دکتر پیمان جبلی شامگاه سهشنبه ۲۳اردیبهشت، در نشستی که به پاس تقدیر از موفقیت مجموعه پایتخت ۷ در سازمان صداوسیما برگزار شد، به تشریح دستاوردهای این اثر پرداخت.
پایتخت ۷، پدیدهای تلویزیونی برای همه اقشار
رئیس رسانهملی در این نشست، ضمن تقدیر از عوامل سازنده این مجموعه اظهار کرد: پایتخت ۷ با درک صحیح از مخاطب ایرانی و تمرکز بر عناصر هویتی جامعه، توانست تمام اقشار با هر سلیقه و گرایشی را بهخود جذب کند. از این جهت، این مجموعه به یک پدیده تلویزیونی شباهت دارد؛ پدیدهای که توانست میلیونها ایرانی را با هر نوع اندیشه و باور متحد کند و پای تلویزیون بنشاند.
دکتر جبلی با اشاره به استقبال بینظیر مخاطبان از این مجموعه، افزود: در شرایطی که برخی ادعا میکنند رسانههای سنتی بهویژه تلویزیون در جذب نسل جوان که به فضای مجازی انس گرفتهاند ناتوان است، پایتخت ۷ ثابت کرد با محتوای غنی و جذاب، همچنان میتوان نسلهای مختلف را به تلویزیون جذب کرد.
رگخواب مخاطبان در دستان پایتخت
وی با تقدیر ویژه از عوامل تولید این مجموعه از جمله الهام غفوری، سیروس مقدم، محسن تنابنده همچنین همکارانش در معاونت سیما و مرکز سیمافیلم خاطرنشان کرد: اخلاص، همدلی و تلاش هنرمندان مجموعه پایتخت در طول ۱۵سال گذشته، از رموز موفقیت این اثر و عامل دوام و استمرار آن بوده است. به نمایندگی از مردم عزیزی که این مجموعه را دنبال کردند، به شما خداقوت میگویم و اعلام میکنم که رسانهملی افتخار میکند حامی این پروژه بوده است.
جبلی افزود: انتقال مفاهیم و عناصر فرهنگی که تمامی مردم ایران با آن احساس قرابت و نزدیکی دارند، در قالب این مجموعه به بهترین شکل انجام شد. پایتخت، بهویژه فصل هفتم آن توانست رگخواب مخاطبان ایرانی از طبقات مختلف اجتماعی و گروههای سنی گوناگون را پیدا کند و لحظات دلنشینی برای خانوادهها فراهم آورد.
اعلام آمادگی برای تولید پایتخت ۸
رئیس رسانهملی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: با افتخار آماده حمایت همهجانبه از ساخت فصل هشتم مجموعه پایتخت هستیم و هر زمان که سازندگان این اثر اعلام کنند، تمام ظرفیتهای لازم را در اختیار آنان قرار خواهیم داد.
نمونه بارز همکاری موفق هنرمندان و رسانهملی
دکتر جبلی در پایان، با تأکید بر نقش رسانهملی در تولید آثار فاخر و همکاری با هنرمندان دغدغهمند گفت: پایتخت نمونهای بارز از همکاری موفق هنرمندان و رسانهملی است. همواره از تولید آثاری که هویت ایرانی، آداب و رسوم و وحدت ملی را ترویج و تقویت کنند حمایت خواهیم کرد.
در این آیین، جمعی از بازیگران و دستاندرکاران تولید فصل هفتم مجموعه نمایشی پایتخت، در فضایی صمیمانه با رئیس رسانهملی گفتوگو کردند و از دغدغهها و دیدگاههای خود گفتند که در ادامه آمده است.
الهام غفوری، تهیهکننده سریال نیز در ادامه، این گردهمایی را فرصتی مغتنم برای تقدیر از همکارانش عنوان کرد که پابهپای یکدیگر در مسیر خلق لحظات شیرین برای مخاطبان تلاشکردند.
محسن تنابنده، طراح فیلمنامه و بازیگر نقش نقی هم در این نشست اظهار کرد: از ابتدا فکر میکردیم که پایتخت سریالی موفق شود، اما نه به این اندازه. این میزان از موفقیت و پنجمیلیارد بار دیده شدن محتواهای سریال در فضای مجازی، کار ما را سخت میکند. وظیفه سنگینی بر دوش داریم و باید ببینیم در ادامه چه قصهای میتواند مخاطب بیشتری داشته باشد.
وی از حسن اعتماد رئیس رسانهملی نیز تشکر کرد و گفت: در اکثر صحبتها، اسم من بارها آورده میشود اما حقیقت این است که تیم منسجمی داریم که نتیجه اعتمادمان به یکدیگر این اثر موفق را خلق کرده است. همه ما دست در دست هم، پرفشار کار میکنیم تا سریال به ثمر بنشیند.
احمد مهرانفر،بازیگرنقش ارسطو نیز سخنان خود را به تشکر ازهمکارانش و همچنین مدیران سازمان صداوسیما اختصاص داد که برای ادامه یافتن پایتخت مقاومت کردند. وی گفت: ازهمکارانم که ماههاکنارشان وشاهد تلاششان بودم قدردانی میکنم.
مجتبی بلال حبشی، بازیگر نقش رحیم نیز از اعتماد خالقان این اثر به او و برادرش برای حضور در سریال تشکر و آرزو کرد، پایتخت همچنان ادامه داشته باشد.
این بازیگر باذکر خاطرهای از اقبال مردم نسبت به این سریال گفت: ساعت۱۰یکی ازشبهای عیددیدم که جوانانی همسنوسال خودم، در خیابان و ازطریق گوشی تلفن همراهشان، پایتخت را تماشا میکردند؛ خیلی سخت است که سریالی بسازی و این نسل را با آن درگیر کنی. این سریال موفق شد چنین کاری کند.
مهدیار کلایی، بازیگر نقش سالار نیز در این نشست صمیمانه با خواندن ترانهای مازندرانی لحظههای شیرینی را خلق کرد. وی با زبان کودکانه از حضورش در پایتخت ابراز خرسندی کرد و گفت: از آقای تنابنده و مقدم تشکر میکنم و خوشحالم که امشب اینجا هستم. برای بودن در این مراسم از مشهد به تهران آمدم.
سهیل مقدم، پسر سیروس مقدم نیز که ایفای نقش ارشاد را بر عهده داشت، خطاب به همکارانش در این سریال بهویژه سیروس مقدم و محسن تنابنده، اظهار کرد: کنار شما کار کردن، هر لحظهاش برای من کلاس درسبود.
علی امین حسینی، بازیگر نقش بهروز که در این فصل با سریال همراه شد، از فرصتی که برای دیده شدن در اختیارش گذاشته شد قدردانی کرد و افزود: تا ابد مدیونشان هستم.
مهدی هادیزاده، بازیگر نقش دکتر ضیا با بیان سابقه هنریاش مطرح کرد: از سال ۱۳۴۸ با گروههای نمایشی مختلفی از سراسر کشور کار کردم. در سریالهای بزرگ حضور داشتم، هرچند نقشهایم کوتاه بود اما تازه در سریال پایتخت دیده شدم.
وی با اشاره به اوضاع نامساعد جسمانی خود در زمان پذیرش این نقش، از محسن تنابنده برای صبوریاش در برابر این شرایط تشکر کرد.
آتیه جاوید، بازیگر نقش جمیله نیز با بیان اینکه بازیگران همیشه بهعنوان ویترین اثر دیده میشوند و بازخوردهای زیادی دریافت میکنند، از نقش اصلی عوامل پشتصحنه در موفقیت یک اثر گفت و تصریح کرد: ما روی صحنه کارمان دیده میشود، اما بچههای پشتصحنه قشر مظلومی هستند که کمتر از آنها قدردانی میشود.
سلمان خطی، بازیگر نقش تقی هم در ادامه گفت: سریال پایتخت برندی است که امیدوارم حیاتش در تلویزیون ادامه داشته باشد. حتی اگر در فصلهای بعد سریال حضور نداشته باشم، همیشه طرفدار پایتخت میمانم.
آرش عباسی، نویسنده این فصل نیز با یادآوری گلایههایش پس از پایتخت ۶ بیان کرد: فکر نمیکردم روزی برگردم و دوباره در سازمان مقابل مدیران بنشینم. در این چهار سال کارهایی کردم که ربطی به نوشتن نداشت اما بالأخره برگشتم و قلم به دست گرفتم. از حسن نظر سازمان تشکر میکنم.
علیرضا نجفزاده، مدیر پروژه درباره تأثیر عمیق پایتخت بر مخاطبان گفت: پایتخت واژه رسانهملی را عینیت بخشید. اگر کسی درباره رسانهملی انقلت آورد پایتخت نمونهای ثابت شده از رسانهملی است که میتوان با آن مقابلش ایستاد. از مدیران صداوسیما برای گرد هم آوردن مردم ایران تشکر میکنم. تلویزیون اگر خوب کار کند هیچ رقیبی ندارد و قابلمقایسه با رسانههای دیگر نیست. پایتخت همه مردم ایران را با هر گرایشی پای تلویزیون جمع کرد.
پیمان قانع، طراح صحنه که او را بیشتر به واسطه طراحی صحنه برنامههای ویژه تلویزیون میشناسیم، نیز در این نشست تأکید کرد: بیشتر از اینکه جزو اهالی فیلم و سریال باشم، بچه تلویزیون هستم و در برنامههای ترکیبی کار کردم. قانع ادامه داد: بیننده شش فصل قبلی پایتخت بودم و فکر نمیکردم روزی جزو این خانواده شوم. فصل هفتم در مشهد تمام شد و من بچه مشهد هستم؛ امیدوارم چه من باشم و چه نباشم فصل هشتم ساخته شود و به خاطر همین عدد هشت، قصه در مشهد بگذرد.
مدیران سیمافیلم، پای کار
محسن برمهانی، معاون سیمای رسانهملی در ابتدای این آیین با تقدیر از تلاش عوامل این مجموعه و تداوم کیفیتش، از انگیزهبخشی و حمایت رئیس رسانهملی و قائممقام فرهنگی وی برای تولید فصل هفتم پایتخت قدردانی کرد.وی با اشاره به تمایز و وجوه برتری این اثر نمایشی در قیاس با دیگر سریالهای تلویزیون گفت: فصل هفتم این مجموعه نمایشی بهلحاظ فرم، متن، بازیهای درخشان و چفتوبست قصه، اتفاق ویژهای بود که تأثیر شگرفی روی مخاطبانگذاشت. مهدی نقویان، رئیس مرکز سیمافیلم نیز ضمن مروری بر روند تولید فصل هفتم و تشکر از رئیس سازمان صداوسیما برای اعتماد به مجموعه سیمافیلم، اظهارکرد: این فصل پایتخت، طولانیترین سری آن ازنظرتولید بودکه باید به عواملش خداقوت گفت. سیروس مقدم، کارگردان سریال نیز با قدردانی از عوامل مجموعه، به دریافت پیامهای بسیاری مبنیبر ساخت فصلهای بعدی سریال اشاره کرد و گفت: روزانه تعداد زیادی پیام به طرق مختلف به دست من میرسد مبنی بر اینکه پایتخت را ادامه دهید. وی افزود: برای تکتک لحظات سریال که در ظاهر خندانده، به گریه انداخته و سرگرم کرده است، زحمات زیادی کشیده شد. این سریال هیچ شباهتی به دیگر آثاری که تا به امروز کار کردم، ندارد. زمان شروع فصل جدید هم مشخص نیست و بستگی به ایدهای دارد که در ذهن خالقش یعنی محسن تنابنده شکل بگیرد.مقدم همچنین راز موفقیت یک اثر تلویزیونی را در گام نخست، سرگرمکننده بودن آن عنوان کرد و افزود: اگر سرگرمی در اثری درست اتفاق بیفتد، پیامش هم مثل پایتخت شنیده میشود.