این پژوهش که توسط زیست شناسان دانشگاه کالیفرنیا - برکلی انجام شده، نشان دهنده پیشرفت مهمی در شناخت سازوکار مولکولی دخیل در پیری است.این یافته راه را برای ارائه درمان های هدفمند برای بیماری های تحلیلی مرتبط با سن فراهم می کند.
محققان دریافتند «SIRT3» یکی از اعضای خانواده پروتئین های موسوم به «سرتوئین ها» نقش مهمی را در کمک به سلول های بنیادی پیر خون برای مقابله با استرس و فشار، ایفا می کند.
وقتی آنها سلول های بنیادی خون موش های پیر را با «SIRT3» القا کردند، شکل گیری سلول های خونی جدید در آنها بروز کرد؛ شواهدی از معکوس شدن روند زوال مرتبط با سن در عملکرد سلول های بنیادی پیر.
استادیار علوم تغذیه و سم شناسی دانشگاه کالیفرنیا - برکلی گفت: می دانستیم که «سرتوئین ها» پیری را تنظیم می کنند اما تحقیق ما در واقع نخستین موردی است که نشان می دهد سرتوئین ها می توانند تحلیل مرتبط با سن را معکوس کنند. این یافته بسیار هیجان انگیز است.
وی افزود: این مطالعه راه را برای ارائه درمان های بالقوه برای بیماری های زوالی مرتبط با سن هموار می کند.
«دانیکا چن» اظهارداشت: اکنون پیری نه یک فرایند تصادفی و کنترل نشده بلکه یک فرایند بسیار تنظیم شده شناخته می شود چرا که می توان آن را دستکاری کرد. مطالعات نشان داده اند حتی یک تک جهش ژنی می تواند به افزایش طول عمر منجر شود.
محققان، نخست سیستم خونی موش های دارای ژن معیوب «SIRT3» را بررسی کردند. به طور شگفت آوری مشاهده کردند در بین موش های جوانی که «SIRT3» نداشتند، هیچ مشکلی بروز نمی کرد. اما زمانی تفاوت مشاهده می شد که موش کم کم پا به سن می گذاشت.
وقتی دوساله شدند، موش هایی که ژن «SIRT3» نداشتند به طور چشمگیری شاهد کاهش سلول های بنیادی خون بودند و توانایی شان برای تولید سلول های خونی جدید در مقایسه با موش های معمولی هم سن خودشان کم شد. (مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد