معاون وزیر بهداشت مطرح کرد:

موفقیت ایران در مهار بیماری تراخم

با بهبود روش‌های قدیمی تاثیر درمان تراخم چند برابر افزایش می‌یابد

پیشرفت جدید در درمان تراخم

مطالعه محققان UCSF نشان می‌دهد درمان‌هایی که به‌طور معمول برای عفونت‌های چشمی به کار می‌روند اگر به جای سالی یکبار هر 6 ماه انجام شود تاثیر بسیار بیشتری دارد.
کد خبر: ۴۵۹۰۳۳

در این مطالعه که به صورت تصادفی روی تراخم انجام گرفت مشخص شد با استفاده از همان مقدار داروی قبلی می‌توان افراد بیشتری را درمان کرد.

این عفونت‌ها اگر به درستی درمان نشوند می‌توانند باعث کوری بیمار شوند.

دکتر بروس گینور، استادیار چشم پزشکی در بنیاد فرانسیس می‌گوید: ما می‌توانیم از داشته‌هایمان بیشتر از این استفاده کنیم.

بر این اساس محققان در تلاش هستند از داروهایی که در حال حاضر استفاده می‌شود بهره بیشتری ببرند، چون هزینه دارویی و پیامدهای ناشی از درمان جمعی عوامل مهمی در دنیای پزشکی امروز محسوب می‌شوند.

در مقاله‌ای که در مجله لانست به چاپ رسید محققان طی یک آزمایش از آنتی بیوتیکی به‌نام آزیترومایسین برای درمان تراخم در اتیوپی استفاده کردند.

این کشور در میان کشورهایی قرار دارد که بیشترین میزان شیوع به تراخم را دارند. تراخم یک بیماری مسری چشم است که در محیط‌های کثیف و پرگرد و غبار شایع بوده و در صورتی که این عفونت درمان نشود به کوری فرد منجر خواهد شد.

طی این مطالعه متخصصان در اتیوپی 24 روستا را انتخاب کرده و به‌صورت تصادفی دو گزینه درمانی برای آنها اعمال کردند. گروه اول شامل 12 روستا بوده و هر 6 ماه تحت درمان آزیترومایسین قرار گرفت و گروه دوم سالی یکبار از آزیترومایسین برای درمان استفاده کرد.

محققان ابتدا دریافتند شیوع تراخم در این مجموعه‌ها بسیار زیاد بوده و 40 تا 50 درصد افراد بسیار مستعد بیماری هستند. این بیماری بسرعت و از طریق تماس مستقیم یا حتی غیرمستقیم قابل انتشار است.

پس از شروع درمان محققان دریافتند شیوع آلودگی به شکل قابل توجهی کاهش یافته است. بررسی‌ها نشان می‌داد میزان شیوع تراخم تا 40 درصد کاهش یافته و حتی در بعضی روستاها صرف‌نظر از این‌که تحت درمان 6 ماهه یا سالانه قرار دارند بیماری به‌کلی از بین رفته است. یافته‌های محققان از آن جهت حایز اهمیت است که بیماری تراخم براحتی گسترش می‌یابد. چنانچه فردی در تماس مستقیم با فرد آلوده بوده و سپس به بینی یا چشم خود دست بزند آلودگی منتقل می‌شود.

این بیماری همچنین ممکن است از طریق حوله، لباس و حتی مگس هم منتقل شود. سالانه در جهان 41 میلیون نفر به تراخم مبتلا می‌شوند که از این تعداد 8 میلیون نفر به‌دلیل عدم دسترسی به درمان مناسب برای همیشه بینایی خود را از دست می‌دهند.

برای درمان تراخم سالانه 150 میلیون دوز آزیترومایسین در سرتاسر جهان توزیع می‌شود. برخلاف آنتی‌بیوتیک‌های دیگر، مقاومت به آزیترومایسین در کلامیدیا تراکوماتیس، باکتری عامل تراخم، تاکنون گزارش نشده است.

این یافته‌ها امیدواری‌های زیادی برای مردم آفریقا، آسیا، خاورمیانه و بخش‌هایی از آمریکای لاتین و استرالیا که تراخم هنوز در آن مناطق یک معضل جدی است به‌وجود آورده است.

sciencedaily / مترجم: آتنا حسن‌آبادی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها