به گزارش جامجم، این جشنواره امسال از بیستوپنجم بهمن فعالیت خود را آغاز میکند و تا سیام بهمن اجراهایی خواهد داشت و سرانجام روز اول اسفند با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان خواهد داد.
این جشنواره در بخشهای رقابتی، جنبی (نسل دیگر، استعدادهای درخشان، بینالملل) و نمایش فیلم برگزار میشود و 20 گروه در بخش جنبی، چهار گروه در بخش بینالملل، هشت گروه در بخش استعدادهای درخشان، هفت گروه در بخش نسل دیگر و 24 گروه در بخش رقابتی روی صحنه خواهد رفت.
موسیقی بومی؛ آغازگر جشنواره
اجراهای صحنهای جشنواره امسال با اجرای یک گروه موسیقی نواحی آغاز میشود و گروه موسیقی بومی لیان به سرپرستی محسن شریفیان از بوشهر که چندی پیش در کشور یونان هم اجرای بسیار خوبی داشت، روز چهارشنبه بیستوپنجم بهمن ساعت 18 و 30 دقیقه در تالار وحدت روی صحنه خواهد رفت تا جشنواره به طور رسمی گشایش یابد، اما پایانبخش برنامههای موسیقی فجر اختصاص به خوانندگان پاپ و پرطرفدار خواهد داشت که محسن یگانه قرار است آخرین اجرا را داشته باشد.
گروه موسیقی رستاک به سرپرستی سیامک سپهری و گروه بومی قشقایی حاوا به سرپرستی پروین بهمنی از دیگر گروههای موسیقی نواحی حاضر در جشنواره هستند.
همچنین در بخش جنبی هنرمندان برجسته موسیقی ایرانی روی صحنه میروند و در این دوره از جشنواره شاهد حضور چهرههای بنام موسیقی ایران همچون علیرضا مشایخی، محمد معتمدی و سامان احتشامی خواهیم بود.
اجرای 9 گروه موسیقی پاپ
از بخشهای جذاب این جشنواره اجرای خوانندگان مطرح موسیقی پاپ است که هر شب در برج میلاد روی صحنه میروند. پیش از این خبر اجرای احسان خواجهامیری، بابک جهانبخش، فرزاد فرزین، سیروان خسروی، محسن یگانه و بهنام صفوی منتشر شده بود، اما حالا نام محمد علیزاده، بهنام صفوی و رضا یزدانی هم به جدول اجراهای صحنهای افزوده شده است.
حضور 4 گروه خارجی در موسیقی فجر
به گفته رامین صدیقی، مسئول بخش بینالملل بیست و هشتمین جشنواره موسیقی فجر یکی از آثار علیرضا مشایخی، آهنگساز ایرانی توسط رالس فان رات، پیانیست هلندی در جشنواره امسال اجرا خواهد شد.
همچنین به دلیل محدودیتهای مالی امسال تنها چهار گروه خارجی در جشنواره اجرا خواهند داشت که در مقایسه با سال گذشته یا توجه به حضور ده گروه خارجی، کاهش محسوسی دارد.
همچنین امسال گروه چندملیتی کوارتت تارکوفسکی که سه نوازنده فرانسوی و یک نوازنده آلمانی هستند بهجشنواره موسیقی فجر میآیند.
از دیگر برنامههای بخش بینالملل میتوان به تکنوازی کنترباس توسط کارسیا فونس از شمال اسپانیا، حضور یک تکنواز پیانو از هلند و اجرای گروه آیرین از هند اشاره کرد.
به گفته صدیقی بخش مستند این جشنواره جای بخش پژوهشی موسیقی را در این دوره از جشنواره گرفته است.
از همینرو قرار است در آن فیلمهای ایرانی و خارجی با موضوع زندگی آهنگسازان نمایش داده شود. همچنین یک فیلم ویژه با موضوع موسیقی آیینی در جهان اسلام روی پرده میرود.
در تهران تالارهای وحدت، رودکی، خانه هنرمندان، پژوهشکده فرهنگ و هنر، ارسباران و برج میلاد میزبانان برنامههای جشنواره هستند؛ این جشنواره امسال علاوه بر تهران در شهرهای شیراز، یاسوج و گرگان هم برگزار خواهد شد.
آغاز فروش بلیتهای جشنواره موسیقی فجر
فروش بلیتهای بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر هم از دیروز ساعت 14 به دو صورت اینترنتی و گیشهای آغاز شده است.
علاقهمندان میتوانند بلیتهای خود را به صورت اینترنتی از سایت سیگذر به نشانی اینترنتی www.sigozar.com و همچنین مراکز فروشی همچون سورنا، اکسیر نوین، دلپخش، دنیا، آوای باران، دارینوش، موزیک گالری، تالار وحدت، پرشیا، کافه کهن، پاز، سیاه سفید و هرمس خریداری کنند. امسال هم همانند دوره پیشین بلیتهای دانشجویی با تخفیف ویژه به فروش خواهد رسید.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد