معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور:

ریشه حاشیه‌نشینی ۳۰ درصدی مشهد، حل نشدن مشکلات روستاهاست

معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: اگر مشکل روستا‌ها حل می‌شد، امروز بیش از ۳۰ درصد جمعیت شهر مشهد حاشیه‌نشین نبودند.
کد خبر: ۱۵۱۰۵۸۴
ریشه حاشیه‌نشینی ۳۰ درصدی مشهد، حل نشدن مشکلات روستاهاست
به گزارش جام جم آنلاین، علی قربانی چهارشنبه، ۲۵ تیر در مراسم نکوداشت روز دهیاری‌ها و شهرداری‌ها که در مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد، اظهار کرد: شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و شورا‌ها توسعه نابرابر دارند، شهر‌ها همه امکانات و بودجه را در اختیار گرفته و روستا‌ها به حاشیه رانده شده‌اند.
 
وی افزود: روستاها، این جوامع محلی امروز، با وجود دهیاری‌ها، گسترده‌ترین نهاد مدنی در کشور را تشکیل داده‌اند. ۴۰ هزار دهیاری، ۱۲۰ هزار شورای استان، ۱۳۴۶ شهرداری و چند هزار شورای شهر فرصت‌های بزرگی برای توسعه و رشد هستند. دهیاران به عنوان بازوی اجرایی شورا‌های شهری و روستایی شکل گرفتند. وظایف دهیار دو برابر وظایف یک شهردار است و دهیاران علاوه بر خدمات‌رسانی، وظایف حاکمیتی نیز دارند.
 
معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با اشاره به نقش مردم بیان کرد: در قانون اساسی، در اصل ۱۰۰ تا ۱۰۶ و اصل ششم که می‌گوید «اتکای کشور به آرای عمومی است» و اصل ۷ که شورا‌ها را به‌عنوان ارکان اصلی تصمیم‌گیری در کشور می‌داند به نقش و اهمیت حضور مردم اشاره شده که این به دلیل جایگاه رفیعی بوده که امام برای مردم قائل بودند و امام (ره) معتقد بودند باید امور مردم به خود مردم سپرده شود، هیچ کسی به جز خود مردم حق تصمیم‌گیری ندارد.
 
قربانی تصریح کرد: اگر بخواهیم یکی از سه یا چهار دستاورد مهم انقلاب و نظام را نام ببریم، همین شورا‌ها و دهیاری‌ها هستند. از زمان مظفرالدین شاه قاجار که ۱۴ مرداد ۱۲۸۵ فرمان مشروطیت را امضا کرد، مدیریت روستایی در ایران غیر دولتی بود. بعد‌ها کم‌کم این مدیریت به سمت دولتی شدن پیش رفت و قوانینی مانند کدخدایی در سال ۱۳۱۴ تصویب شد، اما بعد از انقلاب اسلامی و با فرمان امام (ره) درباره شوراها، مدیریت محلی در کشور شکل تازه‌ای گرفت.
 
معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت:، چون نظام قانون اساسی ایران تمرکزگرا است و نظام برنامه‌ریزی کشور نیز بخشی‌نگر است، این شورا‌ها و دهیاری‌ها به‌نوعی در برابر قدرت مرکزی با چالش مواجه شده‌اند. توسعه نابرابر و تمرکز امکانات و بودجه در تهران باعث شده دولت‌های محلی به‌عنوان ابزار‌هایی برای گرفتن سهم جوامع محلی از صاحبان قدرت در مرکز تبدیل شوند.
 
قربانی با بیان اینکه شهر و روستا باید در پیوند با هم توسعه پیدا کنند، عنوان کرد: ریشه بسیاری از مسایل و مشکلات در شهر‌ها عدم توجه به مسایل روستا‌ها است، به عنوان متخصصین برنامه‌ریزی توسعه روستایی معتقدیم بسیاری از مشکلات مانند فقر، بیکاری و نابرابری، ریشه در ضعف توسعه روستا‌ها دارد، اگر مشکل روستا‌ها را حل می‌کردید، امروز بیش از ۳۰ درصد جمعیت شهر مشهد حاشیه‌نشین نبود. ما دنبال این هستیم تعادل و توازن اکولوژیکی در ایران ایجاد و منجر به توسعه متوازن کشور شود.
 
معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور بیان کرد: با کمک استاندار اولین مرکز اقامتی، تفریحی و رفاهی برای دهیاران سطح کشور را در مشهد راه‌اندازی می‌کنیم. در حوزه بیمه‌های تکمیلی اولین بار اتحادیه ملی شرکت تعاونی‌ها را تشکیل دادیم تا به کمک آن‌ها بیمه تکمیلی و مشکل رفاهی آن‌ها را حل کنیم.
 
وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۸ هزار میلیارد تومان به دهیاری‌های کشور تسهیلات کم‌بهره دادیم و امسال این رقم بیشتر است، تصریح کرد: استان خراسان رضوی در این زمینه پیشرو است. باید به سمت درآمد پایدار حرکت کنیم. میزان اعتبارات تخصیصی به دهیاران استان در سه ماهه اول امسال نسبت به سال ۱۴۰۳ دو برابر شده، یعنی ۲۰۰ درصد افزایش داشته است.
 
قربانی خاطرنشان کرد: باید به سمت تعادل، توازن و حمایت از دهیاری‌ها حرکت کنیم، دهیاری‌ها می‌توانند نقش‌آفرینی زیادی داشته باشند. دهیار کارمند دستگاه دیگر نیست، بلکه نماینده دولت در روستا است، بنابراین باید جایگاه دهیار شناخته و از وی حمایت شود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها