یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
این میوه را اگر ببینید و به شما معرفی نشود، هیچگاه نخواهید فهمید که گونهای از گلابی است، اما چه ارتباطی میان گلابی وحشی با انچوچک وجود دارد و چرا میگوییم انچوچک ناسزا نیست؟
انچوچک، دانه نوعی گلابی وحشی
گلابی وحشی سه گونه مهم دارد که انچوچک یکی از انواع آن است و رویشگاه طبیعی آن استان فارس، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان است. به میوه و دانه این نوع گلابی جنگلی، انچوچک یا انجوجک میگویند.
طول درخت این میوه گاهی به هفت تا هشت متر میرسد و با آنکه میوه آن قابلیت استفاده ندارد؛ ولی تخم آن را جمعآوری و از آن استفاده دارویی میشود.
برای این کار میوه را زیر خاک مدفون کرده و پس از آنکه پوسید، تخمهای آن را بیرون آورده و پس از شستن به صورت خام یا بو داده به فروش میرسد.
دانههای انچوچک، مغز سفید با پوستی قهوهای رنگ و سخت دارد و شبیه به بادام یا مغز زردآلو با طعمی مشابه و تقریبا شبیه دانههای گلابی وحشی موجود در بازار است. وقتی آن را بو دهند، بسیار خوشمزه شده و در گذشته با نام بادام جنگلی، یکی از اجزای ثابت آجیل بود و خاصیت مغزهای گیاهی را دارد.
خواص طبی انچوچک
این دانه طبیعت معتدل دارد و براساس تحقیقات انجام شده، در طب سنتی از خواص درمانی آن برای نرم کردن سینه، آرامش اعصاب، افزایش ادرار بیماران، افزایش نیروی جنسی و جسمی، تقویت عمومی بدن، افزایش وزن و قاعدهآوری استفاده میشده است و در عربستان بذر سیاه گلابی وحشی کاربرد زیادی دارد. لازم است بدانید براساس لغتنامه دهخدا، انچوچک به دلیل آنکه نوعی میوه با جثه کوچک است، از نظر لغوی نیز به معنای ریز و کوچک معنا شده است و کنایه از آدمی است که به لحاظ جسمی یا قابلیتی کوچک باشد. در نتیجه انچوچک فحش یا کلمهای با معنی و مفهوم ناروا نیست.
این را هم بدانید نوعی گلابی وحشی در جنگلهای گیلان وجود دارد که به لهجه گیلکی به اربه خوج یا سنگ خوج معروف است و میوهای سخت با طعم ترش و شیرین است که از آن مربایی تهیه میکنند که خوردن آن با خامه و سرشیر خالی از لطف نیست. هماکنون اطلاعات اندکی در مورد خواص تغذیهای و درمانی گلابی وحشی وجود دارد، اما لازم است بدانید گلابی جنگلی به دلیل آنکه یکی از گونههای گلابی است، خواص تغذیهای و درمانی آن را دارد.
این میوه طبیعت سرد و خشک داشته و ملین مزاج و مقوی قلب، معده و کبد است. سرشار از ویتامین C بوده و تانن و پتاسیم آن پایینآورنده اسید اوریک و فشار خون بالا بوده و برای نقرسیها مفید است.
فاخره بهبهانی - جامجم
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد