به نقل از فارس، با توجه به بحران ناترازی انرژی در کشور، علی عذرجو، کارگر مبتکر و مدیر فنی کارخانه ایران پوپلین، با ارائه طرحی به نام «بهینهسازی مصرف انرژی»، توانست مصرف انرژی این واحد تولیدی را بیش از ۵۰ درصد کاهش دهد.
این طرح از سال ۱۴۰۱ آغاز شده و در سال ۱۴۰۳ پس از دفاع و تأیید مراجع ملی، بهعنوان راهحلی کاربردی برای سایر صنایع معرفی شده است.
عذرجو گفته است که با توجه به مشکلات موجود در تأمین انرژی، بهویژه در صنایع، واحد فنی ایران پوپلین از سال ۱۴۰۱ این طرح را با هدف کاهش اتلاف انرژی و بهبود عملکرد تجهیزات مکانیکی و برقی ماشینآلات طراحی کرده و آن را به سازمانهای انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا)، سازمان بهینهسازی مصرف سوخت کشور و صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت ارائه داده است.
وی همچنین از دفاع موفقیتآمیز این طرح در سال ۱۴۰۳ خبر داده و گفته که پس از تأیید این طرح توسط سازمانهای ملی، اکنون این طرح در کارگروه بهینهسازی انرژی و محیط زیست برای دفاع ارائه خواهد شد.
عذرجو با اشاره به اینکه برنامهریزی برای حل بحران ناترازی انرژی باید از سالهای گذشته آغاز میشد، بیان میکند که با همکاری دستگاههای اجرایی، میتوانیم صنایع استان گیلان را به سمتی ببریم که در زمینه بهینهسازی مصرف انرژی گام بردارند.
وی درباره جزئیات طرح خود نیز گفته که این طرح با هدف کاهش مصرف انرژی در واحدهای صنعتی، بهویژه در زمینه انتقال انرژی گرمایی و هوای فشرده از تاسیسات به سالنهای تولید، طراحی شده است. در این طرح، گرمایش مورد نیاز دستگاهها مستقیماً در محل تولید فراهم میشود که به این ترتیب از اتلاف انرژی جلوگیری میکند.
در حال حاضر، این طرح در یکی از دستگاههای استنتر سالن تکمیل کارخانه ایران پوپلین اجرایی شده است. نصب هشت مشعل بر روی دستگاهها بهطور مستقیم هوای داغ را به دستگاهها منتقل میکند و نیاز به رادیاتورهای دستگاه استنتر را از بین میبرد. همچنین، این تغییر باعث کاهش مصرف برق در موتورهای دمنده نیز شده است.
طرح «بهینهسازی مصرف انرژی» که در ابتدای سال ۱۴۰۳ در ایران پوپلین اجرایی شد، بهطور محسوس مصرف گاز و برق را کاهش داده و میتواند بهعنوان الگویی برای سایر صنایع کشور مطرح گردد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم؛
گفتوگو با دکتر مراد عنادی، مدیرعامل موسسه«جامجم» در آستانه بیست و ششمین سالگرد انتشار این روزنامه