میزبانی بزرگ تهران از امام‌ رضایی‌ ها 

روز جمعه همزمان با میلاد باسعادت امام رضا (ع) همچون سال‌های گذشته شهر تهران شاهد اجتماع بزرگ امام‌رضایی‌هاست. به همین مناسبت در سالن همایش‌های برج میلاد تهران نشست خبری با حضور دکتر عباس حیدری ، مسئول ستاد مردمی برگزاری اجتماع بزرگ امام‌رضایی‌ها برگزار شد. 
روز جمعه همزمان با میلاد باسعادت امام رضا (ع) همچون سال‌های گذشته شهر تهران شاهد اجتماع بزرگ امام‌رضایی‌هاست. به همین مناسبت در سالن همایش‌های برج میلاد تهران نشست خبری با حضور دکتر عباس حیدری ، مسئول ستاد مردمی برگزاری اجتماع بزرگ امام‌رضایی‌ها برگزار شد. 
کد خبر: ۱۵۰۲۳۷۲

حیدری در نشست خبری این رویداد، از ابعاد گسترده فرهنگی و اجتماعی این اجتماع سخن گفت و افزود: ‌برگزاری چنین مراسم‌هایی با این وسعت و جمعیت سابقه کمی در کشور داشته. یکی از دلایل اصلی موفقیت این برنامه‌ها، حرکت جبهه‌ای و هم‌افزایی میان ارکان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی است. همه امکانات کشور بسیج شده‌اند، حضور مردمی شکل گرفته و ماهیت دستگاه‌ها و مجموعه‌های دولتی و حاکمیتی نیز در این مسیر، سمت‌ و سوی مردمی گرفته‌اند. 

وی یادآور شد برنامه‌های متعددی طی این سال‌ها برگزار شده است که بخش عمده آنها توسط رسانه‌ها پوشش داده و منعکس شده‌اند: جشن بزرگ امام‌رضایی‌ها که امسال وارد چهارمین سال برگزاری خود شده، راهپیمایی ۱۰کیلومتری غدیر، ویژه‌برنامه سلام فرمانده، جشن نیمه‌شعبان، افطارخانه‌های ماه رمضان و... از جمله این رویدادها هستند. تمام این برنامه‌ها از مکان‌های خاص و محدود وارد خیابان‌ها شده و با حضور گسترده و میلیونی مردم برگزار شده‌اند.‌ 

او تأکید کرد که انجام فعالیت فرهنگی بدون مردمی‌سازی و پشتوانه مردمی امکان‌پذیر نیست. تمامی این مناسبت‌ها با استقبال پرشور مردم، خانواده‌ها، به‌ویژه جوانان و نوجوانان همراه بوده‌اند. 

به گفته وی، تهران در حال حاضر تبدیل به مرجع فرهنگی و رسانه‌ای شده و بسیاری از شهرها، مراکز استان‌ها و حتی شهرستان‌های کوچک‌تر نیز به این جریان پیوسته‌اند و در حال برگزاری مناسبت‌های مشابه هستند.

حیدری با یادآوری تصمیم سال نخست برای برگزاری جشن در دانشگاه تهران گفت: سال اول، این مراسم در دانشگاه تهران برگزار شد اما با توجه به استقبال گسترده مردم، تصمیم گرفتیم سال بعد محل بزرگ‌تری را برای آن در نظر بگیریم. با این حال باز هم مشخص شد که میدان‌ها و معابر قبلی پاسخگوی این حجم از جمعیت نیستند. در سال ۱۴۰۳، برنامه را به محور میدان هفت‌تیر تا میدان ولیعصر منتقل کردیم اما امسال با توجه به استقبال مردم و درخواست‌های گسترده مجموعه‌های مردمی برای ایجاد موکب‌ها و ارائه خدمات به شهروندان، خیابان‌های اطراف و معابر بیشتری به این مسیر افزوده شد. این مسیر اکنون از میدان هفت‌تیر تا میدان ولیعصر و سپس بلوار کشاورز و خیابان حجاب ادامه می‌یابد. خود میدان ولیعصر نیز همراه تقاطع خیابان طالقانی تا ولیعصر درگیر برگزاری این جشن بزرگ خواهد بود. 

مسئول ستاد مردمی اجتماع امام‌رضایی‌ها، محوریت امسال برنامه را «کرامت» عنوان کرد و در عین حال درباره تقارن این مراسم با سالگرد شهادت شهید جمهور و شهدای خدمت گفت:  همزمان با حادثه تلخی که اخیرا در بندر شهیدرجایی رخ داد، محور مقاومت نیز بار دیگر در صدر توجهات قرار گرفته است. در نتیجه، چهار محور اصلی در برنامه امسال در نظر گرفته شده‌اند که همگی نیازمند پویش و شعاری مشترک هستند. 

به‌گفته حیدری، سال گذشته رهبر معظم انقلاب در آستانه دهه کرامت و ولادت امام رضا(ع) فرمودند  «ایران، ایران امام رضاست». بر همین اساس امسال شعار محوری «ایران امام رضا» انتخاب و به‌عنوان پویش محوری دهه کرامت و اجتماع امام‌رضایی‌ها در سال ۱۴۰۴ مطرح شده است.  

برای تقویت این پویش، برنامه‌هایی ویژه‌ نیز طراحی شده که مهم‌ترین آن نذر به نیت امام رضاست. 

دکتر حیدری در این‌باره گفت: مقدمات جمع‌آوری جهیزیه، کمک‌های مؤمنانه برای نیازمندان، آزادی زندانیان و اعزام زائر‌اولی‌ها با اولویت کودکان کار و زنان سرپرست خانوار در دستور کار قرار گرفته است. 

او افزود: برای رسیدن به جشن اصلی، فعالیت‌های متنوعی طی هفته‌های اخیر شکل گرفته‌اند. یکی از نخستین اقدامات، تبلیغات شهری و اکران‌های محیطی با محوریت فضای رضوی بود. این روند از روزهای ابتدایی دهه کرامت آغاز شد و شهر تهران کم‌کم حال و هوای امام‌رضایی به خود گرفت. 

از جمله مهم‌ترین اقدامات انجام شده در این حوزه، نصب پرچم‌های رضوی در سطح شهر تهران است. حیدری با اشاره به بزرگ‌ترین پرچم نصب‌شده در منطقه گردشگری تپه‌های عباس‌آباد گفت: بلندترین پرچم رضوی بر تپه‌های منطقه گردشگری عباس‌آباد نصب شد و مراسم ویژه‌ای با حضور تولیت محترم آستان قدس رضوی برای آن برگزار گردید. جشن روز دختر، از دیگر رویدادهای ویژه این روزها بود که با حضور پرشور ۱۲هزار نفر از دختران نوجوان و دانش‌آموزان تهرانی در سالن ۱۲هزار نفری آزادی برگزار شد. یادآوری این نکته خالی از لطف نیست که سال گذشته این جشن با حضور آیت‌الله رئیسی برگزار شد و حالا در سال جاری نیز این برنامه به‌صورت باشکوه و گسترده پی گرفته شده است. 

در همین ایام، از دیوارنگاره ۵۰۰ متری «ضامن آهو» در خیابان کریمخان رونمایی شد؛ اثری الهام‌گرفته از نگاره معروف استاد فرشچیان که حال و هوای معنوی شهر را دگرگون کرده. البته اقدامات زیباسازی شهر محدود به این دیوارنگاره نیست. مجموعه‌های متولی، از جمله سازمان زیباسازی شهرداری، نمادهای جدیدی با محوریت مفاهیم معنوی و رضوی در سطح شهر ایجاد کرده‌اند؛ از جمله در میدان ولیعصر و مسیرهای منتهی به مراسم اجتماع بزرگ. 
یکی از اتفاقات قابل‌توجه بازگشت به سنت کتیبه‌نویسی بود. طی سال‌های اخیر این هنر به‌خاطر پیشرفت تکنولوژی و چاپ فوری بنر کمتر مورد توجه قرار داشت اما امسال با بهره‌گیری از هنرمندان، مجموعه‌ای از آثار خاص با موضوع امام رضا (ع) در خانه اتحادیه وابسته به سازمان زیباسازی شهرداری تهران طراحی شد و قرار است در روز اجتماع، برای نخستین‌بار رونمایی شود. 

از دیگر برنامه‌های فرهنگی پیش‌بینی‌شده، برگزاری فراخوان شعر با موضوع امام رضا(ع) است که در سطح کشور اجرا می‌شود. این فراخوان فرصتی است تا آثار و تولیدات ادبی و هنری مرتبط با موضوعات رضوی و سایر محورهای پیشنهادی در اختیار عموم مردم و رسانه‌ها قرار گیرد. این جشنواره ملی به‌جز تهران، در شهرهای مختلفی همچون مشهد، همدان و بسیاری از مراکز استان‌ برگزار می‌شود. طبق اعلام ستاد مرکزی، برای پوشش رسانه‌ای مناسب، هماهنگی کاملی با صداوسیما و دیگر رسانه‌ها انجام گرفته است. 

دکتر حیدری با اشاره به روند هماهنگی‌ها گفت: طی دو سه سال گذشته هر ساله پیش از برگزاری جشن، جلسه‌ای با حضور شهرداران کلانشهرها و مراکز استان‌ها در مشهد برگزار می‌کنیم تا زمینه حمایت و هم‌افزایی برای اجرای چنین برنامه‌هایی در سراسر کشور فراهم شود. خوشبختانه امسال نیز این روند ادامه یافت و شاهد استقبال خوبی از سوی مدیران شهری بودیم. 

او در ادامه به سفارش تولید سرودها و نماهنگ‌های متعدد اشاره کرد و گفت: امسال چندین نماهنگ و سرود جدید تولید شده و برخی از آنها از هم‌اکنون در حال پخش از شبکه‌های تلویزیونی هستند. همچنین بازخوانی سرودهای سال‌های گذشته براساس شعار جدید «ایران امام رضاست» در دستور کار قرار گرفته. 

در کنار این فعالیت‌ها، برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی متعددی نیز برای گفتمان‌سازی دهه کرامت طراحی شده‌اند. از جمله این اقدامات، نمایش لوگوی «ایران امام رضا» در گوشه تصویر تمامی شبکه‌های تلویزیونی از ابتدای دهه کرامت است. همچنین برنامه زنده‌ای با عنوان «ایران امام رضا» از یک استودیوی ویژه به‌صورت همزمان از شبکه‌های مختلف پخش می‌شود که ضمن اطلاع‌رسانی درباره پویش‌ها و اقدامات مردمی، ارتباط مستقیمی میان مردم و ستاد برگزاری برقرار می‌سازد. 

دکتر حیدری درباره جزئیات برگزاری مراسم روز جمعه گفت: ساعت رسمی آغاز برنامه از ساعت ۱۶ الی ۲۲ خواهد بود. مسیر تعیین‌شده نیز همان‌طور که پیش‌تر اعلام شد، از میدان هفت‌تیر آغاز شده و از طریق میدان ولیعصر به بلوار کشاورز منتهی می‌شود. تمامی مسیرهای تعیین‌شده، با فرش، موکت، تجهیزات صوتی و تصویری و تمهیدات امنیتی و ترافیکی پوشش داده خواهد شد. 

به گفته او، چهار استیج اصلی در طول مسیر برپاست؛ استیج نخست در میدان هفت‌تیر، استیج دوم در تقاطع حافظ، استیج سوم در تقاطع بلوار کشاورز و استیج چهارم نیز در تقاطع ولی‌عصر. برنامه‌ها از ساعت ۱۶ آغاز می‌شود و از ساعت ۱۷ پخش زنده تلویزیونی برای همه این استیج‌ها پیش‌بینی شده است.
در ادامه‌ برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته برای اجتماع بزرگ دهه کرامت، زمان‌بندی دقیق مراسم نیز از سوی ستاد مرکزی اعلام شده است. طبق این جدول، از ساعت ۱۷ تا ۱۹ بعدازظهر، محتوای استیج‌های مختلف در سطح مسیر به‌طور ویژه به گروه‌های کودک و نوجوان اختصاص خواهد یافت. ساعت ۱۹ تا ۱۹:۳۰ به اقامه نماز جماعت در نقاط مختلف مسیر اختصاص دارد. تلاش ستاد بر این است که با ایجاد امکانات مناسب، نماز جماعت در مکان‌های متعدد و با حضور گسترده مردم برگزار شود.

از ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۰، محتوای برنامه‌ها در همه استیج‌ها به گرامیداشت مقام امام رضا (ع) اختصاص پیدا می‌کند و رأس ساعت ۲۰، با قرائت صلوات خاصه امام رضا (ع)، فاز دوم برنامه‌ها وارد فضای جشن و سرور می‌شود. در این بخش، گروه‌های سرود، مداحان و برنامه‌های متنوع هنری، محتوای اصلی جشن را شکل می‌دهند. پایان رسمی مراسم ساعت ۲۲ تعیین شده است تا مردم بتوانند با آرامش و استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی مانند مترو و اتوبوس، محل برگزاری را ترک کنند.

یکی از جلوه‌های ویژه این مراسم، حضور خادم‌یاران رضوی در تهران است. این خادمان مردمی، علاوه بر حضور در مسیرها برای خدمت‌رسانی، مسئولیت تکریم و راهنمایی مردم را نیز برعهده خواهند داشت.

در بخش خدماتی و رفاهی، برنامه‌ریزان حدود ۱۵۰۰ متر از فضای خیابان‌ها را به شهربازی اختصاص داده‌اند تا کودکان و نوجوانانی که همراه خانواده‌هایشان در این مراسم شرکت می‌کنند، بتوانند از تجهیزات بازی به‌صورت رایگان استفاده کنند.

علاوه بر این، حدود ۱۰۰۰ موکب در زمینه پذیرایی، فوریت‌های پزشکی، فعالیت‌های فرهنگی، هنری و آموزشی در طول مسیر مستقر شده‌اند. نکته مهم آن است که تمامی این خدمات و ایستگاه‌ها به‌صورت مردمی اداره می‌شوند و نقش مجموعه‌های دولتی و حاکمیتی تنها در تأمین زیرساخت‌ها خلاصه شده است. اقلام پذیرایی، تجهیزات و نیروهای خدماتی همگی توسط خود مردم و گروه‌های مردمی تهیه و اجرا می‌شود.

در ساعت ۲۱، مراسم نورافشانی گسترده‌ای در میدان ولی‌عصر و سایر نقاط مسیر برگزار خواهد شد که نقطه اوج جشن را رقم خواهد زد.

وی در پایان از اهالی رسانه درخواست کرد: «از شما نیز انتظار داریم با حضور میدانی، پوشش رسانه‌ای مناسب و تهیه گزارش‌های تصویری، همراه ما باشید تا مردم بتوانند از تمامی آیتم‌ها و برنامه‌های متنوعی که برایشان تدارک دیده شده بهره‌مند شوند.»

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها