به گزارش روز دوشنبه جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، دکتر حسین نادری منش با اشاره به اینکه براساس نتایج تازه ترین ارزیابی نظام رتبه بندی لایدن دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، تربیت مدرس و علوم پزشکی تهران به ترتیب رتبه های 50، 80، 85،94و 101 آسیا را کسب کرده اند، گفت: امیدواریم این دانشگاه ها به جایگاه تک رقمی آسیا دست یابند.
وی با بیان اینکه شش دانشگاه از ترکیه، دو دانشگاه از مالزی و یک دانشگاه از عربستان نیز در جمع 500 دانشگاه برتر دنیا هستند، افزود: این درحالیست که رتبه دانشگاه های ایران از این کشورها بالاتر است و این موضوع را هم باید درنظر گرفت که دانشگاه های ما در شرایط تحریم و مشکلات جدی از نظر تجهیزات مورد نیاز و حتی در چاپ مقالات روبه رو بودند اما دیگر کشورها به راحتی به امکانات موردنیازشان دسترسی داشتند.
معاون آموزشی وزیرعلوم تصریح کرد: امروزه با وجود تحریم ها و فشارها، تولیدات علمی و فناوری ما خود به خود در خدمت پاسخ به نیازهای کشور قرار گرفته است و بسیاری از کمبودها را می توانیم در داخل برطرف کنیم.
وی در تشریح اقدامات صورت گرفته در حوزه آموزشی وزارت علوم طی چهار سال گذشته و ابتدای برنامه پنجم توسعه، اظهارداشت: بازنگری سرفصل ها و محتوای درسی دانشگاه ها براساس محورهای ارزشمداری، به روز رسانی و غنی سازی از جمله برنامه های وزارت علوم بود که با استقلال دفتر برنامه ریزی آموزش عالی از شورای گسترش آغاز شد و هم اکنون 90 کمیته تخصصی در این رابطه فعال شده است و همکاری های خوبی با شورای تحول علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این زمینه درحال انجام است.
نادری منش تدوین سند آمایش آموزش عالی را از دیگر اقدامات وزارت علوم بیان کرد و افزود: این سند از نظر ما نهایی شده است و منتظر اعلام نظر و تصویب نهایی آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم.همچنین سند آمایش استانی نیز با کمک دانشگاه های مادر در حال تدوین نهایی است.
معاون آموزشی وزیر علوم ایجاد بیش از هزار رشته محل دکتری و چندهزار رشته محل کارشناسی ارشد در سه سال اخیر و رشد 100درصدی ظرفیت این دوره ها را یادآور شد و گفت: در برنامه پنجم توسعه و سند نقشه جامع علمی کشور، وظایف و تکالیفی برای گسترش ظرفیت تحصیلات تکمیلی برای ما تعیین شده است که براساس سند آمایش و نیازهای کشور درحال اجرای آن هستیم.
وی تاکید کرد: نمی توان به همه تقاضاهای ورود به دوره های تحصیلات تکمیلی به ویژه دکتری پاسخ داد اما تلاش شده است که تاحد امکان، توسعه این دوره ها در داخل کشور صورت پذیرد.
نادری منش به کاهش جمعیت جوان کشور و متقاضیان ورود به دوره های کاردانی و کارشناسی اشاره کرد و افزود: جمعیت 18 تا 24 ساله کشور که در سال 90 بیش از 12 میلیون نفر بود تا سال 94 به 9میلیون نفر کاهش می یابد و این به معنای کاهش تقاضای داوطلبان کنکور است و دانشگاه ها باید از این فرصت برای توسعه کیفی بیشتر استفاده کنند.
وی با اشاره به ایجاد مرکز نظارت بر آموزش عالی در حوزه وزیر علوم، توجه ویژه به امر نظارت و ارزیابی را از رویکردهای جدی وزارت علوم در سال گذشته برشمرد و افزود: در سال 84 تعداد بازدیدها از مراکز آموزش عالی کشور کمتر از 100 مورد بود که در سال 90 بیش از هزار بازدید و در سال 91 نیز بیش از هزار و 500 بازدید از مراکز آموزش عالی کشور صورت گرفت.
معاون آموزشی وزیرعلوم درخصوص توسعه آموزش عالی در اقصی نقاط کشور اظهارداشت: به عنوان مثال استان هرمزگان که تا قبل از انقلاب حتی یک مرکز آموزش عالی نداشت الان بیش از 90 هزار ظرفیت دانشجویی دارد و جزیره قشم که تا سال 1370 اولین مدرسه راهنمایی آن ایجاد شد هم اکنون دارای ظرفیت 15 هزار نفر دانشجو است و استان سیستان و بلوچستان که در زمان قبل از انقلاب، فقط 300 تا 400 دانشجوی تربیت معلم داشت درحال حاضر بیش از 80 هزار دانشجو دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حجتالاسلام دکتر حسن رضاییمهر، استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم از مهمترین نقش رئیس مکتب جعفری میگوید