تیم برنده، تیمی است که بتواند نوعی سیستم ذخیره انرژی بسازد که نیروی وسیله اکتشافی خورشیدی را برای عملیات چند روزه و نیز در دورههای تاریکی تامین کند.
بنابر اظهارات مایکل گازاریک، مدیر فناوری فضا شعبه مرکزی ناسا در واشنگتن، هدف از این مسابقه ایجاد ابتکارهایی در فناوریهای ذخیره انرژی است که مناسب شرایط سخت محیطی مانند سطح ماه باشد و نیاز وسایل نقلیه الکتریکی و سیستمهای انرژی تجدید شدنی روی زمین را برطرف کند.
قصد ناسا از برگزاری این مسابقه رسیدن به پیشنهادهای جدیدی در زمینه فعال نگه داشتن پرسهزنهای سیارهای هنگام کار شبانه و احتمالا تولید فناوریهای جدید ذخیرهسازی انرژی در خانهمان زمین است.
این مسابقه ناسا که مهلتی صد ساله دارد برای هریک از تیمهای مستقلی که در زمینه فناوری به موفقیتهایی دست یافتهاند، جوایزی نقدی در نظر گرفته است. در این میان سازمان کلینتک به عنوان همکار ناسا مدیریت رقابت را به عهده دارد.
هنگام روز نیروی سیستمهای ذخیرهسازی انرژی از توان الکتریکی تولید شده به وسیله کلکتور خورشیدی شبیهسازی شده، تامین میشود و شبها انرژی ذخیره شده برای مدیریت گرمایی شبیهسازی شده، آزمایش علمی، ارتباطات و حرکت پرسهزن به کار برده میشود.
سیستم برنده باید به روز و پیشرفته باشد و کاراییهای مقرر را داشته باشد و بتواند بیشترین تراکم ذخیره انرژی را انجام دهد. از زمان شروع مسابقات صد ساله ناسا در سال 1384 تاکنون ناسا به تیمهای برنده در 23 رقابت متفاوت حدود 35میلیارد تومان جایزه اعطا کرده است.
رقبا متشکل از شرکتهای خصوصی، شهروندان مخترع و دانشگاهیانی هستند که در صنعتی غیر از هوا فضا مشغول به کار بودهاند.
رقابتها به وسیله سازمانهای غیرانتفاعی که هزینه این برنامهها را به وسیله آگهیهای تجاری یا حامیان مالی خصوصی پوشش میدهند، هدایت میشوند.
خود سازمان کلینتک، بزرگترین شرکت توسعه فناوری انرژیهای قابل احیا یا تمیز در جهان است و برای تحقیقات در این زمینه هزینههای فراوانی میکند.
ماموریت این سازمان پیداکردن، تخصیص بودجه و پرورش کارآفرینانی است که ایدههای بزرگ برای حل مشکلات مهم انرژی، زیستمحیطی و اقتصادی در سر میپرورانند.
این سازمان ـ کلینتکاپن ـ که سازمانی به معنای واقعی کلمه غیر انتفاعی است در زمینه زیرسازی، پرورش متخصص و روابط استراتژی فعالیت کرده و برای تبدیل پیشنهادهای هوشمندانه به شرکتهای فناوری پاک برای محیطزیست تلاش میکند.
منبع:marsdaily
مترجم: نادیا زکالوند
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
فؤاد ایزدی، کارشناس حوزه روابط بینالملل در گفتوگو با «جامجم» تشریح کرد
در گفتوگوی «جامجم» با پژوهشگر حوزه ارتباطات و رسانه عنوان شد