در سفر رئیس جمهور به یزد پروژه‌هایی در بخش برق، آب، مسکن و صنایع به بهره‌برداری رسید

انتقال آب از خلیج‌ فارس به فلات مرکزی ایران، پروژه‌ای تمدن‌ساز

پروژه خط انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس؛

زمزمه تعطیلی انتقال آب به فارس!

پروژه انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس که قرار است تامین کننده آب صنایع و شرب بخشی از نقاط این استان باشد، این روز‌ها متوقف شده که نماینده مردم شیراز علت این وقفه را کم‌توجهی مدیریت کلان استان و همچنین سفر سرمایه‌گذار پروژه به خارج از کشور می‌داند.
پروژه انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس که قرار است تامین کننده آب صنایع و شرب بخشی از نقاط این استان باشد، این روز‌ها متوقف شده که نماینده مردم شیراز علت این وقفه را کم‌توجهی مدیریت کلان استان و همچنین سفر سرمایه‌گذار پروژه به خارج از کشور می‌داند.
کد خبر: ۱۵۱۰۱۱۵

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از فارس، پروژه خط انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس که از پروژه‌های کلان و اثرگذار در حوزه آبرسانی به استان محسوب می‌شود، این روز‌ها حال و روز خوشی ندارد.

پیش از این، طبق برنامه‌ریزی انجام شده مقرر بود در فاز نخست خط انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس، جهت رفع مشکل آب در بخش‌های بیرم، عمادشهر، فداغ، علامرودشت، چاهورز و خیرگو، حد فاصل اوز تا بیرم خط انتقالی به طول ۱۱۰ کیلومتر تکمیل و به این نقاط آب‌رسانی شود.

پس از فازبندی، قرار بود در فاز نخست احداث آب شیرین‌کن و خط انتقال از خلیج فارس تا شهرستان خنج اجرا شود و در فاز‌های بعدی به نقاط دیگر پرداخته شود.

اما طی روز‌های اخیر، زمزمه تعطیلی این پروژه از سوی چند تن از کنشگران و فعالان اجتماعی منطقه شنیده می‌شود. 
یک فعال اجتماعی که خود شاهد عینی تعطیلی پروژه بوده، می‌گوید: به خاطر اعتراض مردم و تنش آبی موجود در بیرمِ لارستان، سال گذشته سرعت کار پروژه، قدری افزایش یافته بود و به همین دلیل تعطیلی اخیر منطقی نبود.

وی ادامه می‌دهد: وضعیت فعلی برای ما سوال ایجاد کرد و پس از پیگیری متوجه شدیم که نیرو‌هایی که در این مسیر مشغول به کار بودند از صد نفر به ۲ نفر تقلیل یافته است!

این فعال اجتماعی می‌گوید: پس از پرس و جو از دست اندرکاران پروژه متوجه شدیم که کانالی به طول یک کیلومتر آماده کار بوده، اما با لودر پر از خاک کرده اند و تجهیزات کار را نیز به کارگاه برگردانند که علت اصلی توقف پروژه توسط پیمانکار، کمبود بودجه عنوان شده است.

وی تصریح می‌کند: به طور کلی از ۱۱۰ کیلومتر مسیر خط انتقال فاز نخست، فقط ۱۶ کیلومتر اجرا شده است.
پروژه‌ای که در عین فعالیت، پیشرفتی ندارد!

وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی ادامه می‌دهد: پیشرفت فیزیکی پروژه خط انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس حدود ۲۰ درصد است.

رقم ذکر شده از سوی این مسؤول نشان می‌دهد که پروژه انتقال آب نسبت به قبل پیشرفت خاصی نداشته است، چرا که سال گذشته نیز میزان پیشرفت فیزیکی با احتساب آب‌شیرین‌کن، از سوی متولیان دیگر پروژه، ۲۰ درصد اعلام شده بود و این مصداق همان تعطیلی است!

محمدرضا رضازاده، رئیس شورای راهبردی پروژه انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس نیز موضوع توقف پروژه را نه تکذیب کرد و نه تایید و در نهایت از پاسخـگویی  امتناع کرد.

تعطیلی پروژه انتقال آب به فارس در حالی مطرح می‌شود که سامانه انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به اصفهان، طی روز‌های اخیر مورد بهره‌برداری قرار گرفته و این موضوع، مطالبه مردم و فعالان اجتماعی را در استان فارس که شهرستان‌های جنوبی آن سال‌ها است با تنش آبی مواجه هستند، پررنگ‌تر کرده است.

ناخوشی یک کلان‌پروژه و سرمایه‌گذاری که خارج از کشور است!
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار فارس با اشاره به توقف موقت پروژه انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس می‌گوید: در حال حاضر سرمایه گذار پروژه خارج از کشور است و فعلا به او دسترسی نداریم، اما باید پیگیری کرد و به بررسی دلایل ترک سرمایه‌گذار از پروژه پرداخت.

جعفر قادری ادامه می‌دهد: پیش از این، پیگیری برای تامین مالی انجام شده و موافقت‌هایی از صندوق توسعه ملی برای تامین مالی پروژه اخذ است، اما از این ظرفیت استفاده موثری در مسیر اجرای پروژه نمی‌شود و اکنون که پروژه خط انتقال آب با مشکل مواجه شده، باید به سرمایه‌گذار کمک کنیم تا بتواند کار را تکمیل کند. 

وی با بیان اینکه فاز نخست خط انتقال به طول ۱۱۰ کیلومتر از اوز تا بیرم تعریف شده بود که این مسیر به ۲ بخش ۵۰ و ۶۰ کیلومتری تفکیک شد، می‌افزاید: پیمانکار اجرای ۵۰ کیلومتر اول را شروع کرد و بخشی از لوله‌گذاری انجام شد، اما پیش از پرداختن به بخش بعدی، کار متوقف شد.

فارس و اصفهان در مواجهه با پروژه انتقال آب ۲ تفاوت اساسی دارند
قادری با اشاره به اینکه استان‌های فارس و اصفهان در مواجهه با پروژه انتقال آب ۲ تفاوت اساسی با یکدیگر دارند و در مورد چنین پروژه‌ای نمی‌توان به مقایسه پرداخت، ادامه می‌دهد: مدیریت کلان در اصفهان بیشتر پیگیر این موضوع است و متاسفانه در استان فارس پروژه خط انتقال آب از خلیج فارس جزو اولویت‌های کلان استانی نیست.

نماینده مردم شیراز و زرقان تصریح می‌کند: در این زمینه هر چه تذکر دادیم بی‌فایده بوده و مسؤولان استان چندان خود را درگیر این موضوع نمی‌کنند.

وی خاطرنشان می‌کند: ضمن اینکه در استان اصفهان از ظرفیت مجموعه‌های صنعتی مثل فولاد مبارکه، ذوب آهن، پالایشگاه و پتروشیمی، جهت تامین مالی پروژه استفاده کرده‌اند، اما در استان فارس تاکنون واحد‌های بزرگ صنعتی اقدام به پیش‌خرید آب نکرده‌اند و با پروژه انتقال آب همراهی نداشتند.

دلیل توقف پروژه انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس هر چه باشد، این وقفه نباید طولانی شود چرا که از آغاز عملیات اجرایی آن تاکنون، ظرفیت‌های متعددی به خدمت گرفته شده تا این کلان‌پروژه به نتیجه برسد و چشم امید صنایع و مردم فارس به ویژه در مناطقی که با بحران بی‌آبی مواجه هستند، به اجرای خط انتقال آب از خلیج فارس دوخته شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها