به گزارش روز یکشنبه جام جم آنلاین از پلیس آگاهی تهران بزرگ، در پی وقوع سرقت های مشابه به شیوه «جیب بری» از مالباختگان خانم و طرح شکایت های مشابه مبنی بر اینکه تعدادی از سارقان جیب بر زن، اقدام به سرقت از شهروندان در محدوده مناطق بازار، خطوط اتوبوس های BRT و همچنین اماکن زیارتی سطح شهر تهران بویژه حضرت عبدالعظیم می کنند، موضوع در دستور کار پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.
با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع «جیب بری» و به دستور بازپرس شعبه سیزدهم دادسرای ناحیه 27 تهران، پرونده جهت رسیدگی تخصصی در اختیار کارآگاهان اداره هفدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.
با آغاز رسیدگی به این پرونده و با توجه به شیوه و شگرد سارقان، کارآگاهان اداره هفدهم با اطمینان از حرفه ای بودن سارقان به بررسی مجرمان زن سابقه دار پرداخته و اطلاع پیدا کردند که دو تن از مجرمان سابقه دار زن به نام های «نعیمه . د» (28 ساله) و «زهره . م» (30 ساله، خواهر شوهر نعمیه و از اعضای اصلی گروه سارقان) که پیش از این نیز بارها به اتهام جیب بری دستگیر و روانه زندان شده اند، به تازگی و با تأمین قرار وثیقه آزاد شده اند.
کاراگاهان اداره هفدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ ضمن شناسایی مخفیگاه متهمان در محدوده میدان شوش و خیابان خاوران، هر دو نفر آنها را دستگیر و در همان تحقیقات مقدماتی به ارتکاب سرقت به شیوه جیب بری اعتراف و اسامی دیگر همدستان و دیگر اعضای گروه را نیز معرفی کردند.
با شناسایی دیگر اعضای گروه به اسامی:
الف: «سحر . ی» (29 ساله): از اعضای اصلی گروه سارقان ـ دارای چهار سابقه دستگیری در سال های گذشته ـ دارای هویت مجعول فاطمه دادفر و زن دایی «زهره . م».
ب: «گیتا . ف» (26 ساله): دارای چهار سابقه دستگیری در سال های گذشته ـ دخترخاله «زهره . م».
ج: «بتول . الف» (50 ساله): مادر گیتا و خاله «زهره . م».
چ: «شیرین . ح» (37 ساله): از اعضای اصلی گروه سارقان خواهر زاده «بتول . الف» و دخترخاله «گیتا . ف» و «زهره . م»
د: «معصومه . د» (30 ساله): خواهر «نعیمه . د».
مخفیگاه تمای اعضای گروه در مناطق نازی آباد، خاوران و وحدت اسلامی شناسایی، کلیه متهمان دستگیر و در تحقیقات جامع پلیسی به دهها فقره جیب بری در مناطق مختلف سطح شهر تهران از جمله در خطوط اتوبوس های BRT ، بازار شوش، امامزاده حسن ، شهرها و اماکن زیارتی قم، شهرری ، مشهد و همچنین شهرهای اصفهان ، جزیره قشم و... اعتراف کردند.
شیوه و شگرد سرقت
برابر اعترافات بدست آمده از متهمان پرونده ، اعضای گروه در قالب گروه های دو یا سه نفره و با حضور در اماکن شلوغ و پر تردد ، پس از انتخاب سوژه مورد نظر (مالباخته) ـ غالبا از میان افراد مسن و یا خانم هایی که فرزندان خود را بغل کرده و یا کیف هایی با دسته بلند همراه داشتند ـ به این افراد نزدیک شده ، ابتدا دو نفر از اعضای گروه (تحت عنوان سیاه کن) اطراف سوژه را محصور کرده تا ضمن پرت کردن حواس فرد مانع از رؤیت سرقت توسط سایر افراد شوند و نفر سوم نیز اقدام به سرقت محتویات کیف افراد می کرد.
سرهنگ علی غیاثوند معاون مبارزه با سرقت های خاص پلیس آگاهی تهران بزرگ با اعلام این خبر، افزود:«با توجه به اعترافات بدست آمده از متهمان و بررسی شکایت های مشابه، تاکنون تعدادی از مالباختگان شناسایی و در مراجعه به اداره هفدهم پلیس آگاهی موفق به شناسایی متهمان شدند لذا در ادامه رسیدگی به این پرونده و جهت شناسایی دیگر جرایم ارتکابی متهمان، از کلیه مالباختگانی که بدین شیوه و شگرد و در طول یک سال گذشته مورد سرقت اموال قرار گرفته اند دعوت می شود تا جهت شناسایی متهمان و طرح شکایات خود به اداره هفدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ واقع در خیابان وحدت اسلامی مراجعه کنند».
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد