اقتصاد لیگ برتر فوتبال می​لنگد

در حالی که با وجود تصویب 16 تیمی شدن لیگ برتر فوتبال از ابتدای فصل تازه پایان یافته (92 ـ 1391)‌ بحث و اظهار نظر در این خصوص دوباره در سه ماه پایانی فصل داغ شد و تیم‌های متضرر ماجرا و بهتر بگوییم سقوط‌کنندگان به دسته‌ای پایین‌تر دست به کار شدند تا لیگ را 18 تیمی نگه دارند و به واقع خودشان را در لیگ ماندنی کنند، اما آنهایی که قانونمدارتر هستند، بدرستی می‌پرسند با ابزار و روال و معایب فعلی آیا بهتر نیست لیگ اصولا 14 یا 12 تیمی شود، زیرا تعداد تیم‌های لیگ که فاقد شرایط شرکت در این رقابت‌ها هستند، بیشتر از باشگاه‌های واجد شرایط است.
کد خبر: ۵۶۲۶۴۷
اقتصاد لیگ برتر فوتبال می​لنگد

فشار مالی و دشواری‌های اقتصادی لیگ ایران بیشتر از لیگ‌های مشابه در سایر کشورهاست. یک بحث اساسی که ما هنوز قادر به حل و رفع آن با AFC و فیفا نشده‌ایم، بحث‌های اقتصادی و خودکفا نبودن باشگاه‌های ما و وابستگی آشکارشان به منابع دولتی است.

چند بار مهلت گذاشتن این نهادهای قاره‌ای و جهانی هم برای این که باشگاه‌های ما با استفاده از سرمایه‌های خصوصی روی پای خود بایستند، بی‌ثمر مانده و بدتر از همه این که فدراسیون فوتبال کشورمان با کمک برای جور کردن مدارکی صوری که دال بر خودکفا بودن باشگاه‌های ما باشد و آنها را غیرمتکی بر بودجه‌های دولتی نشان بدهد، به دیرتر خودکفا شدن باشگاه‌های ما کمک شایانی کرده و خودش بانی تاخیری عظیم در این قضیه شده است!

AFC بعد از چند بار مهلت تعیین کردن در نهایت سال میلادی رو به پایان (2013) را آخرین مهلت برای استاندارد شدن باشگاه‌های ما تعیین کرده، اما در فاصله کمی تا شروع ماه ششم این سال هیچ یک از 18 باشگاه لیگ برتر (که در حال تبدیل‌شدن به 16 تیم هستند)‌ مشخصه‌های کامل یک باشگاه حرفه‌ای را ندارند و این حتی شامل سپاهان و تراکتورسازی هم می‌شود، زیرا از بودجه کارخانه‌های دولتی و شریان‌های غیرخصوصی ارتزاق می‌کنند. بی‌شک یک لیگ 12 تیمی اگر هم مشکل فوق را به طور کامل حل نکند،‌ دست‌کم میزان این وابستگی را کمتر می‌کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها