عناوین خبری روزنامه‌های صبح امروز

زندگی غیر قانونی 7 میلیون ایرانی

روزنامه‌های صبح امروز ایران مهمترین عناوین خبری صفحه اول خود را به مسائلی همچون کمیته فنی پرسپولیس به دنبال فرشته نجات،عسگراولادی:آغوش نظام برای توبه کنندگان باز است،فتنه درگیری شیعه و سنی، دسیسه انحراف بیداری اسلامی،انتقاد تند متولی دارو از بانک مرکزی،پوران درخشنده:منتظر فضای باز فرهنگی هستیم!،تغییر موضع رئیس‌جمهور در 6 روز،زندگی غیر قانونی 7 میلیون ایرانی و...که برخی از آنها در زیر می‌آید.
کد خبر: ۵۳۴۶۹۷
زندگی غیر قانونی 7 میلیون ایرانی

حمایت: سکونت گاه غیررسمی در کشور وجود دارد؛زندگی غیرقانونی 7 میلیون ایرانی
 
وزارت کشور می گوید 5 میلیون ایرانی در سکونت گاه های غیر رسمی زندگی می کنند که باید هر چه زودتر ساماندهی شوند زیرا این محل ها جایگاهی برای سکونت مجرمان شده است ولی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی ایران می گوید بیش از 7 میلیون ایرانی در این سکونت گاه ها زندگی می کنند.700 سکونت گاه غیررسمی در کشور وجود دارد که حدود 5 میلیون نفر در آنها زندگی می‌کنند.این گفته های علیرضا افشار قایم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی است. سکونت گاه غیررسمی بخش‌هایی از شهر است که مورد غفلت واقع شده‌اند و امکانات زندگی و کیفیت مسکن در آنها به شدت پایین است. زاغه‌ها طیفی از آپارتمان های پرتراکم و بدمنظره در مرکز شهر تا سکونت گاه‌های پراکنده غیررسمی و بدون قانون در حاشیه شهرها را شامل می‌شوند. برخی بیش از ۵۰ سال قدمت دارند و برخی هنوز در حال تصرف هستند.

سکونت گاه‌های غیررسمی در مشکلاتی اعم از نبود تاسیسات شهری مناسب و کافی، نبود خدمات شهری مناسب، افزایش تنش‌ها به علت شکاف عمیق اجتماعی بین ساکنان این سکونت گاه‌ها و مناطق رسمی شهری و پیچیدگی و دشواری تامین خدمات به علت توسعه ناموزون و برنامه‌ریزی نشده با هم مشترک هستند.

اگر در دهه های 1340 یا 1350 اصطلاح حاشیه نشینی در ادبیات توسعه شهری ایران می توانست دلالت بر فضاهای مسکونی پیرامونی برخی شهرهای بزرگ داشته باشد ،همین عنوان می توانست بیانگر صورت مسئله وبه احتمال راه حل آن را نیز باشد، اما در سال های اخیر با دگرگون شدن اوضاع جهانی و داخلی با مصداق هایی پیچیده تبدیل شده که توصیف و تبیین پدیده مورد نظر خارج از توان آن است.

اگر در اواسط دهه 1350 چنین سکونت گاه هایی با سیمای کالبدی نابسامان و البته در مقیاسی بسیار محدود به مثابه نمادی از فقر مطلق و بی عدالتی اجتماعی و با عنوان هایی از قبیل حلبی آباد یا گودنشین ها، دلایل شکل گیری آنها ساختاری عنوان می شد، اکنون به نظر می رسد ، ترکیبی دیگر از زندگی رسمی و غیررسمی در این محلات به چشم می خورد که نشان از روی آوردن تعداد زیادی از ساکنان شهرها به این محلات دارد.

البته نباید از نظر دور داشت که هنوز اصطلاح حاشیه نشینی معنا و کاربرد روشنی می تواند داشته باشد که عبارت است از کنارگذاشته شدگی یا به حاشیه رانده شدن برخی از گروه های آسیب پذیر اجتماعی از گستره نظام برنامه ریزی و توسعه اقتصادی – اجتماعی و به بیان دیگر شهروندزدایی از کم درآمدها! بی تردید روند توسعه اقتصادی – اجتماعی در چند دهه گذشته هرگز متوقف نشده است، اما می توان گفت که با گسترش و ساختیابی پدیده ای که به آن حاشیه نشینی اطلاق می شود، از میزان پایداری روند این توسعه کاسته است و می تواند دستاوردهای کنونی آن را نیز مورد تهدید قرار دهد.

علیرضا افشار به تصویب آیین‌نامه پیشنهادی کمیته ساماندهی امور اجتماعی و فرهنگی مناطق ویژه اجتماعی اشاره کرد و گفت: در این باره مدتهاست که نسبت به شناسایی مناطق ویژه اجتماعی که به سه گروه تقسیم می‌شود اقدام شده است. سکونت گاه‌های غیررسمی به عنوان حاشیه‌نشینی محسوب می‌شوند که افرادی در این مناطق ساکن هستند و سندی در اختیار ندارند بنا بر این نظم و کالبد شهری را در آن منطقه رعایت نکرده‌اند که عمدتا حاشیه‌نشینی‌ها محل سکونت مجرمان حرفه‌ای است.

دبیر شورای اجتماعی کشور افزود: در کشور ستاد ساماندهی سکونت گاهای غیررسمی در راه و شهرسازی فعال است اما مسایل اجتماعی و فرهنگی به صورت گسترده بررسی نمی‌شود. افشار با بیان اینکه کمیته ساماندهی در تمامی استان های کشور تشکیل می‌شود گفت: تمامی دستگاه‌های خدماتی از جمله شهرداری‌ها عضو این کمیته هستند و وظیفه دارند اولویت برنامه‌ها را به این نقاط اختصاص دهند.

بر اساس این گزارش سکونت گاه‌های غیر رسمی هر چند جلوه‌ای از فقر است، اما بازتاب کاستی‌ها و نارسایی‌های سیاست‌های دولتی و بازار رسمی زمین و مسکن نیز محسوب می‌شوند که تهدیدی جدی برای پایداری و انسجام جامعه‌ی شهری بوده و نیازمند تدابیر ویژه‌ای برای ساماندهی وضعیت کنونی و جلوگیری از گسترش آنها در آینده است. چاره‌جویی برای معضل سکونت گاه‌های غیررسمی به سیاست‌گذاری و اقداماتی نه فقط در سطح محلی آن، بلکه در سطح ملی نیاز دارد.

اسکان غیررسمی زاییده مشکلات اقتصادی
طبق اعلام شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران برآورد می‌شود که حداقل 7.5 میلیون نفر از جمعیت شهری کشور در سکونت گاه‌های غیررسمی مستقر هستند و ادامه روند موجود در دهه‌ی آینده تعداد آنها را به بیش از دو برابر خواهد رساند. مساله اسکان غیر رسمی در ایران مساله‌‌ای صرفا فیزیکی نیست و برآمده از عوامل کلان ساختاری در ابعاد اقتصادی و اجتماعی-فرهنگی و سیاسی در سطح ملی و منطقه‌ای است و این پدیده حدودا در 40 سال اخیر در جوامع شهری کشور رشد شتابان گرفته است. اسکان غیررسمی نه به عنوان یک عامل، بلکه به عنوان معلول فقر و زاییده تحولات اقتصادی - اجتماعی کشور نیز محسوب می‌شود.عمده مشکلات سکونت گاه‌های غیررسمی شامل مشکلات اقتصادی مانند بیکاری ووجود مشاغل غیرقانونی و اجتماعی‌ چون تراکم بالای جمعیت و ناهنجاری‌های اجتماعی و فیزیکی مانند واحد‌های مسکونی کم دوام و بافت‌های نابسامان است.

البته مشکلات زیست محیطی همچون وضعیت نامناسب بهداشتی و فقدان خدمات شهری و در معرض مخاطرات طبیعی بودن نیز وجود دارد. این مشکلات قابلیت سرایت به باقی شهر را دارند و رفع نشدن و باقی ماندن آنها، قشر فقیر شهری را در چرخه‌ای از فقر و بی‌بهره ماندن از ارتقای اجتماعی گرفتار خواهد کرد.مدیریت شهری نیز به علت غیرقانونی‌ بودن مالکیت زمین‌ها، پرداخت نشدن عوارض از طرف ساکنان سکونت گاه‌ها و نبود برنامه‌ریزی‌های فراگیر در خدمات‌رسانی دچار تردید و نارسایی زیادی شده است.

با این حال، روند کنونی حاکی از ادامه گسترش اسکان غیررسمی حداقل در آینده‌ای نزدیک دارد. آنچه مسلم است نا امن بودن این سکونت گاه‌های غیر رسمی و نابسامان است که بویژه در شهری مانند تهران که کارشناسان زمین شناسی وقوع زلزله را در آن محتمل می‌دانند و از تهدید 14 میلیون نفر خبر می‌دهند، بیش از هر شهر دیگر نیازمند توجه و رسیدگی است.

در کنار رسیدگی مسئولان به وضعیت بافت های فرسوده باید به این سکونت گاه‌ها که ساکنان بسیاری نیز دارند دارای اهمیت بسیاری هستند توجهی جدی شود تا در صورت لرزیدن تهران در زلزله‌ای که آمدنش را خبر نمی‌دهد با یک فاجعه انسانی مواجه نشویم.

در این میان هر چند اقدام وزارت کشور در تشکیل ستاد ساماندهی سکونت گاه های غیر رسمی امری پسندیده و خوب است اما این اقدام بدون حمایت و کمک سایرنهادهای مسئول قابل اجرا نیست. البته مسئولان در این باره قول ها و طرح های بسیاری را در سال های اخیر ارائه کردند که هنوز اجرایی نشده است و حتی حاضر به برگزاری نشست خبری هم نیستند.

جام جم

بخاری نفتی در مدارس همچنان چکه می‌کند
برنده مناظره‌های تلویزیونی کیست؟
کمیته فنی پرسپولیس به دنبال فرشته نجات
پیشنهاد رئیس‌جمهور برای تمرکز در مدیریت اقتصاد

کیهان

رایزنی‌های فشرده برای حل بحران مصر
مبادله تجاری ایران با 192 کشور جهان
3 برابر ظرفیت خیابان‌ها خودرو شماره گذاری می‌شود
نه بزرگ مردم بحرین به دیکتاتوری آل خلیفه

خراسان

کشف بزرگترین محموله قاچاق مواد مخدر
پیشنهاد احمدی نژاد به مجمع تشخیص مصلحت برای تمرکز در مدیریت اقتصاد
انصراف برخی بیماران از ادامه درمان در پی افزایش خودسرانه قیمت خدمات درمانی
تعریف و تمجیدها از احمدی نژاد و مشایی در مراسم تودیع و معارفه روسای سازمان میراثق فرهنگی

جمهوری اسلامی

مخالفت اتحادیه اتاق‌های بازرگانی اروپا با گسترش تحریم‌های تجحاری علیخ ایران
ارتش مصر مخالفان مرسی را تهدید کرد
آمریکا در صدد حمله پیش دستانه علیه سوریه است
دو نوع بالگرد ساخت ایران این هفته رونمایی می‌شود

ابرار
 
ادبیات غیرمسئولانه وزیر آموزش و پرورش:«بروید از مسئولش بپرسید» تا «چرا قبلا نگفتید؟»
در اولین روز همایش دریاچه ارومیه چه گذشت؟
کره جنوبی:کره شمالی در تلاش است خود رایک قدرت هسته ای نشان دهد
بان کی مون:سازمان ملل اهمیت زیادی برای پایان دادن به مساله منافقین قائل است

رسالت

حبیب الله عسگراولادی:اجازه ندهیم شیاطین تاریخ انقلاب را مشوش جلوه دهند
بررسی سیاست‌های حمایت از کار و سرمایه ایرانی
رحیمی:صیانت از دریاچه ارومیه یک طرح ملی است
علی لاریجانی:احزاب کادر سازی و تولید برنامه را در دستور کار قرار دهند

قدس

عسگراولادی:آغوش نظام برای توبه کنندگان باز است
سرانجام سهام عدالت برای 8 میلیون نفر
آقاجان و مادر جان در دفترخانه طلاق!
آقای کفاشیان!وطن فروشان چه کسانی هستند؟

سیاست روز

جامعتین محور وحدت اصولگرایان در انتخاب یازدهم
فتنه درگیری شیعه و سنی، دسیسه انحراف بیداری اسلامی
محسن رضایی:رئیس جمهور به دنبال تخریب مجمع نیست
عسگراولادی:شیاطین بین ما و نامزدهای سال ۸۸ فاصله انداخته‌اند

تهران امروز

دلایل عقب‌نشینی نفتی آمریکا
انتقاد تند متولی دارو از بانک مرکزی
کشف ابرمحموله موادمخدر در کشور
چه کسی در تغییر استانداران نقش دارد؟

وطن امروز

حماسه فجر
همه پرسی قانون اساسی مصر به تعویق افتاد
گفت‌وگوی مهدی هاشمی با یک ضد انقلاب
جانشین ژوزه غریبه نیست

آفرینش

روش مشاهده اطلاعات فردی توسط داوطلبان آزمون سراسری 92 تشریح شد
سیاست های کلی تولید و حمایت از کار و سرمایه ایرانی
رییس جمهور: قطع رابطه با گذشته باعث بی‌هویتی و سرگردانی می‌شود
بازدید روسا و اساتید دانشگاه‌های کشورهای اسلامی از دانشگاه صنعتی شریف

حمایت

پایان بررسی سیاست‌های کلی تولید ملی
زندگی غیر قانونی 7 میلیون ایرانی
عسگر اولادی:نادیده گرفتن خدمات دولت‌های سابق خلاف انصاف است
واکنش ایران به آزمایش هسته‌ای آمریکا

جوان

شرکت‌های غیر آمریکایی به تحریم‌های ایران توجه نمی‌کنند
آیا ایران بهشت فیلمسازان زیرزمینی است؟
مرگ مشکوک پرستار خانواده سلطنتی انگلیس
یک سال زندگی با جسد پدر

فرهیختگان

مناظره نمایندگان دو قوه درباره اصلاح قانون انتخابات
مطالبات معوق بانکی 16 هزار میلیارد تومان افزایش یافت
تلاش غرب برای تکرار سناریوی عراق در سوریه
حمله منافقین به سفارت ایران در دانمارک

ملت ما

پیشنهاد احمدی نژاد به مجمع تشخیص مصلحت
پوران درخشنده:منتظر فضای باز فرهنگی هستیم!
آزادی یک ایرانی ربوده شده در سوریه
رژیم صهیونیستی در سراشیبی سقوط قرار گرفته است

مردم سالاری

اصلاح‌طلبان آمادگی حضوری جدی در انتخابات را دارند
همه‌پرسی قانون اساسی مصر به تعویق افتاد
احزاب در مردم‌سالاری غنا ایجاد می‌کنند
هیچ اصلاح‌طلبی برانداز نیست

ابتکار

مناظره دولت و مجلس برسر اصلاح قانون انتخابات
پیشنهاد احمدی نژاد به مجمع تشخیص مصلحت
رئیس جمهور:میراث فرهنگی یک رئیس جمهور می‌خواهد
عسگراولادی:آغوش نظام به روی موسوی و کروبی باز است

آرمان

تجارت میلیونی کارت‌های بازرگانی
تغییر موضع رئیس‌جمهور در 6 روز 
عبدالمجید معادیخواه:اگر توبه کار راحتی بودهمه «حر»می‌ شدند
نوار منتسب به مهدی ساختگی است

گسترش صنعت

بوی ناب صادرات از سفره تولید
تاکسی هوایی با کرایه 3 میلیون تومانی
حسرت مس در تالار نقره‌ای
وقتی مرغ همسایه غاز است

دنیای اقتصاد

پیشنهاد دولت به مجمع تشخیص
احیای طرح مسکن استیجاری در پایتخت
برگشت سکه از مسیر صعود 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها