به گزارش روز شنبه جامجم آنلاین به نقل از روابط عمومی صدا، معاون صدای رسانه ملی ضمن خوشامدگویی به میهمانان حاضر در این نشست و ابراز خرسندی از تقارن این دیدار با ایام برگزاری جشنهای پیروزی انقلاب اسلامی گفت: خوشبختانه برگزاری این جشنها با برگزاری جشنوارههای مختلف فرهنگی، هنری و سینمایی به ویژه دو جشنواره فیلم و نمایش در کشورمان مصادف شده است و شما مهمانان ویژه این دو جشنواره هستید.
وی با بیان اینکه حضور هیات رسانهای چین در این ایام فرصت مغتنمی برای شناسایی استعدادهای فرهنگی، هنری و رسانهای دو کشور است، اظهار کرد: در این روزها شاهد برخی بداخلاقیها و ناهنجاریها از سوی استکبار و کسانی که مانع آزادی بیان و اندیشه در جهان هستند، میباشیم که به طور مستقیم و یا غیرمستقیم با فعالیتهای رسانهای ارتباط دارد.
دکتر صوفی با اشاره به عدم انعکاس صحیح و دقیق اخبار مربوط به بیداری اسلامی در کشورهای منطقه، سرکوب مردم بحرین و سکوت رسانههای غربی در قبال تجاوز نظامی فرانسه به کشورهای آفریقایی و همچنین قطع ماهوارههایی که شبکههای رادیویی و تلویزیونی ایران را پخش میکنند اشاره نمود و اظهار کرد: قطع این ماهوارهها که در اجاره کشورمان بود، صد در صد مغایر با قوانین مدنی جهان و حقوق بشر است.
معاون صدا با تأکید بر کار رسانهای مشترک میان دو کشور ایران و چین عنوان کرد: این دو کشور که هردو دارای پیشینه تاریخی و ارزشمندی بوده و خط مشی آنها دفاع از مظلومین و محرومین جهان است، میتوانند یک بلوک رسانهای ایجاد کرده و در کنار آن مجموعه فعالیتهای رسانهای دیگری را نیز انجام دهند.
صوفی از صدای جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از قدرتمندترین رادیوهای جهان یاد کرد و افزود: رادیوی جمهوری اسلامی در حال حاضر در 3 حوزه فعالیت میکند که یکی از آنها حوزه برونمررزی است و بر مبنای آن به زبانهای مختلف دنیا برنامه تولید و پخش میشود. حوزه دوم حوزه استانها است و به تعداد استانهای کشور که بیش از سی استان است، شبکههای لوکال و محلی وجود دارد. حوزه سوم نیز مربوط به شبکههای ملی است که در حال حاضر 23 شبکه ملی در کشور در حال تولید و پخش برنامههای متنوع برای سنین، جنسیت و موضوعات مختلف هستند.
وی با اشاره به گستردگی و وسعت رادیو چین خاطرنشان کرد: با توجه به شناختی که از رادیو چین داریم، میتوانیم در کارهای آموزشی و تولیدات مشترک با یکدیگر همکاری داشته و امکان بازدید برنامهسازان و مدیران دو کشور را از کشورهای یکدیگر فراهم کنیم.
معاون صدا حضور برنامهسازان چینی در جشنوارههای مختلف کشورمان و ارائه کارها و برنامههای مشترک در ABUرا دیگر زمینههای همکاری بین دو کشور برشمرد و این مهم را مقدمهای برای آغاز همکاری این دو رادیوی قدیمی و پرطرفدار دانست.
معاون صدا ضمن قدرانی از مواضع خوب و اصولی دولت چین در دفاع از حقوق مردم ایران در زمینه انرژی هستهای و تحریمها گفت: امیدواریم که بتوانیم با تقویت همکاریهای فیمابین و امضاء تفاهم نامه همکاری میان دو کشور، تعامل رسانهای گستردهتری داشته باشیم.
در ادامه این نشست چانگپیمین، معاون سازمان رادیو و تلویزیون چین نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع معاون صدا و مدیران رادیو گفت: هیات رادیو و تلویزیون چین با دو هدف به ایران سفر کرد که یکی از آنها مشارکت در جشنواره سینمایی فجر و تبادل نظر با فیلمسازان ایرانی و دیگری دیدار با همتایان رادیو و تلویزیونی و تبادل نظر با آنها بود که خوشبختانه هر دو هدف به خوبی محقق شد.
وی با استقبال از پیشنهادهای معاون صدا برای برقراری تعامل بیشتر میان دو رادیو ایران و چین اظهار کرد: این دو کشور دارای تشابهات فرهنگی و تاریخی بیشماری هستند و برای اینکه بتوانند صدای مشترک خود را به گوش جهانیان رسانده و آن را قویتر کنند، باید همکاریها و مبادلات خود را تقویت کنند.
معاون سازمان رادیو و تلویزیون چین ضمن استقبال از پیشنهادات معاونت صدا تهیه برنامههای مشترک، ترجمه برنامههای دو کشور به زبان یکدیگر و تبادل برنامههای این دو رسانه را لازمه تقویت همکاری رسانهای بیشتر میان ایران و چین برشمرد و آن را مقدمهای برای انعکاس صدای کشورهای در حال توسعه در جهان دانست.
در پایان این نشست مقرر شد تفاهمنامه همکاریهای رسانهای بین دو کشور تهیه و به امضای مقامات مسئول رادیوی جمهوری اسلامی ایران و رادیوی ملی چین برسد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد