خب راستش را بخواهید، این روزها که دیگر هیچ چیزی تعجب انسان را بر نمیانگیزد، شما هم نباید از دیدن یک منتقد آثار هنری که ویزویز میکند شاخ در آورید. یا اینکه اگر به یک گالری نقاشی رفتید و دیدید که نفر کنار دستیتان یک زنبور زردرنگ خوش خط و خال است که کنار گوش شما دارد بشدت بال میزند و شیفته تصویر روبهرویش شده اصلا به روی خودتان نیاورید.
حالا آن لقمه نان و عسلتان را نوش جان کنید تا برایتان بگوییم داستان چیست. راستش را بخواهید یک عده از دانشمندان کوئینزلند استرالیا، هر روز مقداری شهد گل میگذاشتند پشت یک تابلوی نقاشی از مونت، هنرمند امپرسیونیست و خیال میکردند این زنبورها بوی شهد گل را میفهمند، میروند پشت تابلوی نقاشی و غذا را پیدا کرده و نوش جان میکنند. بعد یک روز یکی از آن دانشمندان که حواس پرت بود، اشتباها غذا را گذاشت پشت یک تابلوی دیگر و در کمال تعجب همه آنها دیدند که زنبورها جلوی همان تابلوی قدیمی منتظر شهد گل هستند و به آنها چشم غره میروند. این استرالیاییهای بیکار که خوشی زده بود زیر دلشان چند آزمایش دیگر انجام دادند و فهمیدند که زنبورها حتی سبک هنری یک نقاش را نیز تشخیص میدهند و مثلا میدانند که همیشه میتوان انتظار داشت که پشت تابلوهای سبک انتزاعی پیکاسو چیزی برای خوردن پیدا شود.
این کشف حیرتانگیز نشان داد که مغز کوچک این حشره توانمندیهای بینظیری دارد و با این همه فهم و شعور معلوم نیست چرا دائم آدم را نیش میزنند!
شهرام یزدانپناه / دبیر گروه دانش
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
با دکتر علیاصغر احمدی، مدیر رادیو ورزش درباره ویژگیها و افقهای پیش روی این شبکه پرشنونده گفتوگو کردیم
استاد بهپژوه در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم»:
در گفتوگو با دکتر محمودرضا اکرامیفر، مدیر «انتشارات جامجم» مطرح شد
گفتوگوی «جامجم» با کارگردان، بازیگر و تهیهکننده فیلم پیشمرگ