از حرف‌های جنجالی سرشار تا فروش شاهنامه 16 میلیون ریالی

در روزی که نمایشگاه کتاب تهران از نظر میزان بازدیدکننده یکی از روزهای خلوت خود را داشت، محمدرضا سرشار در مراسم رونمایی از کتاب تازه‌اش سخنان جنجال‌برانگیزی را درباره برخی چهره‌های فرهنگی و هنری مطرح کرد.
کد خبر: ۵۶۰۱۳۵

به گزارش ایسنا، میزان بازدیدکننده در چهارمین روز نمایشگاه کتاب بسیار پایین بود. این وضع تا ساعت‌های پایانی روز هم همچنان پابرجا ماند و در غرفه‌های انتهای شبستان مشهودتر بود. برخی بازدیدکنندگان و غرفه‌داران می‌گفتند در طول چندساله اخیر هیچ روزی به خلوتی روز چهارم نمایشگاه بیست‌وششم نبوده است. در خیابان‌های اطراف مصلی در بخش ناشران دانشگاهی، کودک و نوجوان و حتی غرفه‌های خدماتی هم وضع به همین شکل بود.

در این روز خبری از غلغله جمعیت و ترافیک آدم‌ها در خیابان‌های مصلی نبود تا جایی که حتی برخی اغذیه‌فروشان که معمولا در روزهای برپایی نمایشگاه فروش خوبی دارند، در لحظاتی از روز بدون مشتری بودند.

از استقبال کم مخاطبان و نارضایتی غرفه‌داران از فروش کم کتاب‌هایشان نسبت به سال‌های گذشته که بگذریم، باید به سراغ حرف‌های محمدرضا سرشار برویم.

این نویسنده که برای رونمایی از تازه‌ترین کتاب منتشر شده‌اش «روزنوشت‌هایی درباره ادبیات پس از انقلاب» در غرفه انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی حاضر شده بود، حرف‌های بحث‌برانگیزی را درباره چند نفر از نویسندگان و هنرمندان فقید و زنده مطرح کشور زد.

او علاوه بر انتقاد از انتشارات سوره مهر حوزه هنری برای چاپ «فرهنگ ناموران»، مدعی بود این کتاب به تطهیر برخی چهره‌ها از جمله داریوش آشوری پرداخته است. او این نویسنده و مترجم را یک یهودی صهیونیست خواند.

سرشار از محسن مخملباف هم به‌عنوان کسی یاد کرد که اکنون از حوزه جمهوری اسلامی و حیطه ادیان خارج شده است.

او همچنین به یکی از مقاله‌های کتابش با نام «آیا هنرمندان روشنفکرند؟» اشاره کرد و در این بخش از سخنانش از خواننده‌ای حرف زد که به اعتقاد او، هنرمندی برجسته‌ای است، اما نباید درباره سیاست اظهارنظر کند. او بدون این‌که مستقیما از محمدرضا شجریان نام ببرد، عنوان کرد: در یک دوره‌ از انتخابات، استاد موسیقی توی خیابان راه افتاد و بقیه دنبال او را گرفتند. این در حالی است که این استاد موسیقی هنرمند برجسته‌ای است، اما نمی‌تواند درباره سیاست‌های نظام اظهارنظر کند. من در این مقاله تلاش کردم براساس یک‌سری استدلال‌ها نشان دهم که لزومی ندارد هنرمندان روشنفکر باشند.

سخنان سرشار به اینجا ختم نشد. او درباره نادر ابراهیمی هم گفت: ابراهیمی تا اوسط دهه 60 کافر بوده است.

این منتقد کشورمان در ادامه هم به انتقادهایش درباره سیمین دانشور و جلال آل احمد اشاره کرد.

از دیگر مواردی که در روز چهارم نمایشگاه کتاب دیده شد، جدا کردن ورودی‌های زنان و مردان در شبستان بود که در روزهای قبل چنین رویه‌ای وجود نداشت.

همچنین دیگر خبری از صف‌های طولانی بازدیدکنندگان برای سوار شدن در ون‌های مستقر در مصلی نبود و بازدیدکنندگانی که اغلب یا بدون خرید کتاب نمایشگاه را ترک می‌کردند یا خریدهای محدودی داشتند، پیاده مسیرهای منتهی به مترو و خیابان بهشتی را طی می‌کردند.

مراسم رونمایی از کتاب مسعود ده‌نمکی نیز به‌دلیل حضور نیافتن او در سرای اهل قلم لغو شد.

بیست‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران تا بیست و یکم اردیبهشت‌ماه در مصلای تهران برپاست.

گران‌ترین کتاب‌های نمایشگاه کتاب تهران

«شاهنامه» فردوسی با قیمت یک میلیون و 650 هزار تومان گران‌ترین کتاب عرضه‌شده در بخش ناشران داخلی بیست ‌و ششمین نمایشگاه کتاب تهران است.

نسخه‌ای از «شاهنامه» فردوسی با خط استاد سجادی، نگارگری دوره صفویه و تذهیب علیرضا آقامیری از سوی انتشارات یساولی در نمایشگاه کتاب ارائه شده که قیمت آن یک میلیون و 650 هزار تومان است. کناره‌های این کتاب طلاکوب است و منبت‌کاری جلد آن از چرم است.

از دیگر کتاب‌های گران‌قیمت عرضه‌شده در نمایشگاه می‌توان به قرآن ریحانی کار بهرام سالکی اشاره کرد. قیمت این کتاب یک میلیون و 500 هزار تومان است که با تخفیف نمایشگاه یک میلیون و 200 هزار تومان عرضه می‌شود.

بهرام سالکی، کار خطاطی و تذهیب این قرآن را در طول هشت سال انجام داده است. این قرآن جلدی چرمی دارد و کاغذ آن از جنس گلاسه‌ آلمانی است. در تذهیب این قرآن طرح‌های مختلفی به کار رفته است، به‌طوری که در هر دو صفحه روبه‌روی هم یک طرح تذهیب کار شده و این طرح در صفحه‌های دیگر تغییر می‌کند. این قرآن بدون ترجمه است.

دیوان حافظ یک میلیون و 200 هزار تومانی و رباعیات خیام با قیمت یک میلیون و 150 هزار تومان از دیگر کتاب‌های گران‌قیمتی هستند که در نمایشگاه کتاب عرضه شده‌اند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها