و اصلا مگر میتوان ریز اقدامات زیرمیزی باشگاههای لیگ برتری را زیر نظر گرفت؟ با این حال به نظر میرسد جدیتر از همیشه قرار است جلوی قراردادهای دلاری گرفته شود. در حالی که هنوز در لیگ برتر برخی از بازیکنان با دستمزدهای دلاری به میدان میروند، شنیده میشود که عزم فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ برای مقابله با این شرایط جزمتر شده است.
الغای قرارداد در صورت احراز دلاری بودن
یک اقدام سنگین و ضربتی با باشگاهها و بازیکنان خاطی در زمینه توافق در دریافت دستمزد به صورت دلاری مطرح شده است. اخبار رسیده حاکی از آن است که اگر دریافت دستمزد دلاری از سوی یک بازیکن با شواهد و ادله مختلف ثابت شود، آنگاه قرارداد وی با باشگاه متبوع ملغی شده و باشگاه نیز با جریمه بسیار سنگینی روبهرو خواهد شد. این موضوع ممکن است جنجال گستردهای در فوتبال ایران به پا کند. البته حساب بازیکنان خارجی جداست و آنها شامل این قانون نمیشوند. هیچ بازیکن خارجی حاضر نیست غیر از روش دلاری دستمزد بگیرد.
شرایط عجیب ستارههای خاص
در حالی که وضعیت دلار در بازار نوسان شدیدی را در روزهای اخیر تجربه کرده، حالا اعمال نفوذ و تحقیق بیشتر در رابطه با خاطیان دلاری شرایط تازهای را برای برخی از ستارههای فوتبال ایران به وجود آورده است. این ستارهها که خود را تافته جدا بافته فوتبال میدانند، اکنون با شرایطی روبهرو هستند که میدانند دلار از همه لحاظ دیگر به سود آنها نیست و باید به هر شکل ممکن شرایط دیگری برای خود ایجاد کنند. ممنوعیت دلار در فوتبال ایران باعث میشود تا دستمزدهای فصل آینده به شکل تصاعدیتری بالا برود. همین الان هم خبر میرسد یکی از بازیکنان شاخص تیمی متمول در لیگ برتر برای فصل آینده درخواست ۱۰۰ میلیارد ناقابل دارد.
یورو و دلار فرقی ندارد، در هر حال ممنوع!
مهم نیست ارز خارجی چه باشد؛ دلار یا یورو به هر حال ممنوع است. البته که برخی از باشگاههای لیگ برتری خوب بلد هستند چطور قوانین ریز و درشت را دور بزنند و به شکلی که در تخصص آنهاست خواستههای غیرقانونی خود را پیش ببرند. همین فصل گذشته یکی از تیمهای لیگ برتری برای وسوسه کردن ستاره تیمی دیگر او را با قرارداد دلاری وسوسه کرده بودند. ممنوعیت قرارداد دلاری در فوتبال ایران خبر عجیبی نیست، اما اتفاقی جدیدی که در این باره رخ داده مربوط به اقدامات جدید علیه اینگونه قراردادها میشود. شاید حربهها و ترفندهای تیم خاص لیگ برتری برای دور زدن قوانین این جدیت را به وجود آورده است.
۴۷۰ بازیکن و یک معما
در این فصل از رقابتهای لیگ برتر ۴۷۰ بازیکن در قالب تیمهای مختلف این لیگ قرارداد داشتند. با وجود منع قراردادهای دلاری برخی از بازیکنان حاضر در این فهرست ۴۷۰ نفری دستمزد را به صورت ارز خارجی دریافت کردند که در این زمینه سعی بر این شد نهایت تلاش و کوشش بر پایه پنهان کاری باشد تا مبادا جرایم سنگینی متوجه باشگاه و بازیکن خاطی شود. البته هنوز شواهدی مبنی بر قرارداد دلاری با مربی داخلی وجود ندارد اما این یکی هم اصلا بعید نیست. بر اساس ارزشگذاری سایت ترانسفرمارکت که گزارش آن ارائه شد، ارزش لیگ برتر فوتبال ایران ۱۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو معادل ۸۲۳۷ میلیارد تومان است. با توجه به برخی توافقات پشت پرده قطعا رقم جابهجا شده در لیگ برتر بیشتر از این عدد است.
چهرههای در سایه
در میان چهرههایی که دستمزدشان را بر اساس ارز خارجی دریافت کردهاند بازیکنانی را میشناسیم که اتفاقا اخلاقمدار معرفی میشوند و موجه هستند. اما در شرایط نوسانات شدید ارز و در حالی که دلار لحظهای تغییر میکند درخواست برای دور زدن قانون از سوی باشگاه و دریافت حقوق و دستمزد بر اساس ارز عین بیاخلاقی است که باید به شدیدترین شکل ممکن با آن برخورد شود. فدراسیون فوتبال در حال حاضر این موضوع را به دقت زیر نظر دارد و اخبار رسیده حاکی از بازرسیهای ویژه است. شاید اتفاقات و اخبار جدیدی در راه باشد.