با دکتر بهرام میرجلالی، فوق‌تخصص جراحی تغییر جنسیت در ایران

برزخ جنسیت: من زنم یا مرد؟

به بهانه سلب مدال طلای المپیک بوکسور الجزایری به دلیل «مرد» بودن

روایت های ممنوعه از کروموزوم‎های Y در ورزش زنان

نه ملاحظه ای در کار بود و نه رحم و مروتی. ایمان خلیف بوکسور زن الجزایری مدال طلای المپیک 2024 را باید پس بدهد چون تست های نهایی روی این ورزشکار نشان داد که او مرد است.
نه ملاحظه ای در کار بود و نه رحم و مروتی. ایمان خلیف بوکسور زن الجزایری مدال طلای المپیک 2024 را باید پس بدهد چون تست های نهایی روی این ورزشکار نشان داد که او مرد است.
کد خبر: ۱۵۰۸۲۴۷

به گزارش جام جم آنلاین ،  مرد بودنش هم اینطور ثابت شد که حاوی کروموزوم X و Y است. کروموزوم Y در ژنتیک این الجزایری به رویاهایش پایان داد و مدال طلای المپیک را از او گرفت. حالا هزار بار دیگر عمل جراحی تغییر جنسیت هم انجام بدهد فایده ندارد. ژنتیکش را هیچ کاری نمی تواند بکند و هرگز نمیتواند Y را از خود دور کند. شاید بخشی از عدالت ورزشی با سلب مدال طلای ایمان خلیف چهره خودش را نشان داد.

اما این پایان داستان طولانی کروموزوم ها در ورزش نیست. این اتفاق در ورزش زنان ایران هم بارها تکرار شده و انگار هم پایانی ندارد.

استقبال زن و بچه از ستاره فوتبال زنان!

ایمان خلیف یک نمونه بارز بین المللی در زمینه کروموزوم های سرگردان در ورزش است. در ورزش ایران موارد متعددی وجود داشته اند که هرگز هم به آنها رسیدگی نشد. فوتبال کانون حضور کروموزوم های نامربوط و سرگردان بود (و شاید هم هنوز هست). این روایت صد در صد واقعی را هزار بار دیگر بخوانید و بشنوید شاید باور نکنید. اما روزی روزگاری در فوتبال زنان ایران و در یکی از تیم های شهرستانی یک بازیکن وقتی کارش در تمرین و یا مسابقه تمام میشد لباس هایش را عوض می کرد و بیرون از فضای ورزشگاه زن و پسر او منتظرش بودند! آیا چنین روایتی را میتوان باور کرد؟ البته که ورزش زنان نه فقط در فوتبال که در رشته های دیگر هم دارای ده‎ها نمونه دیگر است که هرگز به آنها رسیدگی نشد.

قلدری و هزار دردسر

یکی دیگر از جنجالی ترین موارد حضور ورزشکار با کروموزوم Y در ورزش زنان به رشته بسکتبال برمی گردد. این ورزشکار که مدتی بعد با عمل های جراحی به ظاهر زن شد در کل دنبال دردسر می گشت در مسابقات متعددی با این و آن درگیر می شد. کار به انداختن دستش دور گردن یکی از بازیکنان هم رسید و اعتراض و گله و شکایت از او زیاد بود. برخی از مربیان و بازیکنان نسبت به حضور او در بسکتبال زنان معترض بودند. اما این روایت که به یک دهه پیش مربوط میشود هرگز حل نشد. این بسکتبالیست با قد و قامتی مردانه و قدرتی مردانه در بسکتبال زنان حضور داشت و هرگز هم مانعی پیش روی خود ندید.

خانم گل آقای گل شد!

از همان ابتدا که میم.ر در فوتبال زنان به قول معروف شش نفر را روی یک دستمال دریبل می کرد صدای اعتراض از گوشه و کنار شنیده می شد که نگذارید این «پسر» در فوتبال زنان بازی کند. او صدایی مردانه هم داشت و اندام و استایلش هم کاملا مردانه بود. اما طبق معمول کو گوش شنوا؟! هیچکس او را از فوتبال زنان محروم نکرد به غیر از خودش! این بازیکن بعد از چند سال تن به عمل تغییر جنسیت داد و در نهایت نام نیما را برای خودش انتخاب کرد و برای همیشه از فوتبال زنان رفت.

دعوت ممنوعه

آنهایی که در والیبال زنان فعالیت می کردند مدام از سرمربی وقت تیم ملی والیبال می پرسیدند که چرا یکی از ستاره های چشمگیر لیگ را دعوت نمی کند؟ خانم سرمربی وقت چیزی نمی گفت. اما وقتی دید فشارها روی او زیاد است در تماس با یکی از اهالی والیبال چیزی گفت که مربوط به همان کروموزوم Y میشود. او میگوید مقاومتش به این دلیل بوده که بازیکن مورد نظر از لحاظ جنسیتی ارتباطی با والیبال زنان ندارد و خیلی ها از این موضوع مطلع نیستند!

روایت‎ها، یکی پس از دیگری

اگر بخواهیم داستان های کروموزوم های سرگردان Y در ورزش زنان را تعریف کنیم بسیار مفصل تر از این حرف ها خواهد شد. اما آنچه برای ایمان خلیف رخ داد میتواند نمونه بسیار خوب و واضحی برای برخی افراد حاضر در ورزش زنان باشد تا کمی به خود بیایند. هر کسی سر جای خودش. همانطور که حضور زنان در ورزش مردان امکان پذیر نیست برعکس هم همینطور است و این قانونی است که در تمام ورزش جهان وجود دارد. از این واضح تر هم مگر می شود؟ پس این تعداد کروموزوم Y در ورزش زنان چه می کند؟

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها