به گفته کارشناسان علوم نظامی، سطح حفاظت از آسمان این فرودگاه اسرائیلی به اندازه امنیت «کاخ سفید» بالا بوده و عبور از آن یک دستاورد بزرگ نظامی برای انصارالله محسوب میشود. عملیاتی بینظیر که نشانهای از فروپاشی ساختارهای امنیتی بهخصوص استراتژی امنیت داخلی این رژیم است. ازهمینرو بلافاصله پس از این حمله، سران رژیمصهیونیستی سعی کردند به منظور پوشاندن عمق فاجعه و مدیریت افکار عمومی جامعه خود و انحراف اخبار از شکست سامانههای دفاع هوایی پیکان۳ و تاد آمریکایی که پایه واساس امنیت سرزمینهای اشغالی راشکل میدهد، بابیان اظهاراتی تکراری وازسر استیصال مجدد، ایران را مسئول این حملات دانسته و انگشت اتهام را بهسوی تهران بگیرند و اعلام کنند که در «مکان» و «زمان» مناسب به این حمله پاسخ خواهند داد. درهمین ارتباط یسرائیل کاتز، وزیر دفاع رژیمصهیونیستی، هشدار داد که «هرکسی که به ما حمله کند، هفت برابر ضربه خواهد خورد.» بنیگانتز، ایران را مسئول حمله موشکی دانست و تأکید کرد که تهران باید با عواقب آن روبهرو شود. وی ادامه داد: «شلیک موشک به اسرائیل باید منجر به واکنشی شدید نسبت به تهران شود.»
دیپلماسی فعال در حمایت از یمن
در سوی مقابل وزیر دفاع ایران نیز با تاکید بر استقلال صنعا تاکید کرده که هرگونه حمله اسرائیل یا آمریکا به اهداف مشابه در ایران سبب حمله گسترده نیروهای مسلح به پایگاههای آمریکایی در منطقه خواهد شد. همچنین وزارت امور خارجه کشورمان نیز تکرار ادعاهای بیاساس در انتساب اقدامات شجاعانه ملت یمن در دفاع از خود و حمایت از مردم فلسطین به ایران را توهین به این ملت مقتدر و مظلوم دانست و افزود: بدون شک اقدام یمنیها درحمایت ازمردم فلسطین،تصمیمی مستقل بوده وانتساب آن به جمهوریاسلامیایران ادعاییگمراهکننده وانحرافی باهدف تحتالشعاع قراردادن جنایات رژیمصهیونیستی، سرپوشگذاشتن بر ناکامیها و بهانهجویی برای ناامنسازی بیشتر منطقه غرب آسیاست.
قاسم بصیر، نشانه همراهی میدان با دیپلماسی
در میانه جدیدترین تهدیدات رژیمصهیونیستی و آمریکا، ایران از جدیدترین جنگافزار خود که میتواند کابوس اسرائیل لقب بگیرد، رونمایی کرد. امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در مراسم رونمایی از جدیدترین موشک مافوق صوت کشور با نام «قاسم بصیر» و در واکنش به تهدیدات سران آمریکا و رژیم اسرائیل گفت: به مقامات تهدیدکننده آمریکا، بهویژه وزیر دفاع تازهوارد این کشور توصیه میکنم تاریخ چهلوچند ساله انقلاب ایران را مطالعه کند؛ در این صورت متوجه میشود با جمهوری اسلامی ایران نباید با زبان تهدید صحبت کرد. وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در طول چند سال گذشته هیچوقت آغازگر جنگی نبوده است، تصریح کرد: اگر به جمهوری اسلامی ایران حمله شود یا جنگی تحمیل شود باقدرت پاسخ خواهیم داد.امیرنصیرزاده تأکید کرد:اگراین جنگ ازطرف آمریکایا رژیم صهیونیستی باشد، جمهوری اسلامی ایران منافع، پایگاهها و نیروهای آنها را درهرکجا باشد و درهر زمانی که لازم بداند مورد حمله قرار خواهد داد و وزارت دفاع در این راستا تلاش میکند دست نیروهای مسلح را در زمین، هوا و دریا پر کند. وی با بیان اینکه این موشک بالستیک از فاصلهای بیش از ۱۲۰۰کیلومترشلیک شد، افزود:این موشک هدف خاص تعیین شده رادرمیان اهداف متعدد پیدا میکند و بدون انحراف حتی یک متر و بدون اتکا به سامانه ناوبری GPS هدف را مورد اصابت قرار میدهد.
راهبرد فشار در میان مذاکره
همزمان باتهدیدهای نتانیاهو و دیگر سران رژیم صهیونیستی و همچنین اتخاذ رویکرد تهاجمی از سوی دولت آمریکا که قصد دارد با تکیه بر ساختار تحریمهای ثانویه و با هدف به صفر رساندن فروش محصولات نفتی - پتروشیمی ایران در بازارهای جهانی، فشارحداکثری را برتهران وارد کند،ترامپ برخلاف مواضع قبلی خوداعلام کردکه به دنبال نابودیتمام زیرساختهای اتمی در ایران است. همچنین ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه درنشست عمومی «شورای آتلانتیک» صراحتا ادبیات تهاجمی در قبال ایران اتخاذ کرده و خواستار اضافه شدن برنامه منطقهای و توان موشکی ایران در دستور کار مذاکرات شده است. این مقام فرانسوی صراحتا اعلام کرد که موشکهای بالستیک ایرانی توان هدف قرار دادن مارسی را داشته و این موضوع امنیت ملی پاریس را تهدید میکند! در میانه کارزار «دیپلماسی اجبار» غربیها سعی دارند تا با استفاده از ابزارهای امنیتی ــ اقتصادی، تهران را مجبور به عقبنشینی از خطوط قرمز اعلام شده در گفتوگوهای غیرمستقیم خود در پرونده هستهای کرده و «ترکمنچای جدیدی» به ایران تحمیل کنند. در چنین شرایطی، رونمایی موشک بهبود یافته قاسم بصیر با برد ۱۲۰۰کیلومتر، دارای سوخت جامد با توانایی عبور از پیشرفتهترین سامانههای پدافندی، نخستین پاسخ ایران به تهدیدات آمریکا، اروپا و رژیمصهیونیستی بود. سلسلهاقدامات یاد شده این پیام را برای آمریکاییها دربر دارد که مانند گذشته امکان استفاده از سیاست «چماق و هویج» وجود ندارد و در صورت تشدید فشار بر ایران در زمان گفتوگوهای غیرمستقیم برای تحمیل شروط زیادهخواهانه با پاسخ متناسب و هماهنگ از سوی کلیت نظام جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.
ایران و پاسخ مقتدرانه به تهدیدات
با تعلیق دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم اتمی میان تهران - واشنگتن، کارزار «جنگ نامتقارن» علیه ایران بار دیگر شدت گرفته است. وضع تحریمهای شدید علیه صنعت نفت-پتروشیمی ایران و تلاش ترامپ برای «به صفر رساندن» نمونهای از این کمپین خصمانه با هدف اهرمسازی در مذاکرات است. در چنین شرایطی دیپلماسی هوشمندانه و فعال وزارت امور خارجه در کنار هماهنگی و همراهی دستگاههای نظامی وامنیتی کشور، این سیگنال را به طرف مقابل ارسال میکند که هرگونه اقدام علیه امنیت ملی ایران بدون پاسخ باقی نمانده و میتواند تبعات جدی برای صهیونیستها و آمریکاییها در پی داشته باشد.
اقلیت «نتانیاهو ــ اول» در آمریکا از دیپلماسی وحشت دارد
در همین رابطه سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته با اشاره به حمایتهای مالی و نظامی آمریکا از رژیمصهیونیستی در جنگ علیه غزه و تجاوزهای آمریکا به یمن که همچنان ادامه دارد، گفت: حمایت از نسلکشی نتانیاهو در غزه از طریق ارسال سلاحهای مرگبار و جنگطلبی به نمایندگی از نتانیاهو در یمن، هیچ دستاوردی برای مردم آمریکا نداشته است. وی افزود: نتانیاهو با وقاحت تلاش میکند به دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا دیکته کند که در دیپلماسی خود با ایران چه کاری میتواند انجام دهد و چه کاری نمیتواند. وزیر امور خارجه کشورمان گفت: نتانیاهو تیم شکستخورده بایدن را فریب داد تا ۲۳ میلیارد دلار از پول مالیاتدهندگان آمریکایی را به او بدهند. این مبلغ در برابر هزینه هر حرکت اشتباهی که بخواهند علیه ایران انجام دهند، رقمی بهشمار نمیآید. وی تاکید کرد: اگر هدف غایی آنطور که رئیسجمهور ترامپ باز هم گفت، باشد، یعنی «تنها چیزی که آنها نمیتوانند داشته باشند سلاح هستهای است»، توافق قابل دستیابی است اما فقط یک راه برای تحقق آن وجود دارد؛ دیپلماسی، بر مبنای احترام و منافع متقابل. اقلیت «نتانیاهو ــ اول» در آمریکا که از دیپلماسی وحشت دارند، اکنون برنامه واقعی خود را افشا کردهاند. جهان باید توجه داشته باشد که اولویت واقعی آنان چیست.
توافق وزرای خارجه ایران و پاکستان برای افزایش همکاریها
همزمان با ادامه تنشها میان هند و پاکستان، وزیر امور خارجه کشورمان به پاکستان سفر و با مقامات این کشور دیدار کرد. سید عباس عراقچی در روزهای آتی سفری به هند هم خواهد داشت. درپی دورجدید تنشها میان این دو قدرت هستهای، ایران پیشنهاد میانجیگری بین دو کشور را داده است. وی در سفر یکروزه خود به پاکستان با فرمانده ارتش، وزیر امور خارجه، نخستوزیر و رئیسجمهور این کشور دیدار کرد. وزارت امور خارجه پاکستان در پیامی در صفحه این وزارتخانه در شبکه اجتماعی ایکس درباره دیدار روز (دوشنبه) وزیر امور خارجه ایران با اسحاق دار، همتای پاکستانی خود نوشت: طرفین بر تعهد خود نسبت به روابط قوی پاکستان - ایران تاکید و توافق کردند در حوزه تجاری، انرژی و اتصالات همکاری کنند. به گفته وزارت امور خارجه پاکستان، طرفین همچنین درباره تحولات وضعیت درجنوب آسیا و مذاکرات غیرمستقیم ایران - آمریکا تبادلنظر کرده و اتفاقنظر داشتند که مسائل پیچیده باید ازطریق دیپلماسی و مذاکرات حلوفصل شود. این وزارتخانه اعلام کرد: درهمین راستا،وزرای امورخارجه دوکشور ازتلاشهای سازنده دیپلماتیک یکدیگرکه نشاندهنده تعهد مشترکشان به صلح و ثبات است، قدردانی کردند. عراقچی در گفتوگو با خبرنگاران در اسلامآباد یکی از اهداف سفر خود را بررسی آخرین وضعیت در منطقه و آنچه که بین هند و پاکستان اتفاق افتاده، عنوان کرد.