پای صحبت تعدادی ازناشران وفعالان حوزه کتاب نشستیم تا نمایشگاه راازنگاه آنان ببینیم.حاصل گزارش که آماده شد،آن را با شنیدههایمان از برخی فعالان این حوزه تطبیق دادیم و نتیجه این بود که میشود این موارد را به کل نمایشگاه تعمیم داد.
۲- مدیر انتشارات روزبهان در گفتوگو با یکی از خبرگزاریها، با بیان اینکه بهصورت حضوری در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ شرکت نمیکند، گفته بود: انتشارات ما سال آینده ۵۰ساله میشود و حالا با این سابقه، امسال مسئولان برگزاری نمایشگاه متراژی که به نشر ما اختصاص دادند ۱۲متر است درحالیکه درخواست غرفه ۳۶متری کرده بودیم. در شأن ما نیست که در غرفه ۱۲متری حاضر شویم. خاطره مخاطبان ما در این ۱۲متر جا نمیشود چه رسد به نشر ما. اگر به اسم ناشران سرنبش و دم در نگاهی بیندازید، با توجه به ساختار عددی، شکلی و عنوانیشان، رانت مشهود است. از طرف دیگر بهخاطر چینش غرفهها، مخاطب نمیتواند کتابهای همه ناشران را ببیند. این انتشارات که همسو با جریان حاکم در دولت و وزارت ارشاد است از نحوه اختصاص غرفهها گله کرده بود و نشان میداد این اعتراضات فقط از سمت ناشران فعال در حوزه انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت و دفاعمقدس نیست اما این نکته را باید در نظر داشت که محدودیت مکان در شبستان مصلی و افزایش سالیانه تعداد متقاضیان برای شرکت در آن، وضعیت را به جایی رسانده که بههر حال همیشه تعداد قابل توجهی از شرکتکنندگان از وسعت و جانمایی غرفههایشان نالانند. باید برای این موضوع فکری جدی کرد.
۳- مورددیگری که امسال درباره نمایشگاه کتاب قابل توجه بود،افزودن یک سالن دیگربرای برگزاری نشستهای رونمایی و نقد کتاب بود اما امتداد خبری و رسانهای آن در سطح رسانههای کشور بهخوبی دیده نشد. اگرچه مسئولان نمایشگاه تلاش کردند سهم متناسبی به کتابها در سلیقهها و گرایشهای مختلف سیاسی و اجتماعی بدهند اما عدم پوشش مناسب و فراگیر رسانهای توسط ستاد خبری نمایشگاه و خبرنگاران حوزه کتاب و نشر خبرگزاریها باعث شد این زحمات آنگونه که باید و شاید دیده نشود. در این میان، همکاری ستاد برگزاری نمایشگاه با شبکههای تلویزیونی و رادیویی برای پخش برنامههای زنده و گسترده از سطح نمایشگاه هم نسبت به سال گذشته، تغییر قابل ملاحظهای داشت و بر تعداد بازدیدکنندگان از نمایشگاه تاثیر مستقیم گذاشت.
با این همه باید از زحمات همه دستاندرکاران رسانهای نمایشگاه و خبرنگاران حوزه کتاب تقدیر و تشکر کرد.