«ذهن زیبا»راهگشای معرفی نخبگان

رئیس سازمان صداوسیما در مراسم تجلیل از دکترحسین بهاروند، دانشمند ایرانی حوزه زیست‌شناسی و سریال ذهن زیبا که بر پایه زندگی او ساخته شد، تأکید کرد: تولید آثاری مانند «ذهن زیبا» که زندگی نخبگان علمی‌کشور را روایت می‌کند، الگویی ملموس از خودباوری و پیشرفت علمی را به نسل جوان ارائه می‌دهد و باید ادامه یابد.
رئیس سازمان صداوسیما در مراسم تجلیل از دکترحسین بهاروند، دانشمند ایرانی حوزه زیست‌شناسی و سریال ذهن زیبا که بر پایه زندگی او ساخته شد، تأکید کرد: تولید آثاری مانند «ذهن زیبا» که زندگی نخبگان علمی‌کشور را روایت می‌کند، الگویی ملموس از خودباوری و پیشرفت علمی را به نسل جوان ارائه می‌دهد و باید ادامه یابد.
کد خبر: ۱۴۹۹۵۵۵
 
در آیینی ازدکترحسین بهاروند،دانشمند برجسته کشور و عوامل سریال ذهن زیبا تجلیل شد. دکتر پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما در این مراسم با اشاره به ویژگی‌های این مجموعه تلویزیونی اظهار کرد: ذهن زیبا توانسته زیبایی‌های شخصیت یک قهرمان علمی ملی را به تصویر بکشد. ما متعهدیم تولید چنین آثاری را که الهام‌بخش جوانان است، ادامه دهیم.
رئیس رسانه‌ملی تأکید کرد: جهاد دانشگاهی با پرورش استعدادهایی مانند حسین بهاروند، ثابت کرده که «ما می‌توانیم» نه یک شعار، بلکه واقعیت محض است. جبلی این سریال را اولین مجموعه تلویزیونی درباره زندگی یک دانشمند ملی خواند که در قید حیات است و افزود: این اثر، راه را برای معرفی دیگر نخبگان علمی‌ کشور باز کرده است. از هنرمندان می‌خواهیم به چنین سوژه‌های درخوری بیشتر بپردازند. ما با آغوش باز پذیرای چنین طرح‌هایی هستیم؛ آثاری ارزشمند همچون ذهن زیبا که امیدآفرین و آرامش‌بخش است.رئیس صداوسیما با اشاره به رویکرد تحولی این سازمان در دوره جدید، بیان کرد: در سند تحول رسانه‌ملی، پرداختن به موضوع پیشرفت‌های علمی‌کشور و به نمایش درآوردن آنها را در اولویت قرار داده‌ایم؛ موضوعی که پیش از این مغفول مانده بود. کارگروه ویژه‌ای نیز برای شناسایی و تولید آثار در این حوزه تشکیل شده است.جبلی در پایان با تشکر از دست‌اندرکاران مجموعه نمایشی ذهن زیبا، به تأثیر این مجموعه نمایشی بر نسل جوان اشاره کرد و گفت: آثاری مانند ذهن زیبا به جوانان ما نشان می‌دهد که می‌توانند در همین خاک ادامه تحصیل دهند و به قله‌های علمی جهان دست پیدا کنند. این همان امید واقعی و مبتنی بر الگوهای بومی است.
     
«پروفسور» خطابم نکنید!
دکتر حسین بهاروند، دانشمند کشورمان نیز در این مراسم با تاکید بر پرهیز از القاب پرطمطراق عنوان کرد: من را پروفسور خطاب نکنید، حسین بهاروند هستم. می‌توانید به من بگویید بهار اما پروفسور نه! این القاب مانند زیورآلات است و ما را از همدیگر دور می‌کند.
بهاروند با اشاره به ملاحظاتی که درباره ساخت این سریال داشته و پیش از تولید با عوامل ذهن زیبا مطرح کرده است، گفت: وقتی پیشنهاد تولید سریال مطرح شد، شرط من این بود که اثری امیدبخش و حرکت‌آفرین ساخته شود. خواسته دیگرم این بود که سریال به زبان‌های دیگر ترجمه شود؛ نه به‌خاطر معرفی من، بلکه برای شناساندن پیشرفت‌ کشور به دنیا. همچنین تقاضا کردم از من بت و قهرمان نسازند. من یک معلم معمولی هستم که لطف خدا شامل حالم شده است.این نخبه علمی ‌با اشاره به خاطرات کودکی خود بیان کرد: با تماشای سریال‌هایی با محوریت دانشمندانی مانند پاستور، ماری کوری و رامون کاخال در کودکی، متوجه شدم این افراد در زندگی سختی کشیدند. با ذهن کودکانه خود خواستم مانند آنها سختی بکشم تا به جایی برسم و برای همین اسباب‌بازی‌هایم را فروختم.بهاروند با تشکر از عوامل سریال، همه کسانی که در این مسیر همراه او بودند و با یادی از دکتر کاظمی، گفت: بسیاری از بزرگان علم در این سرزمین هستند که شایسته تقدیرند. نباید فراموش کنیم که ما روی دوش دیگران ایستاده‌ایم؛ از معلمان‌مان در تمام مقاطع تحصیلم تا همکارهای‌مان.
وی افزود: باید از محققانی که به ما پژوهش را یاد دادند، خانواده، مرزبانان که سبب می‌شوند با امنیت فکر و حرکت کنیم و حتی کسانی که به ما خداقوت گفتند، سپاسگزار باشیم. اگر امروز از من نام برده می‌شود؛ به‌خاطر یک گروه و بستر خوب است؛ بستری به نام جهاد دانشگاهی و یکی از فرزندانش رویان. در این فضا با بزرگان و دانشجویانی آشنا شدم که سبب شد باانگیزه حرکت کنم. موفقیت یعنی مثمر بودن. باید در این عالم در هر شغلی که هستیم، به اندازه ذره‌ای هم که شده به سمت جلو حرکت کنیم و مؤثر باشیم.این دانشمند حوزه زیست‌شناسی در پایان با ابراز نگرانی از تأثیر شرایط دشوار اقتصادی بر پژوهش‌های علمی‌ کشور، عنوان کرد: از مسئولان درخواست دارم در شرایط سخت اقتصادی اولین چیزی که مثله می‌شود، پژوهش مملکت نباشد. اگر از قطار علم جا بمانیم، نمی‌تو‌انیم به آن برسانیم. پس باید ضمن حرکت، دیگران را هم در این قطار سوار کنیم. 
   
ذهن زیبا، روایتگر آرامش‌بخش علم و امید
در مراسم تقدیر از دست‌اندرکاران مجموعه نمایشی ذهن زیبا که با حضور رئیس رسانه‌ملی و دکتر حسین بهاروند برگزار شد، جمعی از عوامل سریال با حضور در واحد امور ارتباط با مخاطبان رسانه‌ملی (۱۶۲) به تماس‌های مخاطبان پاسخ دادند و شنونده نظرات آنان درباره این مجموعه نمایشی شدند.همچنین نشست صمیمانه رئیس رسانه‌ملی با دست‌اندرکاران مجموعه نمایشی «ذهن زیبا» با حضور حسین بهاروند (دانشمند ایرانی در حوزه زیست‌شناسی)، علی منتظری (رئیس جهاد دانشگاهی)، محسن برمهانی (معاون سیما)، عبدالحسن شاه‌وردی (رئیس پژوهشگاه رویان)، مهدی نقویان (رئیس سیمافیلم)، محسن شاکری‌نژاد (رئیس مرکز تحقیقات)، حسین قرایی (مدیرکل روابط عمومی صداوسیما) و بهرنگ ملک‌محمدی (مدیر گروه اجتماعی مرکز سیمافیلم) صورت گرفت. 
   
قدردانی و ادای دین به یک الگوی زنده علمی
محمدرضا خردمندان کارگردان، امیرمحمد عبدی نویسنده، کوروش سلیمانی، امیرعلی دانایی عیسی یوسفی‌پور و حنانه آجرلو بازیگران این مجموعه به همراه بهرنگ ملک‌محمدی، مدیر گروه تولیدات اجتماعی سیمافیلم مهمانان واحد امور ارتباط با مخاطبان (۱۶۲) بودند.خردمندان، کارگردان این مجموعه که پیش از این سریال پرمخاطب «از سرنوشت» را برای تلویزیون تولید کرده در سریال «ذهن زیبا» تلاش کرد به ابعاد مختلف شخصیت دکتر بهاروند ازجمله زندگی علمی، اجتماعی و خانوادگی‌اش توجه کند. این سریال با همراهی صمیمانه دکتر بهاروند شکل گرفت و هرجا که نیاز بود وی راهنمایی لازم را می‌کرد.خردمندان مهم‌ترین دلیل تولید چنین سریالی را توجه و قدردانی از یک الگوی زنده علمی دانست و افزود: پیش از این تمرکز سریال‌ها روی افراد برجسته علمی و فرهنگی درگذشته بود یا رسانه بیشتر روی فوتبالیست‌ها، بازیگران و... متمرکز می‌شد اما امیدوارم این سریال راه را برای تولید سریال درباره شخصیت‌های برجسته و تأثیرگذار در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و... هموار کرده باشد.این تهیه‌کننده درخصوص تماس مخاطبان و نظرات‌شان درباره این سریال گفت: به شدت مورد لطف مردم قرار گرفتیم. خانواده‌ها به همراه فرزندان‌شان از این سریال استقبال کردند و برخی می‌گفتند که در انتخاب رشته مردد بودند اما با دیدن این سریال روی علاقه‌شان مصر شدند و تصمیم گرفتند که رشته مورد علاقه‌شان را با پشتکار دنبال کنند.وی با اشاره به سکانس ماندگار این سریال که در ذهنش مانده‌، عنوان کرد: برای من سکانس حضور دکتر بهاروند در استرالیا و اثبات تولید سلول بنیادی به محققان و اساتید دانشگاه یکی از ماندگارترین سکانس‌های این سریال بود.
   
خرده‌قصه‌های ساده و جذاب
امیرمحمد عبدی، نویسنده، با بیان این‌که تلاش کرده در «ذهن زیبا» پرتره پرجزئیات و باورپذیری را از شخصیت دکتر بهاروند به تصویر بکشد، گفت: من در گفت‌وگو با دکتر بهاروند تلاش کردم به خصوصیات اخلاقی و شخصیتی خاص او مانند علاقه‌اش به رؤیاپردازی و قدرت تخیل اشاره کنم و مواردی را در پردازش این کاراکتر به کار ببرم که ضمن ادای دین به واقعیت این شخصیت، مخاطبان را هم به لحاظ دراماتیک با خود همراه کنم.وی با اشاره به گنجاندن خرده‌قصه‌های جذاب برای معرفی این شخصیت علمی، اظهار کرد: همه خرده‌قصه‌ها واقعی و برگرفته از تجربیات دکتر بهاروند ترسیم و نگاشته شد، هرچند با حفظ کلیت ماجرا شخصیت‌ها را به سریال اضافه می‌کردم.عبدی عنوان کرد: مثلا دکتر بهاروند در مقطعی برای تأمین مالی زندگی‌اش تدریس خصوصی می‌کرد و من شخصیتی متفاوت را برای آن انتخاب کردم. لزوما او به یک فرد مسن درس نمی‌داد اما من سعی کردم جذابیت قصه را با طراحی یک شخصیت متفاوت بیشتر کنم. یا تجربه عکاسی دکتر از یکی از همسایه‌های‌شان واقعی بود اما این‌که آن شخصیت چه جزئیاتی داشت را به سمت دراماتیزه شدن سوق دادم.این نویسنده با اشاره به صرف هفت ماه زمان برای نگارش این فیلمنامه، تصریح کرد: نگارش فیلمنامه را در این مدت با دقت و وسواس به سرانجام رساندم و برای این‌که ادای دینی به نویسنده کتاب «سلول‌های بهاری» کرده‌ باشم نیز از او در سریال یاد کردم.وی با اشاره به ویژگی خرده‌داستان‌های این سریال، افزود: من سراغ داستان‌های ساده برگرفته از خاطرات دکتر بهاروند رفتم. این داستان‌ها صمیمی‌وار اصل زندگی دکتر را نمایان کرد.عبدی درباره ارتباط مخاطبان این سریال عنوان کرد: از زمان پخش سریال با توجه و علاقه مخاطبان روبه‌رو شدیم و امروز هم در امور مخاطبان تماس‌ها حکایت از لطف مردم به این سریال داشت.
 
نقش دشواری بود
امیرعلی دانایی، بازیگر نقش دکتر بهاروند این نقش را یکی از جذاب‌ترین و متفاوت‌ترین تجربه‌های بازیگری خود توصیف کرد و گفت: زمانی که این نقش به من پیشنهاد شد آشنایی چندانی با شخصیت دکتر بهاروند نداشته و خیلی تمایل به پذیرش این نقش نداشتم اما در گفت‌وگو با کارگردان و دکتر حسین بهاروند شیفته شخصیت علمی، تواضع و دانش وی شدم.وی افزود: کار کردن با محمدرضا خردمندان فرصت بی‌نظیری برای من بود و دوست داشتم این فرصت را در کارنامه‌ام از دست ندهم.دانایی تأکید کرد: باید این نقش را زندگی می‌کردم نه بازی، از این‌رو با تمام وجود با این شخصیت برجسته علمی همراه شدم.این هنرمند درخصوص آشنایی‌اش با محیط پزشکی و بازی در نقش یک محقق و زیست‌شناس گفت: من به‌واسطه این‌که پدرم پزشک است با فضای پزشکی و رفتارهای یک پزشک آشنا بودم و گفت‌وگو و ملاقات‌ با خود دکتر بهاروند هم به درک عمیق‌تری از این شخصیت کمک کرد. وی با اشاره به دشواری‌های ایفای نقش یک شخصیت علمی ‌بیان کرد: مسیر زندگی این شخصیت از ۲۰ تا ۵۳ سالگی باید با تغییرات مناسب ترسیم می‌شد و ایفای نقش جوانی تا میانسالی او کار آسانی نبود. من تلاش کردم به این شخصیت برسم و خوشحالم که مخاطب از این نقش راضی بوده ‌است.دانایی تأکید کرد: حسین بهاروند رفتاری محترم و دلسوز دارد و درمقام همسر، پدر و دانشمند شخصیتی آرام، مهربان و کنشمند دارد، به‌طوری‌که مخاطب او را در این نقش باور کرده وپذیرفته ‌است.این بازیگر بااشاره به علاقه‌مندی نوجوانان به این سریال و شخصیت دکتر بهاروند گفت: نه فقط در اینجا بلکه در هرجایی که مخاطبان من را می‌شناسند از علاقه‌مندی فرزندان‌شان به این سریال می‌گویند. این سریال یک شخصیت آرمانی برای بچه‌ها ترسیم و آنها رابه آینده امیدوار کرده‌ است، چراکه بهاروند از کف جامعه، با سختی و مشقت به این جایگاه رفیع رسیده ‌است و الگوی بسیاری از نوجوانان شده ‌است.
   
شیفته منش و زندگی دکتر کاظمی‌ شدم
کوروش سلیمانی درخصوص نقش دکتر سعید کاظمی‌آشتیانی‌، رئیس پژوهشگاه رویان، گفت: زمانی که این نقش به من پیشنهاد شد هیچ تصویری از آن نداشتم اما با مطالعه زندگی این شخصیت واقعا شیفته منش و رفتارش شدم و هرچه جلوتر می‌رفتم از این انتخاب لذت می‌بردم.وی افزود: این شخصیت گوهر برجسته علمی ‌بود که خیلی زود از میان ما رفت و باید به نوعی به خدمات او ادای‌دین می‌شد.سلیمانی دلیل جذب مخاطب به این سریال را سادگی و صراحت در بیان و روایت درست از زندگی واقعی آدم‌های اطراف‌مان دانست و گفت: اکنون این سریال پرچمدار تولید سریال‌هایی از این دست با محوریت معرفی شخصیت‌های علمی ‌برجسته که درقید حیاتند، است وجامعه امروز بسیار به این معرفی‌ها نیاز دارد.بازیگر سریال ذهن زیبا درخصوص تماس‌های مخاطبان عنوان کرد: این همه استقبال و تشکر دور از ذهن نبود و مردم خیلی به عوامل سریال لطف داشتند و نوجوانانی می‌گفتند که با این سریال مسیر انتخاب رشته و شغل‌شان تغییر کرد، چون نمونه عینی تلاش برای رسیدن به آرمان و آرزوهای‌شان را دیدند.وی تأثیرگذارترین سکانس این سریال را لحظاتی دانست که دکتر آشتیانی درد و رنج خود را پنهان می‌کرد، در حالی‌که این درد و بیماری تمام وجودش را گرفته‌ بود و خیلی زودتر از انتظار، این دنیا را ترک کرد.
   
استقبال نوجوانان و الگوپذیری از یک نخبه ایرانی
بهرنگ ملک‌محمدی، مدیر گروه تولیدات اجتماعی مرکز سیمافیلم درباره شکل گرفتن سریال ذهن زیبا، گفت: پیش از این، فیلمنامه‌ای با محوریت کتاب «سلول‌های بهاری» نگاشته شده بود که وقتی در اختیار دکتر بهاروند قرار گرفت، آن را نپذیرفت. مدتی بعد تصمیم گرفتیم کار را به امیرمحمد عبدی بسپاریم که در نگارش اولیه این اثر مورد توجه دکتر بهاروند قرار گرفت و ما با جدیت کار را کلید زدیم.وی تولید این اثر را آغاز یک راه دانست که منجر به موفقیت در عرصه‌های مختلف و شکوفایی و کشف جوانان نخبه می‌شود.ملک‌محمدی به استقبال نوجوانان از این سریال اشاره کرد و گفت: روایت پرجزئیات از تلاش یک جوان و تصویری محترم از خانواده ایرانی که مانند بهاروند، صدها دانشمند و افراد موفق را تربیت کرده، سریال ذهن زیبا را برای جوان امروز که الگوی زنده و محترمی را پیش‌رو دارد، دیدنی کرده و جرقه مهمی در ذهن جوانان برای قدردانی و الگو گرفتن از دانشمندان ایرانی زده‌ است.
   
سعی کردم واقعی باشم
حنانه آجرلو که نقش شکیبا، دختر دکتر بهاروند را بازی کرده از استقبال مخاطبان از این سریال خرسند است. وی حضورش را به‌واسطه کارگردانی محمدرضا خردمندان و همراهی امیرعلی دانایی در این سریال مؤثر دانست و گفت: این تجربه برایم بسیار ارزشمند بود و تلاش کردم در کنار بازیگران پیشکسوت و حرفه‌ای درست و بجا ظاهر شوم.آجرلو درباره نقش شکیبا گفت: این نقش به خودم نزدیک بود و سعی کردم تمام زوایای شخصیتی دختر یک دانشمند بودن را درک کنم تا بازی من در کنار بازی دیگران تصنعی دیده نشود.وی درخصوص نظر مخاطبان درباره نقش‌آفرینی‌‌اش در این سریال اظهار کرد: مردم این سریال را دوست داشتند و از این‌که چنین شخصیت برجسته‌ای در تلویزیون دیده شده، قدردانی می‌کردند.به گفته این بازیگر، مهم‌ترین تأثیر این سریال روی مخاطبان ایجاد انگیزه برای علم‌آموزی و افتخار به داشتن چنین شخصیتی در ایران بود و بسیاری از مخاطبان دوست داشتند یک روز مانند دکتر بهاروند برای کشورشان مفید باشند.آجرلو تلخ‌ترین سکانس این سریال را لحظه شنیدن خبر مرگ مادرش در سریال دانست و شیرین‌ترین سکانس این سریال را لحظاتی که در طبیعت می‌چرخید و با پدرش گپ می‌زد، عنوان کرد.
   
نیاز جامعه به معرفی قهرمانان
عیسی یوسفی‌پور دراین باره گفت: نقش عیسی هم شیرین وهم پیچیده بود ودوست داشتم این شخصیت باطنز آمیخته شود.وی افزود: من نیز مانند بقیه شخصیت دکتربهاروند و دکتر کاظمی را نمی‌شناختم اما این سریال من را با این شخصیت‌ها آشنا کرد و مانند همه قدردان آنها برای خدمتی که به کشورمان کرده‌‌اند، هستم.یوسفی‌پور عنوان کرد: نیاز امروز جامعه ما معرفی و شناخت چنین الگوهایی‌ از نمای نزدیک است؛ چه بسیار افرادی که در ایران درس خوانده‌‌اند و برای پیشرفت کشورشان فداکارانه ایستاده‌اند و با اعتقاد به ارزش‌های اخلاقی و انسانی، نام قهرمان را از آن خود کرده‌اند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها