به گزارش جامجمآنلاین از فارس، کمال شهبازی از تحول چشمگیر در روش کشت سیبزمینی با اجرای پروژه جایگذاری بهینه نوار تیپ به شکل سه ردیف کاشت با دو نوار تیپ خبر داد و گفت: این روش نوین که در قالب سایت الگویی اجرا شده، موجب افزایش ۳۰ درصدی تولید محصول و بهبود چشمگیر کارایی مصرف آب شده است.
وی گفت: در این روش جدید که بر اساس یافتههای تحقیقاتی توسعه یافته، از سیستم آبیاری نوار تیپ استفاده میشود که در پی استفاده از این روش، علاوه بر جلوگیری از اتلاف زمین، برداشت محصول نیز به طور چشمگیری افزایش مییابد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل اظهار کرد: خوشبختانه کشاورزان سیب زمینی کار استان اردبیل از این روش نوین استقبال خوبی داشته اند و هم اکنون بیش از ۹۵درصد مزارع سیب زمینی استان اردبیل به این روش کشت میشود.
کشت سیب زمینی به روش نوین با استفاده از نوار تیپ در زمینهای زراعی دشت اردبیل که از چند سال قبل آغاز شده، در سال جاری به تنها روش کاشت این محصول تبدیل شده است.
کارشناسان مدیریت ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در چند هفته اخیر با برگزاری کلاسهای آموزشی الگویی و ترویجی در سر مزرعه در خصوص روش جایگذاری نوار تیپ در زراعت سیب زمینی در حال کمک و مساعدت به کشاورزان سیب زمینی کار این خطه هستند.
صد درصد مزارع سیب زمینی استان اردبیل به صورت مکانیزه کشت میشود و شیوه آبیاری مزارع استان نیز در چند سال اخیر مدرن شده و اغلب به صورت آبیاری با نوار تیپ انجام میشود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: به علت استفاده از آبیاری به روش نوار تیپ و روش کاشت متفاوت با عرف منطقه به شیوه سه ردیف با دو نوار تیپ و نیز جلوگیری از اتلاف زمین، میزان برداشت محصول سیب زمینی در دشت اردبیل به شکل قایل ملاحظهای افزایش یافته است.
غفور آقایی با اشاره به برنامهریزی برای کشت سیب زمینی در حدود ۲۰ هزار هکتار از اراضی استان در سال زراعی جاری اظهار کرد: برای کاشت این میزان سیب زمینی در استان حدود ۸۰ هزار تن بذر از نوع مینی تیوبر، مینی تیوبر اس، سوپر الیت، الیت، گواهی شده و گواهی شده به مصرف میشود.
وی با اشاره به تامین ۶۰ درصد بذر مورد نیاز کشاورزان از ارقام اصلاح شده بیان کرد: ۹۵ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل را رقم آگریا و مابقی را ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا تشکیل میدهد.
کشت سیب زمینی در اراضی کشاورزی استان اردبیل که از اوایل امسال به شکل محدود آغاز شده بود، این روزها با مساعدتر شدن وضعیت جوی، به شکل گسترده و با روش جدید و مکانیزه جریان دارد و تا نیمه اردیبهشت ماه ادامه مییابد.
کشت سیب زمینی در مزارع استان اردبیل در حالی آغاز شده که امسال برخلاف سالهای قبل قیمت محصول بالا رفته و رغبت برای کشت این محصول در بین کشاورزان افزایش یافته است.
پیشبینی میشود با توجه به قیمت مناسب محصول سیب زمینی در ماههای اخیر، امسال سطح زیر کشت این محصول در استان اردبیل مقداری افزایش یابد.
در سال زراعی گذشته محصول سیب زمینی در سطح ۱۹ هزار و ۵۰۰ از اراضی کشاورزی استان کشت شده بود که از این اراضی حدود ۸۵۰ هزار تن محصول برداشت شد.
از این میزان محصول، ۲۰۰ هزار تن نیاز داخلی استان بوده و حدود ۲۵۰ هزار تن آن نیز خوراک کارخانههای صنایع تبدیلی و تکمیلی است و مابقی محصول نیز به صورت مازاد بر نیاز استان باید به استانهای دیگر و خارج از کشور صادر شود.
نگهداری سیب زمینی مشکل کلیدی تولید این محصول در استان اردبیل به شمار میرود به طوری که نبود انبارها و سردخانههای کافی برای نگهداری این محصول در استان اردبیل بسیار مشهود است و تنها برای نگهداری ۱۰۰ هزار تن محصول سردخانه در این استان وجود دارد.
استان اردبیل سال گذشته با تولید بالغ بر ۸۵۰هزار تن محصول سیب زمینی، رتبه دوم تولید این محصول را در سطح کشور به خود اختصاص داد.
متوسط تولید سیب زمینی در هر هکتار از اراضی کشاورزی استان اردبیل ۴۰ تن در هکتار اعلام شده، ولی رکورد تولید ۷۰ تن در هکتار نیز ثبت شده است.
همه ساله حدود ۶۰۰هزار تن از محصول سیب زمینی استان اردبیل به بازارهای مصرف داخلی در سایر استانهای کشور و نیز به کشورهای همسایه از جمله عراق، جمهوری آذربایجان، گرجستان و روسیه صادر میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفتوگوی«جامجم» با احمد ابوالقاسمی یکی از موفقترین قاریان قرآن و میزبان برنامه «محفل»
در گفتوگو با دکتر علیرضا کیخا معاون امور استانهای رسانه ملی مطرح شد
علاءالدین بروجردی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با جام جم آنلاین:
ابوالفضل ظهره وند نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین: