کشاورزان منطقه مغان از کشت دوم خودداری کنند
معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اردبیل:

کشاورزان منطقه مغان از کشت دوم خودداری کنند

رقابت کشاورزان قیروکارزین با زمان؛

طلای سبز بهاری در دل فارس می‌روید

همزمان با فرارسیدن فصل بهار، کشاورزان شهرستان قیروکارزین در غرب استان فارس، در میدانی از جستجو و امید، کاشت و برداشت محصولات بهاره را با سرعت آغاز کرده اند تا از موسم طلایی رشد سریع و بازدهی بالای این فصل بهینه بهره ببرند.
همزمان با فرارسیدن فصل بهار، کشاورزان شهرستان قیروکارزین در غرب استان فارس، در میدانی از جستجو و امید، کاشت و برداشت محصولات بهاره را با سرعت آغاز کرده اند تا از موسم طلایی رشد سریع و بازدهی بالای این فصل بهینه بهره ببرند.
کد خبر: ۱۴۹۹۲۶۸

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از ایرنا، شهرستان قیروکارزین که در جنوب غربی فارس و در فاصله ۱۸۴ کیلومتری شیراز واقع شده با شروع فصل بهار کاشت، داشت و برداشت محصولات مختلف را آغاز کرده که طبق گفته مدیر جهاد کشاورزی این شهرستان برخی از این محصولات در سطح قابل توجهی کشت شده است.

بهار بهترین فصل برای کشت و برداشت محصولات کشاورزی با رشد سریع و بازدهی بالا است و با شروع این فصل کشاورزان قیروکارزین هم کاشت و برداشت محصولات خود را در مناطق مختلف این شهرستان آغاز کرده‌اند.

آغاز برداشت فلفل دلمه‌ای از ۱۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی قیروکارزین

مدیر جهادکشاورزی شهرستان قیروکارزین در نخستین روز‌های سال ۱۴۰۴ از آغاز برداشت فلفل دلمه‌ای از ۱۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان خبر داد و گفت: برداشت فلفل دلمه‌ای از اراضی کشاورزی شهرستان قیروکارزین، یکی از قطب‌های کشاورزی استان از نیمه دوم اسفندماه آغاز شده و طبق برنامه‌ریزی‌ها تا نیمه اول خردادماه ادامه خواهد داشت.

محمد حیدری افزود: این محصول که به‌عنوان یکی از صیفی‌جات پرمصرف در بازار داخلی و خارجی شناخته می‌شود، در سال جاری در سطح ۱۰۰ هکتار از اراضی زراعی شهرستان کشت شده است.

او ادامه داد: شرایط آب‌وهوایی مناسب، استفاده از بذر‌های مرغوب، رعایت اصول فنی کاشت و مدیریت مناسب مزارع باعث شده تا امسال محصول فلفل دلمه‌ای با کیفیت بسیار مطلوبی تولید شود.

حیدری پیش‌بینی کرد بیش از یک هزار و ۲۰۰ تن فلفل دلمه‌ای در طول فصل برداشت شود.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان قیروکارزین معتقد است این محصول افزون بر تأمین نیاز بازار داخلی به دلیل رنگ، طعم و ماندگاری بالا، دارای ظرفیت بالای صادراتی است و می‌تواند سهم قابل‌توجهی در ارزآوری و توسعه بازار‌های بین‌المللی برای بخش کشاورزی شهرستان ایفا کند.

به گفته او فلفل دلمه‌ای قیروکارزین در سه رنگ قرمز، زرد و سبز تولید می‌شود و این محصول به دلیل شرایط اقلیمی خاص منطقه، دارای کیفیت، ظاهر و طعم منحصربه‌فردی است که آن را در بازار‌های داخلی و کشور‌های هدف صادراتی از جمله کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس، بسیار پرطرفدار کرده است.

حیدری درباره تأثیر اقتصادی بالای این محصول برای کشاورزان منطقه گفت: کشت و برداشت فلفل دلمه‌ای یکی از منابع اصلی درآمد بسیاری از کشاورزان قیروکارزین است و افزون بر آن، در فصل برداشت، فرصت‌های شغلی موقتی برای صد‌ها نفر از کارگران فصلی و روستایی ایجاد می‌شود که این مسئله در کاهش نرخ بیکاری منطقه نقش بسزایی دارد.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان قیروکارزین افزود: با توجه به سیاست‌های حمایتی دولت در حوزه کشاورزی، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان در تلاش است با ارائه آموزش‌های تخصصی، حمایت از کشت مکانیزه، تأمین نهاده‌های باکیفیت و تسهیلات بانکی ارزان‌قیمت، کشاورزان را در افزایش بهره‌وری و ارتقای سطح کیفی تولید یاری کند.

او درخصوص برنامه‌های توسعه‌ای برای این محصول گفت: در نظر داریم با گسترش سطح گلخانه‌ها، استفاده از فناوری‌های نوین در کنترل آفات و بهبود نظام بازاررسانی، شرایط را برای افزایش تولید و صادرات پایدار فلفل دلمه‌ای فراهم کنیم. همچنین ایجاد برند اختصاصی برای فلفل دلمه‌ای قیروکارزین می‌تواند جایگاه این محصول را در سطح ملی و بین‌المللی تثبیت کند.

برداشت لوبیا سبز از ۱۵۰ هکتار اراضی کشاورزی

مدیر جهادکشاورزی شهرستان قیروکارزین همچنین از برداشت لوبیا سبز از مزارع این شهرستان تا نیمه اول خردادماه خبر داد و گفت: امسال سطح زیر کشت این محصول در شهرستان به ۱۵۰ هکتار رسیده که نسبت به سال‌های گذشته رشد قابل توجهی داشته است.

او افزود: با توجه به شرایط آب و هوایی مساعد، استفاده از بذر‌های اصلاح‌شده، رعایت اصول فنی و بهره‌گیری از سیستم‌های نوین آبیاری، پیش‌بینی می‌شود در این دوره برداشت، حدود یک هزار و ۸۰۰ تن لوبیا سبز با کیفیت بسیار مطلوب تولید شود.

مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین که معتقد است لوبیا سبز یکی از محصولات استراتژیک در برنامه‌ریزی‌های زراعی این شهرستان به‌شمار می‌رود، گفت: این محصول افزون بر مصرف داخلی، بخشی از نیاز بازار‌های استان‌های همجوار را نیز تأمین می‌کند؛ همچنین با توجه به قابلیت صادراتی آن، توسعه سطح زیر کشت لوبیا سبز می‌تواند به گسترش بازار‌های خارجی و ارزآوری برای کشور کمک کند.

حیدری درباره نقش این محصول در اشتغال‌زایی گفت: برداشت لوبیا سبز نیازمند نیروی انسانی زیادی است و هر ساله در فصل برداشت، فرصت‌های شغلی موقتی برای صد‌ها نفر از روستاییان و کارگران فصلی در منطقه ایجاد می‌شود.

او از برنامه‌های جهاد کشاورزی برای توسعه کشت مکانیزه، آموزش کشاورزان، ارائه تسهیلات ارزان‌قیمت و تأمین نهاده‌های کشاورزی با کیفیت خبر داد و ابراز کرد: امیدواریم با تداوم این حمایت‌ها، شاهد افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌های تولید و ارتقای جایگاه قیروکارزین در تولید محصولات باغی و زراعی استان باشیم.

عملیات گرده‌افشانی نخیلات خرما در ۹ هزار هکتار از باغ‌ها

مدیر جهاد کشاورزی قیر و کارزین، از آغاز عملیات گرده‌افشانی در ۹هزار هکتار از نخلستان‌های این شهرستان خبر داد و گفت: این کار از نیمه اسفند شروع شده و تا پایان فروردین ادامه دارد.

حیدری ادامه داد: گرده‌افشانی یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین مراحل در تولید خرماست که تأثیر مستقیمی بر میزان و کیفیت محصول دارد چراکه درخت خرما دوپایه است یعنی گل‌های نر و ماده روی درختان جداگانه رشد می‌کنند و برای باردهی مناسب، باید عمل گرده‌افشانی به‌درستی انجام شود.

به گفته او، روش‌های مختلفی برای گرده‌افشانی وجود دارد، اما مطمئن‌ترین روش، گرده‌افشانی دستی توسط انسان است، البته روش‌هایی مثل استفاده از باد یا زنبور عسل هم وجود دارد، اما بازدهی پایین‌تری دارند.

کاشت و برداشت محصولات بهاره در قیروکارزین فارس

مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین افزود: در روش دستی، اسپات (غلاف گل) نر از درخت نر جدا شده و توسط فردی ماهر که در گویش محلی به او "مِهر" می‌گویند، با استفاده از وسیله‌ای به نام "پَروند" به بالای نخل برده می‌شود. سپس خوشه گل نر در بین گل‌های ماده قرار گرفته و با بستن کیسه‌های نخی حاوی گرده، گرده‌افشانی کامل انجام می‌شود.

او به باغداران برای گردافشانی اصولی و فنی توصیه کرد و گفت: بهترین زمان برای گرده‌افشانی، یک تا چهار روز بعد از باز شدن گل‌های ماده است و در روز‌های بارانی گرده‌افشانی انجام نشود؛ مناسب‌ترین زمان برای این کار، بین ساعت ۱۰ صبح تا سه بعدازظهر در روز‌های آفتابی با دمای ۲۲ تا ۳۲ درجه سانتی‌گراد است و باید از گرده باکیفیت گل نر استفاده شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها