این فناوری که «سیستم دید موناش» نام دارد و توسط دانشمندان دانشگاه «موناش» در ملبورن طراحی شده است به کاربران نابینا امکان می دهد تا اجسام و افراد را با یک ایمپلنت مغزی مشاهده کنند.
این ایمپلنت به طور بی سیم به دوربینی متصل است که می توان آن را بر روی عینک و یا انتهای انگشت کاربر نصب کرد.
تصاویر گرفته شده توسط این دوربین از طریق یک پردازشگر به تراشه ای که در زیر جمجمه در پشت سر کاشته می شود ارسال می شود. این ایمپلنت از الکترودهایی برای تحریک قشر بصری استفاده می کند و به مغز اجازه می دهد تا اشکال و رنگ های تصویر را تعبیر و تفسیر کند.
نرم افزار تشخیص چهره می تواند به کاربر کمک کند افراد دیگر را شناسایی کنند از سوی دیگر، نرم افزارهای دیگری به کاربر یاری می رساند تا پله ها را تشخیص و از آنها بالا و پایین بروند.
محققان با اشاره به اینکه نمونه اولیه این سیستم در نیمه نخست سال 2014 آماده خواهد شد، می گویند ارائه این چشم بیونیک یک پیشرفت عمده در علم پزشکی است.
«آرتور لوری» مجری این تحقیقات گفت: این چشم بیونیک پیشرفته ترین سیستمی است که به افراد کمک می کند اجسام و رنگ های مختلف را شناسایی کنند.
با این سیستم افراد نابینا می توانند در یک جلسه شرکت کنند، چهره افراد حاضر در آنجا را شناسایی کرده و بدانند چند نفر در جلسه حضور دارند. کاربران این چشم بیونیک به راحتی می توانند از فضای سبز بیرون لذت ببرند چرا که قادر به تشخیص درختان و رنگ زیبای آنها هستند.(مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد