سرپرست بخشداری گرمسار خبر داد:

توجه ویژه بخشداری گرمسار در احیای بافت تاریخی روستاهای گرمسار با هدف جذب گردشگر

سرپرست بخشداری گرمسار با اشاره به مشارکت دهیاری‌های این بخش برای جذب سرمایه‌گذاران گفت: توسعه صنعت گردشگری در روستاها با بهره‌گیری از ظرفیت بناهای تاریخی در روستاهای هدف گردشگری و احیای آن برنامه‌ریزی شد.
کد خبر: ۱۵۰۴۶۹۷
نویسنده بهروز بهشتی

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین از سمنان، زهرا ثمری به بیان مهم‌ترین ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری برای تولید در روستاهای بخش مرکزی گرمسار پرداخت و بیان کرد: شناخت ظرفیت‌های موجود در روستا به برنامه‌ریزی دقیق و بهره‌برداری از تمام ظرفیت‌ها از جمله منابع و جاذبه‌های طبیعی، توانمندی منابع انسانی فعال در این حوزه، تقویت نقاط قوت و رفع موانع و مشکلات در مسیر رونق تولید و اشتغال، در سطح شهرستان کمک شایانی می‌کند.

وی یکی از ظرفیت‌های مهم سرمایه‌گذاری در روستاهای بخش مرکزی را استفاده از بستر استفاده از انرژی خورشیدی عنوان کرد و افزود: این منطقه با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوای آفتابی، یکی از مناطق مستعد برای توسعه سرمایه‌گذاری برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت‌های بزرگ و کوچک در ایران محسوب می‌شود که علاوه بر سرمایه‌گذاری و تولید انرژی، راهکاری عملیاتی برای تامین برق چاه‌های کشاورزی و رفع مشکل کشاورزان منطقه در تابستان خواهد بود.

وی یکی دیگر از ظرفیت‌های سرمایه گذاری در بخش مرکزی گرمسار را گردشگری روستایی دانست و گفت: استفاده از آثار ثبت شده ملی و جهانی برای توسعه صنعت پول‌ساز گردشگری در روستاهای این منطقه در دستور کار است.

سرپرست بخشداری گرمسار با بیان اینکه هشت اقامتگاه بوم‌گردی در روستاهای محمدآباد، ایستگاه بنه‌کوه، سنرد، سرآسیاب کردوان، کوشک خالصه، ریکان و حاجی‌آباد فعال است، تاکید کرد: تعدادی طرح احداث اقامتگاه و مجتمع گردشگری نیز در مناطق روستایی تابع بخش مرکزی در مرحله دریافت مجوز است.

وی ادامه داد: روستاهای این بخش جاذبه‌های طبیعی و تاریخی متعددی از جمله روستای تاریخی و گردشگری سنرد، منطقه نمونه گردشگری بنه‌کوه با آب‌وهوای ییلاقی، روستای قاطول با آثار متعدد ثبت‌شده، روستای سعدآباد با بافت قدیمی دارد که بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها برای توسعه صنعت گردشگری با هدف افزایش نرخ اشتغال و حتی مهاجرت معکوس به روستاها برنامه‌ریزی شده است.

ثمری درباره برخی آثار تاریخی ثبت‌شده در روستاهای گرمسار خاطرنشان کرد: قلعه استوناوند(مربوط به دوره اسماعیلیان) و قلعه مگس‌تپه، آب انبار قاطول(بازمانده از دوره غازان خان مغول)، آسیاب قدیمی در سرآسیاب کردوان، و حمام قدیمی در روستای مندولک، از جمله آثار تاریخی مهم شهرستان به شمار می‌رود که تقویت این بخش به برنامه‌ریزی‌های هدفمند، تشکیل کارگروه‌های تخصصی و حمایتی و استفاده از توان استانی و ملی در جذب اعتبارات و تسهیلات نیاز دارد.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از ظرفیت‌های موجود در بخش مرکزی ایستگاه راه‌آهن تاریخی در روستای ایستگاه بنه‌کوه است، این ایستگاه یکی از قدیمی‌ترین ایستگاه‌های راه‌آهن ایران است و در چهل و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو، به‌عنوان بخشی از میراث صنعتی ایران در فهرست جهانی ثبت شد.

سرپرست بخشداری گرمسار، تبدیل ساختمان‌های موجود در ایستگاه به خانه‌های بوم‌گردی و ایجاد منطقه تفریحی در فضای ناب کوهستانی این روستا را از برنامه‌های مهم برای تحقق اهداف توسعه‌ای در بخش مرکزی اعلام کرد و گفت: گوجه سبز محصول مهم و محوری باغداران در منطقه بنه‌کوه است که معرفی این محصول علاوه بر جذب گردشگر بستر اشتغال‌زایی و تولید را فراهم می‌کند.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی‌ها برای رونق اشتغال خانگی در روستاهای گرمسار افزود: در برخی روستاهای بخش مرکزی روند شکل‌گیری اشتغال خانگی با سرعت بیشتری در حال پیگیری است که با حمایت دستگاه‌های متولی و تسریع در پرداخت تسهیلات به طرح‌های اشتغال در روستاها به ویژه بانوان کارآفرین، کارگاه‌های تولید محصولات روستایی ایجاد شده است.

سرپرست بخشداری گرمسار بیان کرد: فضاهای قدیمی بلااستفاده در روستاهای کوشک و کردوان، با مشارکت و تلاش دهیاران، احیا و مورد استفاده قرار گرفته و با جذب تولیدکنندگان و راه‌اندازی کارگاه‌های تولیدی گامی مثبت در مسیر اشتغال‌زایی در روستاها برداشته شد./ایرنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها