بزبزقندی یا حسن کچل دردی از پدربزرگ دوا نمی‌کند

همین حالا که شما مشغول خواندن این نوشته هستید، خیلی‌‍‌ها بسیار آرام و بی‌سر و صدا و حتی بدون این‌که خودشان بدانند دارند به سمت بی‌سواد شدن قدم برمی‌دارند البته آنها اندک‌سوادی دارند، اما مرور زمان و نبود امکانات آموزشی مناسب، آهسته آنها را به دنیای تاریک بی‌سوادی هدایت می‌کند.
کد خبر: ۵۷۴۴۸۰
بزبزقندی یا حسن کچل دردی از پدربزرگ دوا نمی‌کند

اگر هنوز نمی‌دانید درباره چه افرادی حرف می‌زنیم باید بگویم طبق آمار ‌آنها کم نیستند؛ بهتر است بدانید که ما بجز دانش‌آموزان و دانشجو‌ها، 11 میلیون فرد با سواد درکشور داریم که سوادشان کمتر از پنجم ابتدایی است یا حدود 9 میلیون فرد باسواد داریم که حداکثر تا سوم راهنمایی درس خوانده‌اند و حالا جزو افراد ترک تحصیل کرده به حساب می‌آیند.

اما در کشورمان برای بزرگسالان کم‌سواد هیچ منبعی برای مطالعه وجود ندارد و آنها در حال برگشت و پیوستن به جرگه بی‌سوادان هستند.

کتاب‌های غیردرسی که هم‌اکنون برای افرادی که مدرکشان پنجم ابتدایی تا سوم راهنمایی است کتاب‌هایی مانند بزبز قندی یا حسن کچل است اما واقعا برای شخصی که سن و سالی از او گذشته این کتاب‌ها چه جاذبه‌ای می‌تواند داشته باشد، یا از این گذشته چه چیزی می‌تواند به این افراد بدهد.

اگر کلاهمان را قاضی کنیم باید بپذیریم که در حق این افراد تا امروز ظلم شده است، آنها به دلیل غفلت مسئولان فرهنگی کشورمان به عنوان سیاستگذار‌های فرهنگی روز به روز آموخته‌هایشان را از یاد می‌برند ، این درحالی است که بیشترین نگرانی ما ریشه‌کن کردن بی‌سوادی شده است، یعنی ما آنقدر مشغول مبارزه با بی سوادی و بهبود آمار‌ها هستیم که نمی‌بینیم باسوادهایمان دارند بی‌سواد می‌شوند.

باید اضافه کنم که شاخص متوسط سال‌های تحصیل افراد باسواد غیرمحصل در کشورمان هم بسیار پایین است. این شاخص در کشور‌های اروپایی به عدد 13 می‌رسد، اما در ایران روی عدد 7.5 توقف کرده است.

به همین دلیل اگر تغییری اساسی در سیاست‌های فرهنگی مان ایجاد نکنیم بدون شک در آینده نزدیک باسوادهایی در کشورمان داریم که فقط در آمار باسواد خوانده می‌شوند.

مهدی آیینی - گروه جامعه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها