فردا با حضور رئیس جمهور انجام می‌شود

افتتاح سد و نیروگاه گتوند علیا

مدیر عامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران از افتتاح سد و نیروگاه گتوند علیا در روز یکشنبه ( فردا) با حضور رئیس جمهور خبر داد.
کد خبر: ۵۵۵۵۸۹
افتتاح سد و نیروگاه گتوند علیا

سید محمدرضا رضا زاده در گفت‌وگو با واحد مرکزی خبر گفت: سد و نیروگاه گتوندعلیا با سه هزار میلیارد تومان ساخته شده و به مرحله بهره برداری رسیده است.

رضازاده افزود: هدف اصلی از اجرای این طرح، افزایش دو هزار مگاوات انرژی برق آبی با توان تولید سالانه چهار هزار و 570 گیگاوات ساعت برق به تولید برق کشور و همچنین امکان ذخیره سازی 4،6 میلیارد متر مکعب آب است.

وی گفت: اجرای طرح سد و نیروگاه گتوندعلیا کمک می‌کند طغیان‌های فصلی رودخانه کارون به طور کامل کنترل شود و اراضی پایین دست دشت خوزستان و مراکز جمعیتی از آسیب سیل مصون بمانند و با امنیت خاطر کشاورزی کنند.

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران افزود: با ایجاد این منبع بزرگ آبی، استفاده و بهره برداری‌های مختلف از قبیل توسعه آبیاری زمین‌های کشاورزی، گسترش صنعت تولید محصولات آبزیان و پرورش ماهی، ایجاد جاذبه‌های گردشگری، گسترش و تنوع بخشی به محیط زیست منطقه، فراهم شده و امکانی بسیار مناسب برای سرمایه‌گذاری‌های کلان در این منطقه به وجود آمده است.

رضازاده درباره دستاوردهای دیگر طرح گفت: با اجرای طرح سد و نیروگاه گتوند علیا، جایگاه بین‌المللی کشور با ارتقاء صنعت برق آبی و رشد ظرفیت تولید انرژی برق ارتقا یافته و زمینه حضور فعال تر دست اندرکاران صنعت برق کشور به ویژه مشاوران و پیمانکاران مختلف این صنعت، در فرصت‌های داخلی و خارجی بیش از پیش فراهم شده است.

وی در ادامه به تاریخچه احداث طرح گتوند علیا اشاره کرد و اظهار کرد: طرح گتوند علیا بعد از طرح‌های بزرگ و ملی کرخه، کارون 3 و مسجد سلیمان جزو طرح‌های اولویت دوم شرکت آب و نیرو بود و مراحل اجرایی آن که از سال 1376 آغاز شد در ابتدا به آرامی پیگیری شد و پس از اتمام و بهره برداری طرح‌های مذکور، روند اجرایی این طرح از سال 1382 شدت گرفت و در سه سال گذشته بیشترین پیشرفت فیزیکی و مالی در این طرح محقق و مرداد 1390 آبگیری شد.

مدیر عامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران وضع طرح گتوندعلیا را بسیار مناسب ارزیابی کرد و افزود: چالش‌هایی که در سال‌های گذشته در باره سد گتوند علیا بوجود آمده بود با تثبیت وضع مراحل مختلف آبگیری پشت سر گذاشته شد و این طرح توانست با راه اندازی واحدهای نیروگاهی خود یکی پس از دیگری تمامی واحدهای نیروگاهی فاز اول را به بهره برداری برساند و برق تولیدی آنها را وارد شبکه سراسری کشور کند.

وی اضافه کرد: نیروگاه گتوند علیا که از نوع نیروگاه سطحی است در حال حاضر می‌تواند هزار مگاوات برق تولید کند و در فاز دوم که مراحل اجرایی آن در دست انجام است، هزار مگاوات دیگر نیز به تولید برق می‌افزاید و در مجموع از طریق هشت واحد 250 مگاواتی امکان تولید دو هزار مگاوات برق را فراهم خواهد کرد.

رضازاده گفت: سد گتوندعلیا به عنوان بلندترین سد خاکی کشور در پایان موقعیت کوهستانی رودخانه کارون، در فاصله 380 کیلومتری از مصب رودخانه، 25 کیلومتری شمال شهرستان شوشتر و نزدیکی شهرستان گتوند در استان خوزستان اجرا شده و از نوع خاکی با هسته رسی است که با ارتفاع 182 متر و طول تاج 760 متر ساخته شده است.

newsQrCode
برچسب ها: گتوند
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
وقتی خورشید در غزه طلوع می‌کند

حجت‌الاسلام سید کاظم سید باقری، معتقد است گفتمان مقاومت یک آرمان فراگیر اسلامی و انسانی است که فراتر از مرز‌ها و فرقه‌ها حرکت می‌کند 

وقتی خورشید در غزه طلوع می‌کند

نیازمندی ها