روزنامه‌نگاران با تصمیم‌های یک‌شبه، درگیر بروکراسی فرساینده‌ای هستند

رنجنامه خبرنگاران

روزنامه‌ای برای همه

اول. ۲۵سال پیش، وقتی که روزنامه‌ جام‌جم به منزله رسانه مکتوب سازمان صداوسیما پا به عرصه فضای رسانه‌ای گذاشت به عنوان یک پدیده نوظهور در عالم مطبوعات با استقبال گرم اهالی رسانه و اصحاب قلم و اهل‌نظر مواجه شد و این البته به‌دلیل خط‌مشی پررنگ فرهنگی و اجتماعی آن بود که توانست در مدتی کوتاه خلأهای موجود در گزارش و انعکاس وقایع و رویدادهای فرهنگی و اجتماعی را پر کند و گوی‌سبقت را از این حیث از سایر مطبوعات برباید و جایگاه مهمی در ردیف رسانه‌های شنیداری و دیداری احراز نماید.
کد خبر: ۱۵۰۱۴۸۱
نویسنده یوسف قوچانی غروی - مدیرمسئول

 
دوم. می‌دانیم تاسیس روزنامه جام‌جم براساس ضرورت‌ها و الزاماتی صورت گرفت که فضای رسانه‌ای یک‌ربع‌ قرن پیش اقتضا کرد بسیاری از حوزه‌های مغفول جامعه مورد توجه قرار گیرند و فضای رسانه‌ای را از تک‌قطبی تقریبی آن روز برهاند و قدرت انتخاب تازه و بدیع به خیل مخاطبان ببخشد. کارنامه جام‌جم از این حیث که ‌توانست اعتماد گستره وسیعی از مخاطبان را در بازه زمانی کوتاه جذب کند درخشان و قابل اعتنا توصیف می‌شود.

سوم. 
روزنامه جام‌جم درادوار مختلف تاریخی برحسب مدیریت‌هایی که در ۲۵ سال گذشته سکاندار روزنامه بودند، شاهد همکاری و اشتغال صدها تن از خبرنگاران و روزنامه‌نگاران و اصحاب قلم و فکر و اندیشه بود که با قلم فاخر خود محتواهای اثرگذار و ارزنده در حوزه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، ورزشی و... تولید نموده و به دست چاپ رساندند. همچنین در اینجا از تعداد قابل ملاحظه‌ای از همکاران صمیمی در کادر فنی شاغل در حوزه‌های صفحه‌آرایی، ویراستاری و... که در ربع قرن گذشته با صمیمیت و انگیزه‌های فراوان پای کار روزنامه بودند یاد می‌شود که مشترکا با نیروهای تحریریه یک کار تیمی عالی و ارزنده با پایبندی به ضوابط حرفه‌ای ارائه کردند.

چهارم. 
علی‌رغم فرازونشیب‌ها و تحولاتی که در این مدت در ساحت‌های گوناگون سیاسی، فرهنگی و اجتماعی پدید آمد روزنامه جام‌جم با تدبیر و هدایت مدیران وقت همچنان جایگاه سنتی و دیرینه خود را در ربع‌قرن گذشته نزد مخاطبان حفظ کرد و البته این‌ نکته روشن است از اواخر دهه ۸۰ که فضای مجازی در کشور رونق گرفت و چتر خود را بر فضای رسانه‌ای کشور پهن کرد روزنامه‌ها به‌طور عمومی با کاهش حجم و گستره تاثیر وحتی تیراژ روبه‌رو شده و لاجرم مخاطبان خود را به‌تدریج از دست دادند. اما این رویداد علی‌رغم تاثیرات و پیامدهای سهمگین خود، نتوانست بر سرمایه اجتماعی جام‌جم اثر بگذارد و اگر محدودیت‌های اجباری و چاره‌ناپذیر گرانی‌های مربوط به کاغذ و سایر ملزومات چاپ و انتشار و توزیع روزنامه در میان نبود، چه‌بسا به‌مراتب به جایگاه فعلی روزنامه و اعتمادعمومی به آن، افزوده می‌شد. 

پنجم.
 روزنامه جام‌جم در سیاست‌ها و ضوابط کاری و حرفه‌ای خود تابعی از مقررات و سیاست‌های صادره از رسانه‌ملی است. مطبوعه‌‌ای‌ است که فراتر از جناح‌بندی‌های معمول و نگاه‌های مضیق و جانبداری‌های سیاسی به مقوله اطلاع‌رسانی و وظایف و تکالیف رسانه‌ای خود می‌نگرد و در دوره تحول کنونی رسانه‌ملی به ریاست دکتر جبلی می‌کوشد قواعد و ضوابط پذیرفته‌شده رسانه‌ای را به نحو احسن و منطبق با چهارچوب‌ها و سیاست‌های دوره تحول اعمال کند. 

و نکته آخر
 این‌که حمایت از منافع عالی ملی همواره در طول ۲۵ سال گذشته، دستورکار اصلی روزنامه جام‌جم بوده است و در آینده نیز همین مسیر با قدرت ادامه خواهد یافت و ارگان رسانه ملی با ایده‌های جدید در مسیر پیشبرد اهداف ریز و کلان انقلاب، پشتیبان دولت‌ها خواهد بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
۲۵ سال با «جام‌جم»

گفت‌وگو با دکتر مراد عنادی، مدیرعامل موسسه«جام‌جم» در آستانه بیست و ششمین سالگرد انتشار این روزنامه

۲۵ سال با «جام‌جم»

صدای نخست ورزش بانوان

با دکتر علی‌اصغر احمدی، مدیر رادیو ورزش درباره ویژگی‌ها و افق‌های پیش روی این شبکه پرشنونده گفت‌وگو کردیم

صدای نخست ورزش بانوان

نیازمندی ها