با افزایش نارضایتیهای داخلی و خشم جامعه جهانی از کشتارهای بی هدف تل آویو در غرب آسیا، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر تل آویو در اداره اراضی اشغالی و جبهههای جنگ به مشکل جدی خورده و جهت دریافت کمک سیاسی و نظامی یکی از طولانیترین سفرهای دوران صدارت خود را به واشنگتن رقم زده است.
درهمین راستا، دونالد ترامپ رئیسجمهور جنجالی آمریکا از تاریخ ۱۶ تا ۱۹ تیر میزبان نماینده نیابتی کاخ سفید در خاورمیانه بود. مقامات صهیونیست با لیستی بلندبالا وارد مرکز مهمترین حامی اسرائیل شدند. از استیصال نظامی در باریکه غره تا پیروزی جمهوری اسلامی ایران در جنگ ۱۲روزه و حتی تضمینهای سرمایهگذاری آتی در اراضی اشغالی مورد بحث بیبی و ترامپ قرار گرفت. نکته قابل تامل آن که سفر چهار روزه نتانیاهو سه دیدار با دونالد ترامپ را در پی داشت، اما برخلاف عرف کاخ سفید هیچ نشست مطبوعاتی پس از این دیدارها برگزار نشد. کارشناسان معتقدند وجود اختلافات و نداشتن برنامه مشخص برای حل مسائل پیش رو از دلایل عدم برگزاری این نشستهای خبری بوده است.
علاوه بر این بهدلیل موج انتقادهای داخلی به نحوه اداره جنگ و همچنین ناتوانی در پاسخ به مطالبات افکارعمومی اراضی اشغالی بنیامین نتانیاهو چارهای جز دست به دامان آمریکا شدن پیش راه خود نمیبیند و راز این سفر طولانی را در همین مهم میتوان مشاهده کرد.
فرار از شکست نهایی
انهدام زیرساختهای نظامی و امنیتی صهیونیسم طی جنگ ۱۲ روزه اعم از وزارت جنگ و مقر موساد آسیبهای قابل توجهی را به ساختار ماشین جنگی-اطلاعاتی اسرائیل وارد و چندین میلیارد دلار خسارت بر دست صهیونیستها گذاشت.ظرفیت اقتصادی اسرائیل توانایی پاسخگویی به چنین ویرانی گستردهای که از زمان جنگ یوم کیپور ۱۹۷۳ با مصر و سوریه بیسابقه بوده را ندارد؛ درنتیجه مسلما یکی از محورهای ویژه بیبی در کاخ سفید چگونگی مقابله با قدرت موشکی تهران بوده است.رفع کمبود موشکهای پدافندی آرو و پاتریوت همچنین چراغ سبز ساخت پایگاه نظامی آمریکایی در اراضی اشغالی برخی از موارد درز کرده از توافقهای اخیر تلآویو و واشنگتن است که بهوسیله اصحاب رسانه افشا شده و سفر یسرائیل کاتس، وزیر جنگ صهیونیستها در هفته جاری به کاخ سفید با تاکید بر ایران عمق نگرانی از بازدارندگی نظامی ایران را نمایان میسازد.
پیروزی مقاومت بر اشغالگران
موضوع مهم دیگر مطرح شده در جلسات بیبی و ترامپ جنگ بیپایان باریکه غزه ارزیابی میشود که ارتش اشغالگرقدس را مستاصل کرده است. صهیونیستها با وجود استیلای نظامی همچنین اطلاعاتی بر نوار غزه همچنان درحال دریافت حملات سنگینی از جانب گردانهای عزالدین قسام هستند؛ هلاکت دستکم پنجسرباز و جراحت ۱۴ صهیونیست دیگر در کمین بیت حانون همزمان با سفر نتانیاهو به آمریکا خود شاهد مثال مهمی از شکلگیری کلاف سردرگم برای صهیونیستهاست.
در دوسال گذشته نتانیاهو شیشه عمر سیاسی خود را با خلع سیاسی-نظامی حماس از غزه پیوند زده و بنابراین با وجود تمام تلاش های ترامپ جهت تحقق ژست «مرد صلح» نخست وزیر رژیم صهیونیستی دائما او را ناامید میکند.
از سوی دیگر، چهل و هفتمین رئیسجمهور آمریکا میان لابیهای صهیونیست و افکارعمومی ایالات متحده در حال له شدن است؛ درنتیجه راهبرد دوگانه ارسال کمک از طریق سازمان حقوقبشر غزه و تحویل تسلیحات نظامی به ارتش اشغالگرقدس را بدون چشمانداز اتمام حقیقی جنگ در دستورکار قرار داده است.
محتاج کمکهای اقتصادی
نهادهای مالی و پولی رژیم صهیونیستی از ۷اکتبر ۲۰۲۳ زیر شدیدترین فشارهای اقتصادی تاریخ اسرائیل قرار دارند؛ کمبود سرمایهگذاری خارجی در کنار کاهش رشد اقتصادی بهواسطه تعطیلی کسبوکارها تداوم حکمرانی نتانیاهو را با خطر جدی مواجه کرده است.درنتیجه مصائب اقتصادی، محور سوم و کمتر مورد توجه اصحاب رسانه بحث مقامات تلآویو و واشنگتن چگونگی انتقال سرمایهگذاریهای ضروری به اراضی اشغالی بود. بهنقل از منابع عبری ورود شرکت انویدیا به صحرای نقب و تزریق بستههای مشوق آمریکایی به زیرساختهای خشکیده بخش تکنولوژی صهیونیستها دال مرکزی برخی دیدارهای کاخسفید بود.
حیات سیاسی بیبی در دستان قمارباز
نتانیاهو با دمیدن در آتش جنگ بیحاصل در کرانه شرقی مدیترانه در جبهه داخلی نیز دشمنان زیادی برای خود تراشیده است. احزاب ضددولت رادیکال او به رهبری یائیر لاپید روزانه به عملکرد نخستوزیر حمله میکنند؛ همزمان دادگاههای فساد سیاسی نیز به کابوس شبانه بیبی بدل شده است.تظاهرات مخالفان استمرار جنگ در کنار فشار خانوادههای اسرا منجر به عقبنشینی دائمی نتانیاهو در عرصه عمومی شده و نارضایتی افسران ارتش از چشمانداز جنگ در غزه نیز او را سردرگم کرده است. در این شرایط اسفناک، نخستوزیر تنها پناهی که دارد در اتاق بیضوی سکونت کند. ترامپ با حمایت همهجانبه از او و همچنین درخواست تعلیق دادگاه رسیدگی به اتهامات نخستوزیری در تلاش است تا معادلات سیاسی اراضی اشغالی را به نفع نتانیاهو تغییر دهد.درنتیجه، وابستگی نتانیاهو در تمامی ابعاد به کاخ سفید آشکار است؛ اتکا به قدرت خارجی جهت حفظ قدرت نمادی واضح ازعدم تثبیت جایگاه این رژیم و سرکردگان آن در خاک فلسطین اشغالی است.
افشای باجگیری سیاسی نتانیاهو با حمله به ایران
روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز در گزارشی پرده از ابعاد تازهای از تلاشهای نخستوزیر رژیم صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو، برای حفظ قدرت خود برداشت؛ تلاشی که حتی به سوءاستفاده از موضوع حمله به ایران نیز کشیده شده است.
بر اساس این گزارش، نتانیاهو سه روز پیش از زمان اعلامشده برای حمله به مواضع نظامی و هستهای ایران، یکی از سران جریان صهیونیسم دینی، «موشه گافنی» را که رهبری جناح «دگل هاتوراه» درحزب یهودیت متحد توراتی را برعهده دارد، به مقر ارتش در تلآویو فراخوانده و وی را درجریان جزئیات این عملیات قرارداده است.این اقدام درشرایطی صورت گرفت که گافنی تهدید کرده بود در صورت عدم تصویب قانون معافیت حریدیها ازخدمت نظامی، از انحلال کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی)حمایت خواهد کرد؛ اقدامی که میتوانست به انتخابات زودهنگام و فروپاشی دولت فعلی منجر شود.
به نوشته نیویورکتایمز، گافنی ابتدا موظف به امضای توافقنامه محرمانگی شد و سپس اطلاعات مربوط به عملیات آتی علیه جمهوری اسلامی ایران را دریافت کرد؛ عملیاتی که برای روز ۱۳ ژوئن (۲۴ خرداد) برنامهریزی شده بود.