه» حول محور شمال شهر غزه آغاز کردند. مقامات صهیونیستی این هفته با وعده تصرف بخشهای وسیعی از نوار غزه بهعنوان «مناطق امنیتی» و ایجاد کریدور نظامی جدید بین رفح و خانیونس، نگرانیها درباره آوارگی دائم و الحاق سرزمینی را تشدید کردهاند.
جنایت؛ رمز بقای صهیونیسم
بمباران خبرنگاران، نخستین ارتکاب به جنایت هولناک اسرائیلیها در روزهای اخیر نبوده؛ امدادگران جمعیت هلالاحمر فلسطین نیز مورد گلولهباران نظامیان صهیونیست قرار گرفتند. در ۲۳ مارس (۳ فروردین) ساعت ۴:۲۰ بامداد، یک آمبولانس هلالاحمر که برای انتقال مجروحان یک حمله هوایی در رفح در حرکت بود، در منطقه «حشاشین» مورد هدف آتش نیروهای اشغالگر قدس قرار گرفت و در این حمله دو امدادگر به شهادت رسیدند. بازمانده این حادثه، منذر عابد دستگیر و مورد بازجویی قرار گرفت. چند ساعت بعد، کاروانی متشکل از آمبولانسها، یک خودروی آتشنشانی، وسایل نقلیه وزارت بهداشت و یک خودروی سازمان ملل برای جمعآوری پیکر دو امدادگر اعزام شدند که آنها نیز مورد اصابت قرار گرفتند. در ۲۷ مارس (۷ فروردین) بعد از چندین روز ممانعت ارتش صهیونیستی، بالاخره ماموران دفتر هماهنگی امور انساندوستانه سازمان ملل (اوچا) به محل حادثه رسیدند. آنها گزارش دادند که آمبولانسها، خودروی سازمان ملل و کامیون آتشنشانی را در حالی پیدا کردند که له شده و تاحدی زیر خاک دفن بودند.
پیکر یکی از کارکنان دفاع مدنی نیز از زیر کامیون آتشنشانی بیرون کشیده شد اما مأموریت بازیابی به دلیل ناامن شدن شرایط متوقف و تیم مجبور به عقبنشینی شد. در اول آوریل (۱۲ فروردین) دو شاهد به روزنامه گاردین گفتند که برخی پیکرهای یافتشده در گور جمعی دست یا پای بسته داشتند که نشان میدهد پس از دستگیری تیرباران شدهاند. یک مقام هلالاحمر اظهار داشت که در تماس تلفنی که هنگام حمله به کاروان همچنان برقرار بود، صدای سربازان صهیونیست شنیده میشد که دستور میدادند بازماندگان کاروان را دستگیر و مهار کنند. نظامیان رژیمصهیونیستی اعلام کردند در حال بررسی این حوادث هستند. آنها همچنان اصرار دارند که «تروریستها» در آمبولانسها در حال پیشروی بودند؛ عابد، بازمانده این حادثه، به اصحاب رسانه گفت که او دستگیر و مورد ضرب و شتم قرار گرفت و مجبور بود شاهد باشد که چگونه یکی پس از دیگری آمبولانسها و خودروهای نجات به محل رسیده و تحت آتش شدید قرار میگرفتند.
بیانیه نهادهای فلسطینی در حمایت از خبرنگاران
به نقل از شبکه الاقصی، جنبش مقاومت اسلامی حماس در بیانیهای حمله به چادر خبرنگاران را جنایتی آشکار و نقض شرمآور همه قوانین و هنجارهای بینالمللی توصیف کرد.
این جنبش اعلام کرد که رژیمصهیونیستی با ترور ۲۱۰خبرنگار از آغاز تجاوز اخیر به غزه، در پی پنهانکردن حقیقت و ترساندن خبرنگاران از انجام وظیفه اطلاعرسانی است. این جنبش در ادامه خواستار اقدام فوری سازمان ملل، شورای امنیت و جامعه جهانی برای توقف این جنایات و حمایت از خبرنگاران و کارکنان امدادی شد.
درهمین راستا، جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز با محکومکردن شدید این اقدام، آن را «جنایت جنگی تمامعیار» و تجلی نژادپرستی ارتش صهیونیستی ارزیابی کرد. این جنبش تأکید کرد که استفاده از بمبهای ممنوعه و هدف قرار دادن افراد غیرنظامی، نقض فاحش کنوانسیون ژنو و قطعنامههای بینالمللیاست.
جنبش جهاد اسلامی در بخشی از بیانیه خود از موضعگیری «شوکآور» کاخ سفید علیه مقاومت نیز انتقاد و دولت آمریکا را شریک جنایات رژیمصهیونیستی دانست.
سندیکای خبرنگاران فلسطین نیز در بیانیهای ضمن محکومیت این حمله، خواستار اقدام فوری بینالمللی برای حمایت از خبرنگاران شد؛ این سندیکا از دیوان کیفری بینالمللی خواست شکایات مربوط به ترور ۲۱۰ خبرنگار را بهسرعت مورد رسیدگی قرار دهد.
جبهه مردمی برای آزادسازی فلسطین و کمیتههای مقاومت در فلسطین نیز این اقدام را «جنایتی فاشیستی» خوانده و از نهادهای رسانهای بینالمللی خواست تا با برملاکردن جنایات رژیم اشغالگر و اعمال تحریم رسانهای علیه آن، در کنار خبرنگاران فلسطین بایستند. وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز با صدور بیانیهای اعلام کرد که این حملات هدفمند علیه خبرنگاران، تلاشی آشکار برای پنهانکردن جنایات نسلکشی در نوار غزه است. این وزارتخانه در ادامه خواستار اقدام فوری جامعه جهانی برای تأمین حفاظت بینالمللی از غیرنظامیان، خبرنگاران و کارکنان امدادیشد.