دانشمندانی که پاسخ لذت مغز را به مزه غذاها بررسی کرده به این نتیجه رسیدند که این پاسخ را می توان از طریق چشم ها کشف کرد.
آزاد شدن ماده شیمیایی دوپامین در سیستم چشمی دارای تأثیر گشاد شدن مردمک است، نشانه ای که به طور معمول به احساس عشق و لذت نسبت داده می شود. در شبکیه، دوپامین وقتی آزاد می شود که عصب های بینایی در اثر قرارگیری در معرض نور فعال می شوند.
دکتر جنیفر ناصر استادیار علوم تغذیه در دانشگاه «دریکسل» به عنوان رئیس این گروه تحقیقاتی با استفاده از برق نگار شبکیه ای به ثبت پاسخ های الکتریکی به نور توسط شبکیه پرداخت.
وی و همکارانش به این نتیجه رسیدند که وقتی که یک تکه کوچک شکلات در دهان داوطلبان قرار گرفت، سیگنال های الکتریکی در شبکیه تغییر ولتاژ ناگهانی دارند.
افزایش دوپامین در این آزمایش به همان میزانی زیاد بود که داروی تحریک متیفنیدیت برای درمان بیماران مبتلا به اختلال کم توجهی استفاده می شود.
دکتر جنیفر ناصر گفت: آنچه این تحقیقات را جذاب جلوه می دهد این است که دوپامین در سیستم چشم با دوپامین در سیستم مغز جداگانه و متفاوت بود. اکثر کارشناسان اظهار می دارند که مزه غذا سیستم دوپامین مغز را تحریک می کنند و این امر تأثیری بر سیستم دوپامین چشم ندارد.(مهر)
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد