دکتر محمدتقی جغتایی با اشاره به آسیبهای احتمالی به دیواره شکم افزود: در داخل شکم به ویِژه در اطراف ناف فشارهای زیادی وجود دارد که این امر موجب سست شدن دیواره شکم و فتق و پارگی این دیواره را در پی دارد.
رئیس مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران عامل دیگر سست شدن این دیواره را انجام اعمال جراحی ذکر کرد و اظهار داشت: در جراحیهای عمومی داخل شکم احتمال ضعیف شدن این جداره وجود دارد.
وی از ارائه روشی برای تقویت این دیواره خبر داد و یادآور شد: به منظور تقویت دیواره شکم ماده بیولوِژیکی به نام «مش» تولید کردیم.
جغتایی «مش» را رشتههای بیولوِژیکی کلاژنی دانست و افزود: این رشتهها از طریق تکنیک مهندسی بافت تولید شد.
وی به کاربرد ماده بیولوژیکی «مش» اشاره کرد: دیواره شکم که در حین جراحی سست و یا پاره شده است نیاز به مادهای برای تقویت دارد که تاکنون از مواد سنتتیک (مصنوعی) استفاده میشد که در دو نوع قابل جذب و جذب نشدنی است.
دکتر جغتایی خاطرنشان کرد: در این طرح تحقیقاتی با استفاده از ماده بیولوژیکی تولید شده میتوان جداره شکمی که سست و یا پاره شده است را تقویت کرد.
رئیس مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه اینکه این پروژه تحقیقاتی با همکاری مرکز جراحیهای درون بین بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) اجرایی شده است، اضافه کرد: ماده تولید شده برای پایداری اعمال جراحی تولید شده است.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد