عباس حاجی آخوندی در گفتوگو با واحد مرکزی خبر افزود: درحال حاضر فهرستی شامل 122 قلم دارو درنظر گرفته شده که قرار است با یارانه 2 هزار و 200 میلیارد تومانی دولت قیمت آنها به صفر نزدیک شود.
وی با بیان این که هنوز بودجه 2 هزار و 200 میلیارد تومانی از طرف دولت پرداخت نشده است، گفت: در قدم اول سازمان غذا و دارو از بودجههای خود مبلغی را برای رایگان کردن یا کاهش هزینه داروهای بیماران خاص به 10 درصد اختصاص داده است که این مبلغ به صورت یارانه نقدی براساس نوع داروی مصرفی بیمار به حساب سرپرست خانوار او واریز خواهد شد.
دکتر حاجی آخوندی افزود: در صورتی که حتی یک چهارم یا یک ششم یارانه 2 هزار و 200 میلیارد تومانی از طرف دولت به سازمان غذا و دارو پرداخت شود تعداد بیشتری از داروهای بیماران خاص و سرطانی تحت پوشش یارانه نقدی قرار خواهند گرفت.
وی ادامه داد: در نهایت ما انتظار داریم بتوانیم 120 یا حتی 170 قلم داروی گران قیمت را که به اقتصاد خانوادهها فشار میآورد و موجب آسیب به سلامت خانوادهها میشود رایگان یا به آن نزدیک کنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به این سوال که خانوارهای بیماران خاص و سرطانی را چگونه شناسایی میکنید؟ گفت: در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پرونده 95 درصد از این بیماران و همه مشخصات آنها وجود دارد و 5 درصد مابقی هم میتوانند با ثبت نام در سامانه ساجد این وزارتخانه و تایید پزشک معالجشان در این مجموعه قرار بگیرند.
حاجی آخوندی افزود: انتظار داریم ریزشها و رویشهایی هم در شمار مبتلایان به بیماریهای خاص، سرطانی و پیوندی وجود داشته باشد که آنها نیز پایش خواهد شد.
400 هزار بیمار یارانه دارو دریافت میکنند
وی تعداد بیمارانی را که از هفته آینده یارانه نقدی دارو دریافت میکنند400 هزار نفر اعلام کرد و گفت: یارانه به دارو تعلق میگیرد بنابراین داروهایی که مصرف آنها برای این بیماران ضروری است مشمول یارانه میشوند.
حاجی آخوندی در پاسخ به سوال که آیا این یارانه ثابت است یا با تغییر قیمت دارو افزایش مییابد؟، افزود: باوجود آنکه قیمت دارو به شدت تاثیرپذیر از قیمت ارز است اما از آنجا که درحال حاضر ثباتی در بازار ارزی کشور بوجود آمده است انتظار نداریم تا پایان سال قیمت داروها تغییر مضاعفی پیدا کند اما اگر چنین اتفاقی بیفتد یارانه نیز تغییر خواهد کرد.
وی از دو افزایش قیمت در مجموعه داروهای کشور خبر داد و گفت: افزایش اول اوایل خرداد برای هزار و 37 قلم دارو به میزان30 درصد اتفاق افتاد که سازمان غذا و دارو آن را به صنعت داروسازی ابلاغ کرد و افزایش دوم از اواخر این ماه برای همین مقدار قلم دارو که ارز مرجع آنها تمام شده است آنهم به میزان 30 درصد اجرا میشود.
رئیس سازمان غذا و دارو درباره گران شدن قیمت داروهای خارجی نیز افزود: با تلاش تجار، جامعه دانشگاهی و همچنین کنوانسیون بینالمللی تعاملات دارو باوجود آنکه ارز خرید مواد اولیه دارویی و دارو به دو برابر رسیده است به مردم قول میدهیم هیچ یک از اقلام داروهای خارجی امسال بیش از 80 درصد افزایش قیمت نخواهد داشت.
حاجی آخوندی در عین حال از مردم عذرخواهی کرد که با بودجه 2 هزار و 200 میلیارد تومانی موفق نشدند برای همه داروها یارانه پرداخت کنند و گفت: تصور ما این است که اگر مثلا کپسول آموکسی سیلین از 800 تومان به1200تومان برسد فشاری بر مردم وارد نمیکنیم اما این تغییر قیمت به صنعت داروسازی ما برای بالابردن کیفیت و ساختن داروی واقعی و همچنین اعتبار دارویی ایران در دنیا کمک خواهد کرد.
وی افزود: از سوی دیگر ارزانی بیش از اندازه دارو در ایران تاکنون موجب شده است بازار آشفتهای از دارو در کشور ما بوجود آید و حتی برخی از سودجویان داروهای وارداتی را صادر کنند که این اصلاح قیمتها در صنعت داروسازی به کاهش این پدیده منجر خواهد شد.
اعتبار650 میلیون دلاری بانک مرکزی برای خرید دارو و مواد اولیه دارویی
رییس سازمان غذا و دارو امروز از اختصاص650 میلیون دلار ارز از بانک مرکزی برای خرید دارو و مواد اولیه دارویی به صنعت داروسازی کشور خبر داد و گفت : بانک مرکزی در سه ماه گذشته این اعتبار را تخصیص داده و هم اکنون بازار دارویی کشور از ثبات و سکون خوبی برخوردار است.
وی از مدیران دارویی و نظام بانکی کشور تشکر کرد که این آرامش و امیدواری را در تعاملات داروسازی کشور ایجاد کردهاند.
ذخیره 6 ماهه برای 1037 قلم دارو وجود دارد
رییس سازمان غذا و دارو از وجود ذخیره6 ماهه برای 1037 دارو در کشور خبر داد و گفت: مشکل کنونی صنعت داروسازی کشور کمبود نقدینگی است و در صورتی که حدود 2 هزار میلیارد تومان کمبود نقدینگی داروسازی کشور تامین شود ذخیره همه داروهای مصرفی مردم به 9 ماه خواهد رسید.
وی با بیان اینکه ذخیره کردن دارو برای کشور هم جنبه راهبردی دارد و هم پدافند غیرعامل
و هم سیاستی هماهنگ است، افزود: درحال حاضر کارخانه ها و شرکت های پخش داروسازی مبالغ بسیار زیادی از شرکت های بیمه طلبکار هستند که اگر فقط این مطالبات پرداخت شود ذخیره دارویی را می توان از 6 ماه به 9 ماه رساند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد