ابوطالب صارمی با اعلام این مطلب افزود: یافته های پژوهش های انجام شده، نشان میدهد، مواد غذایی ناسالم سبب آسیب به اسپرم ها (سلول های جنسی مردانه) در مردان سالم شده، کیفیت تولید مثل آنان را نسبت به مردانی که از غذاهای سالم مصرف می کنند، نامطلوب کرده است.
وی ادامه داد: نتایج یافته های پژوهشی نشان میدهد، مصرف چربیهای ترانس (چربیهای غیر اشباعی) علاوه بر خطر ابتلا به بیماریهای عروق کرونر (عروق قلب) سهم زیادی در آسیب رسانی به توان تولید مثلی مردان جوان دارد.
روغن های فرآوری شده که برای بهبود طعم غذاهای آماده از آن استفاده میشود، عمدتاً ارزان قیمت و دارای چربیهای ترانس هستند.
از سوی دیگر شواهد علمی نشان میدهد، استرسهای محیطی، تأمین هزینه زندگی و کار در دو شیفت، باعث سرد مزاجی در مردان ایرانی شده که این مسئله بر باروری آنان تاثیر منفی بر جا گذاشته است. چندی پیش نتایج یک پژوهش انجام شده در کشور نشان داد، آمار ناباروری در کشور حدود 20 درصد و بیش از استانداردهای جهانی (12 تا 15درصد) است.
صارمی به غیر از مصرف غذاهای آماده از انواع آلایندههای محیطی که ناشی از زندگی شهرنشینی است، نام برد و تصریح کرد: آلایندههای محیطی مانند آلودگی هوا، آب، مواد شیمیایی در محیط های شغلی و زندگی، پرتوها و تشعشعات محیطی، همه و همه سبب شده که نه تنها حجم که کیفیت اسپرم ها نیز کاهش یابد که این عوامل تاثیر نامطلوبی بر ناباروری بر جای گذاشته است.
وی خاطر نشان ساخت: با توسعه دانش پزشکی در زمینه درمان ناباروری به کمک شیوه های جدید از قبیل آی یو آی، آی وی اف، میکرواینجکشن و دیگر روش ها به طور طبیعی میبایست، شاهد کم شدن آمار ناباروری باشیم، اما به دلیل رشد و توسعه شهرنشینی و تغییر سبک زندگی از سوی دیگر شاهد افزایش ناباروری از سوی مردان هستیم که انتظار میرود با تغییر سبک زندگی، اقدام برای صاحب فرزند شدن در سنین جوانی (قبل از 35 سالگی برای زنان) و مراجعه به هنگام به پزشک متخصص در صورت تأخیر در بارداری بتوان تا حد زیادی شانس بارداری و باروری را افزایش داد. (فارس)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد