به گزارش روز چهارشنبه جام جم آنلاین به نقل از پایگاه پلیس، سردار اسکندر مومنی در نشست خبری صبح امروز خود با اصحاب رسانه، از سال 91 به عنوان کم حادثه ترین سال در تصادفات رانندگی نام برد و گفت: در 11 ماهه امسال 800 هزار خودروی داخلی شماره گذاری شدند که این میزان نسبت به سال گذشته 45 درصد کاهش داشته است.
افزایش شماره گذاری خودروهای وارداتی
وی به افزایش دو درصدی شماره گذاری خودروهای وارداتی طی این مدت اشاره کرد و افزود: از ابتدای سال تاکنون 36هزار خودرو وارداتی شماره گذاری شده است.
رئیس پلیس راهور ناجا کاهش 30 درصدی اسقاط خودروهای فرسوده، کاهش 49 درصدی شماره گذاری موتورسیکلت و افزایش شش درصدی صدور گواهینامه در 11 ماهه امسال را یادآور شد.
سردار مومنی از کاهش هفت درصدی سوانح و حوادث رانندگی در سال جاری خبر داد و افزود: در سال جاری 1200 نفر کمتر کشته شدند که این حاکی از همکاری و تعامل دستگاه های دخیل در امر ترافیک و حضور پررنگ رسانه ها و مشارکت مردم است که پیش بینی می شود تعداد کشته ها به کمتر از 19 هزار نفر برسد.
وی استان های فارس، خراسان رضوی، خوزستان، کردستان و اصفهان را به عنوان استان هایی که بیشترین کاهش تلفات را نسبت به سال گذشته داشته اند نام برد و خاطرنشان کرد: استان خراسان رضوی با 251 نفر کشته و 17.5 درصد کاهش تلفات در صدر استان های سراسر کشور قرار دارد.
به گفته رئیس پلیس راهور ناجا، بیشترین افزایش تصادفات در سال گذشته مربوط به استان های مازندران، گیلان ، قزوین، لرستان و سیستان و بلوچستان بود.
وی یادآور شد: استان های آذربایجان غربی، کرمان، مرکزی، خراسان شمالی و چهارمحال بختیاری بیشترین افزایش تلفات را نسبت به سال گذشته به خود اختصاص داده اند.
سردار مومنی با تاکید بر اینکه باید تحولی اساسی در راهبردهای خود در امر ترافیک ایجاد کنیم، اظهارداشت: در دهه 80 با اقدامات عملیاتی، مشارکت مردم، تغییر قانون و اقدامات کنترلی، فعالیت های خوبی در مسیر کاهش سوانح رانندگی انجام گرفت اما برای داشتن چشم اندازی روشن در دهه 90 باید راهبردهای خود را تغییر دهیم زیرا با رویکردهای دهه گذشته نمی توان آن را اداره کرد.
رئیس پلیس راهور ناجا تصریح کرد: باید با اجرای رویکرهای نوین در دهه 90، کاهش سوانح و حوادث را پشت سر گذاریم که این امر منوط به پای کار آمدن دستگاه های فرهنگ ساز و دخیل در امر ترافیک است.
وی خاطرنشان کرد: براساس قانون جدید، سهم دستگاه ها در تصادفات رانندگی مشخص شده است که تاکنون دو هزار و 23 دستگاه ها در تصادفات رانندگی مقصر شناخته شده و به محاکم قضایی معرفی شدند.
محرومیت بیش از 6 هزار راننده در سال 91
سردار مومنی از محرومیت شش هزار و 792 راننده بعلت اخذ 30 نمره منفی خبر داد و افزود: همچنین 18 هزار و 650 نفر راننده در آستانه محرومیت قرار دارند.
وی به رانندگان به خصوص رانندگانی که در آستانه محرومیت هستند، توصیه کرد: هنگام رانندگی قانون را رعایت کرده و مرتکب تخلف نشوند.
به گفته رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، براساس قانون جدید در صورتی که راننده ای شش ماه تخلف نکند، نمره منفی وی حذف خواهد شد.
وی از سرعت و سبقت غیر مجاز، انحراف به چپ و عدم توجه به جلو به عنوان بیشترین عامل تصادفات نام برد و تصریح کرد: عدم توجه به جلو، خستگی و خوب آلودگی بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است. در نوروز سال گذشته 30درصد تصادفات رانندگی در ساعت 16 الی 20 رخ داده است.
راه اندازی گشت های ویژه پلیس راه
سردار مومنی از راه اندازی گشت های ویژه پلیس راه خبر داد و افزود: گشت های ویژه با هدف کنترل ترافیک، برخورد با تخلفات حادثه ساز و رانندگان پرخطر، گره های ترافیکی و حوادث جاده ای خاص در معابر جدید و برون شهری خصوصا بزرگراه ها و آزاد راه ها مستقر می شوند.
به گفته رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، گشت های مزبور دارای اختیاراتی خاص از جمله توقیف خودرو و یا انتقال آن به پارکینگ براساس قانون هستند.
وی خاطرنشان کرد: این گشت ها در نوروز 92 در بیش از نیمی از استان های کشور مستقر و ساماندهی شدند اما در نیمه اول سال آینده شاهد استقرار آن در کل کشور خواهیم بود.
سردار مومنی تصریح کرد: اجازه نمی دهیم سلامت بیش از 95 درصد رانندگان که صحیح رانندگی می کنند از سوی پنج درصد از متخلفان، به خطر بیفتد.
تخصیص خودروهای تست سلامت رانندگان به استان های کشور
وی از تخصیص خودروهای تست سلامت رانندگان به استان های کشور خبر داد و به حضور خودروهای مزبور در رزمایش طرح نوروزی 92 نیز اشاره کرد.
به گفته رئیس پلیس راهور ناجا، طرح نوروزی 92 از فردا 24 اسفند آغاز و تا 17 فروردین ادامه دارد؛ در این طرح نیم میلیون نفر با پلیس مشارکت خواهند داشت.
وی در خصوص محدودیت های ترافیکی نوروز اظهارداشت: محدودیت ها متناسب با نیاز مردم در سفر اعمال می شود.
نداشتن معاینه فنی و تخلفات حادثه ساز خط قرمزهای پلیس است
سردار مومنی از نداشتن معاینه فنی و تخلفات حادثه ساز به عنوان خط قرمزهای پلیس نام برد و افزود: تخلفات حادثه ساز مانند سرعت و سبقت غیر مجاز و انحراف به چپ سه تخلف پرخطر در رانندگی به حساب می آیند؛ خودروهای رانندگانی که مرتکب تخلف حادثه ساز می شوند، به مدت 72 ساعت توقیف و از سفر بازمی مانند.
وی با بیان اینکه رانندگان خودروهای حمل و نقل مسافر در تصادفات منجر به جرح و فوت نیز دفترچه های آنان باطل می شوند، همچنین رانندگان این ناوگان در صورت تصادف به دلیل تخلف حادثه ساز دفترچه آنان اخذ و باید برای دریافت مجدد دفترچه ها اقدام به گذراندن دوره های بازآموزی کنند.
بکارگیری 100 هزار نفر بازرس نامحسوس در نوروز
به گفته رئیس پلیس راهور ناجا، در نوروز 92، صد هزار بازرس نامحسوس به پلیس کمک می کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر 40 درصد جاده های اصلی کشور تحت پوشش دوربین قرار دارند، از تجهیز جاده چالوس به سیستم هوشمند در آینده نزدیک خبر داد و افزود: هم اکنون بیش از 95 درصد این کار انجام شده است.
سردار مومنی با اشاره به اینکه فرماندهی نیروی انتظامی نگاهی ویژه به ماموریت های پلیس راهور دارد، اظهارداشت: در طرح نوروزی 92 پلیس راهور از تمام ظرفیت های نیروی انتظامی استفاده می کند، بگونه ای که در این طرح بیش از یکهزار تیم گشتی و همچنین بیش از پنج هزار نفر نیرو از دیگر رده های ناجا به پلیس راهنمایی و رانندگی کمک می کنند.
رانندگان با حوصله رانندگی کنند
رئیس پلیس راهور ناجا از شهروندان خواست بهنگام سفر به پیش بینی شرایط جوی توجه کرده و با آمادگی کامل و تجهیزات لازم به سفر بروند.
وی به شهروندان توصیه کرد: در ایام نوروز باید سه تا چهار برابر، زمان برای سفر تخصیص دهند.
سردار مومنی با اشاره به اینکه رانندگی امری جمعی است و مشارکت همگان را می طلبد، از رانندگان خواست هنگام رانندگی شکیبایی داشته باشند.
رئیس پلیس راهور ناجا خاطرنشان کرد: باید بدانیم با هر تخلفی، حقی از دیگران را تضییع می کنیم و برای احترام به دیگران باید قوانین و مقررات را رعایت کنیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد